ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Tusen takk for invitasjonen, det er utrolig fint å stå her sammen med dere i dag. 17 mai er en dag hvor mange av oss kler oss i det fineste vi har, samles og feirer vårt vakre land, vennskap, samhold og frihet.

Jeg heter Helene, og leder Headspace Vestby.

Vi holder til i det store gule huset nede ved stasjonen. Headspace er et sted hvor du og kan komme og dele tanker og følelser, gleder og utfordringer med våre flotte frivillige som ønsker å dele av sin tid med deg. Frivillighet er en fantastisk ressurs, og grunnsteinen i vårt tilbud. Det er mennesker med mye omsorg for de unge rundt oss. De unge er fremtiden, de er viktige å forstå, veilede og ta vare på.

17. mai er en dag som kan minne oss på hvor heldige vi er som lever i et land med frihet og demokrati. Vi er heldige som får vokse opp i et land hvor menneskerettighetene står sterkt og gir oss mange muligheter. La oss sette ekstra pris på det i dag. Det er ikke en selvfølge alle steder at de unges stemmer spiller en viktig rolle. Vi lever i et land hvor de unge selv kan være med å påvirke hvordan samfunn de ønsker å vokse opp i, med deltagelse i alt fra store nasjonale ungdomspartier til mindre lokale ungdomsråd, som her i Vestby. Som ung er det viktig å tenke over valgene du tar, hvordan de kan påvirke deg selv, men også de rundt deg. Det er ikke alltid lett å stå imot andres forventninger, og klare å ta de rette valgene. Men vi må sammen jobbe for å skape en positiv kultur, hvor det å si i fra, eller stå imot er helt greit, for det er så viktig!

Samtidig som 17 mai er en festdag

 er det som i mange høytider en del som gruer seg. Det er en dag vi får snapper og ser storyer av kjente og ukjente som er samlet, skåler og ler. Det er en dag mange kjenner ekstra på det å ikke være en del av et fellesskap. Det er mye stigma rundt det å være ensom og det kan være vanskelig å være ærlig om hvordan du EGENTLIG har det. Du kan være ensom selv i en stor mengde med mennesker. Og med det vil jeg gi en velment oppfordring. Løft blikket, se deg rundt og vær der for hverandre. Noen ganger er det den du minst tenker på som kan trenge å bli sett, bekreftet og forstått.

Det er jo sånn at livet er ikke en rett linje for noen. Hvor mange oppoverbakker vi møter vil variere og hvordan vi har det vil både utvikles og påvirkes i samspill med andre. Vi vet at venner og trygge relasjoner gir mye positivt. De bygger deg opp, støtter og stiller opp i medgang og motgang. Ensomhet er vondt, og for alle mennesker er det viktig og nødvendig å føle en tilhørighet, gammel som ung.

Vi i Headspace ønsker å bidra akkurat her. Vi er noen å dele med, lufte tanker og følelser. Få hjelp til å ufarliggjøre og normalisere en del av følelsene som skaper kaos, som vi også på mange måter kaller livet. Og livet er ikke for pyser. Det kan komme en del utfordringer din vei, men livet gir også utrolig mange gode opplevelser og erfaringer. Og akkurat dette ser vi i Headspace på som en viktig verdi og ressurs som vi kan dele med hverandre.

I dag er det barnas dag.

Tenkt at vi har en dag som hyller nettopp dette. En dag vi feirer med tog, barnelatter og mager fulle av is og pølse. La oss bruke denne dagen som en påminnelse om å se hverandre, være oppmerksomme og lydhøre for hverandre.

 

Jeg ønsker å runde av med å takke for meg, takk til alle som er her. Håper unge, gamle og alle imellom har en nydelig dag og en flott feiring videre.

Gratulerer så mye med dagen!

Takk for meg

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.