ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Vakker dame i flott bunad

I år kan vi endelig feire 17. mai sammen sånn som vi gjorde før koronaen kom feiende over landet vårt. Vi feirer at Norge er et fritt og godt land der vi tar vare på hverandre. Vi feirer Grunnloven og at Norge er et demokrati hvor alle borgerne har de samme rettighetene. I dag kan vi gå i barnetog og samles hos familie og venner til fest. Det var ikke så enkelt i fjor og heller ikke forrige året da pandemien herjet med oss.

Det er likevel en spesiell 17. mai feiring i år. Vårt naboland Russland har gått til angrep på Ukraina, det er krig og mange mennesker lider. Frihet og demokrati er ikke noe vi kan ta som en selvfølge. Vår lille kommune Vestby har tatt imot mennesker som har forlatt familie, venner og alt de eide og flyktet fra krigen. Noen av flyktningene er her i dag og feirer 17. mai med oss. La oss ta godt imot alle som har flyktet fra krig, sult, vold og undertrykkelse uansett hvor de kommer fra.

2022 er også Frivillighetens år. Og det skal vi feire, for frivilligheten er noe av det fineste vi har!
Frivilligheten er nemlig med på å skape fellesskap, samhold, nye venner og glede.

Hva betyr det å være frivillig? Å være frivillig betyr at man gjør en innsats uten å få betalt for det. Det kan være å gjøre noe for andre, å gjøre noe for samfunnet eller gjøre noe fordi det er gøy i en organisasjon, et lag eller en forening.

Mennesker som er frivillige har ofte en indre glød. Det er ikke tull, forskning viser faktisk at frivillige lever lenger, er friskere og lykkeligere.

Som leder av Frivilligsentralen så vet jeg at i Vestby er dugnadsånden og det frivillige engasjementet stort.

Det blir jeg stadig imponert over. Jeg er stolt av å bo i en kommune hvor så mange mennesker har lyst til å gjøre en innsats for andre. Se for eksempel på 10. klasse fra Vestby ungdomsskole som har hatt kunstutstilling på Vestby storsenter og hvor inntekten fra salget av maleriene gikk til Frivilligsentralens innsamlingsaksjon for flyktninger fra Ukraina. Sånt varmer.

Eller de som gir av sin tid som besøksvenn, tar en kaffe med noen som trenger selskap, følger eldre mennesker til legen, til sykehus eller kanskje til frisøren. De som kjører mat til hjemmeboende eldre. De som strør når det er glatt, de som planter og rydder og spar. De som snekrer, maler og fikser. De som får en meningsfull hverdag ved å jobbe på Godset, de som hjelper flyktninger og finne seg til rette, de som lager mat og koker kaffe på kafé med mening, de som går tur med beboerne på sykehjemmet. De som strikker og syr, de som byr på seg selv, de som lærer bort norske ord på språkkafé.

Jeg kunne snakket om årsverk, om store verdier, tall og fakta om hvor mye for eksempel matkjørerne sparer kommunen for penger eller hvor mange som får helsefremmende, forebyggende besøk på døra av frivillige. Men jeg tror dere skjønner at det jeg sier er, hva skulle vi gjort uten dem? Hva slags samfunn hadde vi hatt uten de frivillige?

Frivilligheten er viktigere enn noen gang. Den må ikke tas for gitt. Jeg vil benytte anledningen til å takke alle frivillige. Dere er med på å gjøre en forskjell for andre og sammen skal vi se fremover og gjøre 2022 til et veldig bra år med vekt på raushet, fellesskap og gode menneskemøter. Vi gleder oss til å feire frivilligheten gjennom året.

Så kjære Vestbyfolk, store og små. Takk for at jeg får holde denne tale på vegne av Vestby Frivilligsentral på selveste 17. mai. Jeg ønsker dere alle sammen en fantastisk feiring av nasjonaldagen vår. Sett pris på hvor godt vi har det her i kommunen og ellers i landet vårt. Vi har mat på bordet, tak over hodet og alt vi trenger. Men det viktigste vi har er hverandre. Ta vare på familien din, vennene dine og menneskene rundt deg.

Gratulerer med dagen!

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.