ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Jul i Drøbak. Foto Paul Hughson

Turistsjef Mari Bareksten lover skikkelig julestemning i Drøbak også denne jula. Det blir en lengre julegate enn tidligere, og på Follo museum er det jul for alle penga hele desember, både for store og små. Og i sentrum kan folk lete etter QR koder på både Nissestolper og Nisseportaler. Beskjeden er klar: Det er bare å glede seg.

At Drøbak er den offisielle julebyen Norge, sett med lokale øyne, hersker det ingen tvil om. For her er selveste Julenissen født, og Julehuset i Drøbak er også mottager for all post adressert til den norske julenissen.

– Dette, og en rekke julearrangementer, i tillegg til et vakkert julepyntet sentrum, plasserer byen solid på kartet når det gjelder julepopularitet, forteller Bareksten.
Som tidligere år vil en rekke trær og girlandere med røde hjerter i sentrum lyssettes, og skinne vakkert i vintermørke og lage en magisk julestemning i byen.

Turistsjef Mari Bareksten kan love topp julestemning i Drøbak

Mange grunner

Så i år er det mange gode grunner til å besøke Drøbak for å få den optimale julestemningen, får Julemagasinet vite.

– Det blir «Nissejakt» i år også, i Stolpejaktens populære app. Når stolpene rundt i Drøbak scannes vises det fun-facts om hvorfor Drøbak er en juleby. Nytt av året er jakten på Nisseportaler. (Les mer om dette et annet sted i magasinet.)

På Avistegnernes hus vil det være utstilling av julekort som er sendt til Julenissen i Drøbak i løpet av året, og der vil det også være et juleverksted for barn. Her kan barn få anledning til å tegne sine egne julekort som de kan sende til Julenissen. Kanskje dukker han opp på Juleaften med det gaven barna ønsker seg.

-Mange av aktivitetene vil holde det gående store deler av desember, forteller Bareksten. – Det vil være julemarked på Haneborg gård første helg i desember, men gårdsbutikken vil holde åpent hele desember og tilby mange av varene som selges på julemarkedet.

Julemat og vin

Bringebærlandet kan friste med vinsmaking noen dager i desember og på Follo museum vil det foregå en rekke julete arrangementer. Her får publikum oppleve alt fra spennende julefortellinger til egen produsert julepynt. (Les om aktivitetene på Follo museum et annet sted i magasinet)
For barna er det mye å glede seg til når de også denne jula besøker det flotte museet i skogkanten på Seiersten.

– Og selvsagt stiller restaurantene opp med masse deilig julemat på menyen, forteller Bareksten. – Vi vet jo at mange kommer til Drøbak før jul nettopp for å besøke en av våre mange flotte restauranter. På kinoen vil det settes opp julefilmer, det vil være konserter og forestillinger flere steder. Og så vi vet mange besøker Drøbak bare for å rusle rundt i butikkene og snuse inn julestemningen. Velkommen til å besøke oss i førjulstiden, vi er klare, smiler turistsjef Mari Bareksten.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.