ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Utstillingen består av 21 bilder, og det er mulig å kjøpe “prints” av 2 av verkene til en rimeligere pris. Utstillingen står ut juni. Her Ingrid og hennes bestevenn Amundsen.

Billedkunstneren Ingrid Rutherford er bosatt i Son og har i disse dager sin første separatutstilling i galleriet Ppalett like utenfor sentrum.

Kunstneren lykkes i å skape “wall power”, dvs. de fargesterke bildene tar tak i rommet og berører tilskueren. Her bildet “Uknuselig”.

Bildene hennes har klare og dristige i farger, og hun ­ønsker å finne et sted mellom virkelighet og abstraksjon i arbeidene sine. Hun arbeider både i olje og akryl.

maleri i maleri

“New years day”.

Moren stor støttespiller

Kunstneren med det norske fornavnet er oppvokst i Canada med norsk mor fra Skjeberg. Utstillingen har hun dedikert til moren sin som gikk bort for 1 ½ år siden.
– Min mor, som alltid var min største støttespiller, snakket med norsk aksent i Canada. Her i Norge snakker jeg med amerikansk aksent, ler hun. –  En skjebnens ironi?

Ingrid har bachelorgrad i kunst­historie fra Queens’s University i tillegg til fireårig utdanning på Ontario College of Art i Toronto.
– Jeg har likt å tegne og male bestandig, sier hun, og mens hennes 4 søsken har fulgt i deres fars akademiske fotspor, visste hun hele tiden at hun ville bli kunstner.

“Flukten fra algoritmer “.

Livets forventninger og utfordringer

Gjennom oppveksten tilbrakte familien ofte somrene i Skjeberg, og hun har bodd i Norge siden 1988. Mange år i Oslo, og de siste 12 årene i Son.

– Jeg er opptatt av historie og er blitt veldig glad i Son og dets bygninger og omgivelser. – Dette gjenspeiles i bildene hennes. Vi gjenkjenner bygninger og gater i gamle Son i utstillingen, samt skog- og fjord­landskap fra nærområdet som blant annet Hollenderbukta ved Spa hotellet, og utsikten mot nordre Jeløy og Bevøya.

– Dessuten er jeg opptatt av å vise livets utfordringer i kunsten. Blant annet følelsen av å sitte fast mellom livets forventninger og det virkelige livet.

“Stjernenatt over Soon”.

Kulturdøgns Soons logo

Ingrid Rutherford har flere kulturelle ben å stå på. Hun har vært engasjert i vellet i Son, og driver med grafisk design. Hun har bl.a. laget Kulturdøgn Soons logo. 

Logo Kulturdøgn Son

Hun driver også eget firma som tilbyr eventer kalt “Paint & Fun Norway”. Dessuten er hun veileder for et rebusløp lagt under Son spa. En lokal variant av “Amazing Race”, kjent fra TV, hvor man løser oppgaver og finner frem til utvalgte steder i Son. Oppgavene er utformet slik at gruppene skal få et innblikk i Son og Sons historie.

“Morgenstund i gamle Soon”.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.