ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

En svale gjør ingen sommer, det gjør derimot en konsertserie. Nemlig Sommerkonsertene i Drøbak. I år like spennende og variert som tidligere. Hvis du liker å løpe for å kjøpe kan du gjøre det, men billetter til disse konsertene får du kjøpt sittende ved datamaskinen.

For billettsalget har allerede startet, og de som ønsker å sitte foran i kirken bør kjenne sin besøkelsestid. Det er med andre ord all grunn til allerede nå og sjekke ut konsertserien og bestemme seg for hvilke konserter som er mest spennende og hvor i kirken du vil sitte. Konsertene, som tidligere var gratis, skapte lange køer utenfor kirken, og prisen er fortsatt hyggelig lav. En konsert alle har råd til å koste på seg i tider alt er blitt mye dyrere.

Vil fylle kirken igjen

Kulturkonsulent Elisabeth Seljevold Fladmoe smiler godt når hun forteller hvem som skal komme til Drøbak kirke denne sommeren. Navn som klinger godt både nasjonalt og internasjonalt er å finne på konsertmenyen. Sommerkonsertene slo seg løs i fjor etter noen år med korona og strenge regler for avstand mellom både artister og publikum. Nå er kirken åpen for masse mennesker, og det var helt tydelig i fjor at folk var sultne på å komme på konsert.

Hun regner med at sulten er der fortsatt og et godt og innholdsrikt konsertprogram vil være med på å lage god stemning i kirken de syv lørdagene konsertene avvikles.

– Vi liker jo at det er mange mennesker i kirken når vi har våre populære konserter, understreker kulturkontorets konsertansvarlig. Som legger til at konsertene har fått støtte i tre nye år fra Kulturrådet.

Viktige kulturinnslag

Sommerkonserten har gjennom mange år vært et varemerke for et allsidig kulturtilbud i Drøbak, og kulturkontoret har hentet inn de beste av de beste når det gjelder musikere. Konsertene har vært arrangert i Drøbak kirke i flere tiår, og selv om publikum i år må betale den symbolske prisen av 125 kroner for å slippe inn, er det sannsynligvis Norges billigste, og blant de beste, konsertseriene for klassisk musikk. At det også i år vil bli litt kø utenfor kirkedøra kan godt være.

Vi har tidligere skrevet at det å få spille i Drøbak kirke på Sommerkonsertene er blitt så prestisjetungt at det lenge har vært en av premiene i ulike konkurranser for unge musikere. Et utvidet samarbeid med Risør kammermusikkfest, Cikada og OscarsborgOperaen har også ført til at nivået på musikere er sikret, og at Sommerkonsertene har nådd ut til flere profesjonelle samarbeidspartnere.

De beste musikerne

- Mange av de beste norske musikerne, med solid internasjonal karriere, har signalisert til oss at de ønsker å få spille på Sommerkonsertene i Drøbak. Både fordi kirken er en fantastisk ramme for konsertene, akustikken er fremragende og de opplever å møte et lydhørt og ofte stort publikum. Det sier det meste om hvilke renommé konsertene har fått blant musikere generelt, forteller Elisabeth.

Og spillelista i år står ikke tilbake for noe. Det blir gjensyn med supertalentet Ludvig Gudim, som i år spiller sammen med en annen ung, lokal, fantastisk talentfull musiker og komponist i Michael Grolid. Begge bosatt i Ås. Her blir det bratsj og fiolin på et nivå publikum neppe tror er mulig å komme fra så unge musikere.
Fra OscarsborgOperaen får Sommerkonsertene besøk av noen av de sentrale rollene fra årets oppsetning av en nyskrevet opera «Kommandanten». Og det blir samtidig et farvel til Anne Felberg som operasjef.

Gleder oss

Det er også grunn til å glede seg over pianist Tord Gustavsen som i år har med seg saxofonist Trygve Seim. De har høstet flotte kritikker i inn- og utland for sine konserter, og det er mange som kjenner Gustavsen etter flere besøk i Drøbak.
Publikum får oppleve Vivaldis Årstider av en kvintett med fiolinist Catharina Chen i spissen. Og så kan publikum spenne seg fast i setene når Per Arne Glorvigen tar oss med seg til Sør-Amerika på sitt akkordeon. Her blir det fargerik musikk på et sjeldent instrument for de fleste.

- Drøbaks egen Mathias Manger Winther blir også å høre denne sommeren, og det hele starter med en gullkantet trio med trompetist Tine Thing Helseth, sanger Mari Eriksmoen og pianist Gunnar Flagstad. Da er på en måte tonen og nivået satt for årets Sommerkonserter, forteller Elisabeth.

Og for alle som kommer på besøk til Drøbak er dette på mange måter en totalopplevelse hvor publikum kan ta inn over seg alt hva småbyen har å tilby. Her er det tett mellom galleriene, restaurantene ligger skulder ved skulder, cruisebåtene glir forbi i sundet, stedet er en vakker perle ved Oslofjorden med et idyllisk sentrum er omkranset med vakker, gammel bebyggelse hvor det yrer av liv og handel på torg og i smågater.

- I Drøbak skal alle føle seg velkommen, understreker Elisabeth.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.