ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

A-bygg er i full gang med byggingen av IKEA’s nye distribusjonssenter i Vestby. Det betyr 200 nye arbeidsplasser i kommunen.

 

Vestby Nytt var med da administrerende direktør for IKEA, Calle Aaby, og ordfører Tom Anders Ludvigsen tok hverandre i nevene og konstaterte at spaden ble stukket i jorda for nytt distribusjonssenter for IKEA i Vestby. Det var før sommerferien.

– Det er klart vi er veldig godt fornøyde med at IKEA legger sitt distribusjonssenter til oss, forteller Ludvigsen. – Et bygg på nesten 60.000 kvadratmeter og rundt 200 nye arbeidsplasser er ikke hverdagskost for noen kommune.
Calle Aaby kunne fortelle Vestby Nytt at IKEA har store ambisjoner både når det gjelder å betjene sin kunder enda raskere, og markere en grønn profil for selskapet. Når senteret står ferdig vil kundene merke at varene de har bestilt står på døra en elle to dager tidligere enn før, og at mye av transporten skal elektrifiseres.

– Vi har satt oss mål om at innen 2025 skal 100% av våre leveranser være utslippsfrie, forteller Aaby. – Det største volumet av omsetningen til IKEA er i Oslo-regionen. Med nærhet til både E6, tog, Moss havn, og mulige samarbeidspartnere som ASKO og Posten innen logistikk, og som allerede er etablert her i Vestby, er det vanskelig å finne et bedre egnet sted for et nytt sentrallager enn nettopp her, understreker Aaby.

Ingen ting avgjort

Også i det nye senteret er det tenkt grønt.
– Her blir det omfattende bruk av solceller, og boring av rundt 70 geobrønner for å hente varme. Det betyr at når IKEA bruker en kilowatt selv, kan de selge tre, forteller Morten Raugstad i A-bygg.

Når det gjelder den 70 mål store tomta IKEA kjøpte i Vestby sentrum for mange år siden er det fortsatt ikke noe som er avgjort. Den er ferdig regulert for nettopp IKEA. Velger de å ikke bygge kan området bli tilbakeført til jordbruksareal og et par hundre millioner kroner er tapt. Det tror ordfører Tom Ludvigsen er en situasjon IKEA ikke ønsker seg.

– Et alternativ kan være et samarbeid med noe andre næringsaktører, og i den settingen etablerer et noe mindre varehus. Da har vi stor fordel av et sentrallager bare et par hundre meter unna, uttalte Calle Aaby før sommeren.

Ordfører Tom Anders Ludvigsen

Håndtrykk fra ordfører Ludvigsen til adm.dir Calle Aaby i IKEA for nytt distribusjonssenter

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.