ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Onsdag 17 april var ingen vanlig treningskveld, men en skikkelig festaften med mye spennende på programmet! Norges Idrettsforbunds (NIF) målsetning er bl.a., «idrett for alle – alle skal med».  Også de som ofte faller utenfor det vanlige idrettstilbudet.  Men dette er lettere sagt, enn gjort. Men NIF er på god vei.  I 2006 ble all idrett for funksjonshemmede samlet og med alt ansvar formelt – organisatorisk – administrativt lagt på NIF sentralt.

De lokale idrettslag fikk oppgaven med å bygge opp de lokale tilbud, åpent for alle i sitt nærmiljø. Vestby IL sammen med kommunen (etter sterkt påtrykk fra Rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne) tok utfordringen og for snart 8 år siden startet man opp her i kommunen.  Først med en gruppe for «eldre fysisk funksjonshemmede», i dag er gruppen åpen for alle og har «vokst formidabelt».  Vestby IL og kommunen er nå en tydelig «rollemodell» for andre kommuner og idrettslag, viser vei!

Store ord, JA – kanskje det.  Men hva bør man si når mer enn 40 mennesker, godt over halvparten med store utfordringer og funksjonshemning onsdag den 17. april var samlet på Vestby Arena til idrett, fysisk aktivitet på ulike måter og sosialt samvær. Flere med egen assistent eller bistand, alle skulle kunne være med.

Programmet vårt var som vanlig, ulike fysisk aktiviteter, det være seg Boccia – badminton, vår variant uten nett og med ballonger – bordtennis, et variert og tilpasset opplegg for den enkelte. Trening- og fysisk aktivitet hvor alle kan være med utfra sine egne forutsetninger. Avsluttes med sosialt samvær, Vestby Arena har verdens beste vafler, det vet vi å sette pris på!  Dette er et lavterskeltilbud og målsetning er klar, alle skal kunne prøve seg, være med, uansett alder og funksjonshemning.  Her lever idrettslaget virkelig opp til NIFs motto «idrett – fysisk aktivitet for alle». 

Hva var så spesielt denne kvelden.  JO – Vestby IL, Paragruppa hadde invitert Norges Idrettsforbunds fungerende president Bård Dalhaug, Bocciaforbundet v/ Karsten og Egil (stilte med nytt utstyr, egen Bocciarenna – gir nye muligheter, alle skal kunne være med. Vår kjære ordfører Tom Anders var der og en lang rekke andre inviterte gjester.  Vår nye «Boccia- stjerne» Kristian «knuste ordfører og leder av idrettslaget, Arild Kristensen i en fair og sterk bocciaduell.  De hadde ingen mulighet, Kristian var for sterk.
Og Kristian fikk denne kvelden for første gang delta for fullt, takket være Bocciaforbundets medbrakte bocciarenne.  Kveldens blideste mann tror jeg vi kan si.

Og hold dere fast, kjære lesere.  Denne kvelden var vi rundt 45 personer til stede, flere av deltakerne stilte med eget støtteapparat, egen assistent eller annen oppfølging.  Det var liv og røre hele kvelden.  Det ble spilt badminton med ballonger, boccia med og uten renne, bordtennis, og ikke minst under ledelse av gruppas egen motivator, Håkon Thorsen var det løp, hopp, stafetter og mye, mye mer.  Jeg tror mange sov godt den derpå følgende natt, var rimelig slitne.

Dette er et lavterskeltilbud, alle er med ut fra egne forutsetninger og behov.  Sammen hjelper vi hverandre som best vi kan, stiller opp, søker fellesskapet.  Og tenk, vi har vært mellom 20 – 30 personer, deltakere og støttepersoner hver onsdag hallen er åpen. 

To ord om Bocciaforbundet og foreløpig på lån bocciarenne, men denne skal vi skaffe oss. Viktig for at flere kan delta. Denne gang var det Kristian.  Selv uten styrke i armene er man med Ja – vi så det selv, han formelig «knuste» våre to kjente gjester, ordfører og leder av idrettslaget.
Dette er samtidig idrettslaget og gruppas filosofi, alle skal kunne være med.  Her stilles ikke spørsmål om hva man har av funksjonshemning eller alder.  Men trenger man særskilt bistand viser erfaringene at egen assistent eller støtteperson trolig er nødvendig. Vil du være med, stikk innom – se hva dette er, kanskje nettopp noe for deg.

Et par ord også om våre «veteraner», de som for snart 8 år siden startet opp gruppa.  Godt voksne, kvinner og menn og med ulike funksjonshemninger.  Noen har falt fra, men fortsatt er «de gamle» en del av gruppa.  Viktig, men vi har også plass for flere veteraner.  Vårt motto er, alle skal med, så får det heller bli litt trangt om plassen.

Avslutningsvis spanderte idrettslaget vafler, kaffe eller brus på oss alle.  Dette ble en treningskveld utenom det vanlige og vi ser frem til fortsettelsen.  Mange kan trekkes frem for å ha skapt det som her finner sted.  Fra Per Arne som startet det hele for noen år siden, til brødreparet Thomas og Håkon som holder aktiviteten i gang i dag, skaper fullt trøkk.

Dette er idrett for alle og viser verdiene som vi finner i NIF.   Den norske idrettsmodellen.  Vi vil tro at våre gjester, det være lederskapet i NIF, våre lokale ansvarlige, idrettslag, ordfører, politikere med flere fikk noe å tenke på denne ettermiddagen.
Dette var stor og ekte idrettsglede. Vi fikk vår «festaften» som flere sa.  Nå ser vi frem til fortsettelsen, ikke minst i trygg forvisning om at vi har idrettslaget, kommunen, NIF med sine ulike berørte i ryggen. Vi er ikke i tvil om at har noe stort på gang, noe vi alle kan være stolte av å få til i vår kommune. 

Det viktigste likevel er trolig hva dette betyr for den enkelte som er med.  En stor takk til alle våre deltakere og støtteapparat som gjorde kvelden mulig.  Fikk vist frem at vi er noe å satse på.  Vi gleder oss til å se dere på treninga også fremover.

Og til dere som kanskje tenker, kan dette være noe for meg.  Stikk innom, dere finner oss på Vestby Arena onsdager mellom kl. 17.00 – 18.30.  

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.