ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Med islendingsgenser, skinnvest og skipperlue har du sikket sett Hvitsten trommekorps marsjerer og tromme taktfast gjennom gatene eller på et arrangement.

Trommekorpset er et populært innslag både her og der, selv om det opprinnelige formålet for korpset for 10 år siden var å ha et korps som kunne spille 17. mai i Hvitsten.

Tor Borg, leder for korpset forteller hvordan det hele startet. Uten Hvitsten skole og skolekorps har det vært vanskelig å få noe korps til å spille i Hvitsten på 17. mai. Kona til Tor foreslo at noen kunne spille trommer foran i toget. Tor fikk med seg to andre, der en av de spilte trommer fra før og startet Hvitsten trommekorps med formål å spille i toget 17. mai. Uniformen er maritim og inspirert av Hvitstens sjøfartshistorie. Etter snart 11 år spiller korpset fremdeles opp til 17. mai i Hvitsten. For tiden er de 24 medlemmer, 4 aspiranter og flere støttemedlemmer.

Populært korps

Selv om 17. er den viktigste dagen for korpset spiller de også ved andre arrangementer. I fjor var for eksempel korpset en del av Great Garlic girls sin 40-årsjubileums-forestilling. Og en årlig tradisjon korpset har er å spille i Stolthetsparaden, et demonstrasjonstog for handikappedes rettigheter. Da marsjerer de nedover Karl Johans gate sammen med ridende politi. Tor Borg forteller om korpsets repertoar som er alt fra buekorpsmarsjer, marsjer fra garden til samba. Samba bruker de i karnevalsgudstjenesten for barna i kirken.

Ønsker flere medlemmer velkommen

Korpset er for både menn og damer over 18 år. Det er selvfølgelig en fordel å ha spilt i korps før. – Men du trenger ikke kunne spille trommer, vi lærer deg! Tor liker det sosiale med korpset. – Vi har det trivelig i lag. Korpset har vanligvis øvelser en gang i uka, i tillegg er det arrangementer og sosiale samlinger. Da vi spør om hva gjennomsnittsalderen i korpset er, kan ikke Tor svare på det. Men han ønsker flere unge trommeslagere velkommen. Gjennomsnittsalderen begynner å bli litt høy, og Tor vet ikke alderen på medlemmene. – Men når det er bursdager og jubileum pleier korpset å spille for hverandre og da får vi vite hvor gamle de er!

Marsjøvelse

Før 17. mai må korpset øve både på marsjer og marsjering. Vi er med å titter på marsjøvelsen – Det å spille trommer og gå samtidig kan være krevende. Det krever at du går i takt, forteller Tor. Bak Plantasjen i Vestby marsjerer og øver de på vendinger den ene og andre veien.
Til årets 17. mai starter de kl 8. om morgen å spille ved flagg-heising i Hvitsten, så buss med korpset til toget i Vestby, så til Garder og tilbake til toget i Hvitsten. Dette kan være en krevende dag, men det er også den viktigste dagen og grunnen for at trommekorpset eksisterer.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.