ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

For femte året ble kunstfestivalen Hvitsten Salong arrangert den første helgen i august. Festivalen er drevet av en rekke kunstnere som er i toppsjiktet av den norske kunstscenen.

Publikum

-Dette er en unik kunstnerdrevet festival som presenterer kunstnere som er i toppsjiktet av den norske kunstscenen i den litt bortgjemte perlen Hvitsten, bare 40 minutter fra Oslo. Måten festivalen er arrangert på, stedet og tematikken legger opp til en folkelig og ikke elitistisk forståelse og diskusjon rundt verkene og utstillingen i sin helhet, sier prosjektleder og kunstner Jon Lundell.

-Vi legger stor vekt på, og er stolte av, vår bredde av publikummere som kommer på festivalen. Lundell bor i Kittelsen-huset og Theodor Kittelsens gamle atelier, som er “hovedsetet” for festivalen. Langs en skogsti, i parkene og flere andre steder rundt om i Hvitsten, kan publikum oppleve maleri, skulptur, installasjon og performance-opptredener.

Bryter grensene mellom natur og kultur

-Hvitsten Salong har siden starten i 2013 fokusert på og jobbet med vår kulturelle bevissthet knyttet til den mytiske og mystiske naturen. Kunstnerne prøver her å bryte grensene mellom natur og kultur.

-Det overraskende momentet med å oppleve kunst i et miljø hvor vi vanligvis ikke forventer det, blir da en viktig faktor, understreker Lundell. – Hvitsten Salong har hele tiden vært knyttet til kunstneren Theodor Kittelsen som bodde og arbeidet i Hvitsten på slutten av 1800-tallet. Poeten Jan Erik Vold skriver i sin bok Poesi ad li: – Uten denne maler hadde ikke Norge blitt Norge.

I år fikk man møte forfatterne og brageprisvinnerne Einar Økland og Arnhild Skre, som begge har utgitt bok om Theodor Kittelsen. De samtalte med Kunsthøgskolen-professor Martin Lundell og journalist og kritiker Kåre Bulie, som sammen redigerer det idealistiske tidsskriftet Bilder, om Kittelsens liv og virke. Hvordan har Kittelsen vært med på å forme ideer om det norske og nordiske — og hvilken plass har arbeidet hans i dagens billedvirkelighet?

Musikere ute på kveldenPsykedelisk storbandjazz og gangster rap

På Brygga ved Sjøbodene og åpen pub ut i de små timer kunne man på fredagen høre det svensk-finske bandet Love Antell som er kjent for sine gode tekster, og det selværklærte partybandet Dr. Kay and his Instellar Tone Scientists. Sistnevnte er beryktet for sine ekstatiske konserter. Bandet blander galaktisk funk, dansbar verdensmusikk og vanvittige mengder perkusjon med psykedelisk storbandjazz. Deres kostymer sies å være utenomjordiske. Bandet løftet stemningen på Brygga langt utover Hvitsten.

Lørdagen var minst like sterk med bandene Goodbye Things, Insomniac Bears,    Palace Of Pleasure og avslutningsvis Whalesharkattacks ved Kittelsenhuset. Bandene og en rekke kjente og fremragende DJs som KNA-hjulspinn, Center of The Universe alongside, Toshybot og Hele Fitta gjorde publikum til en dansende, bølgende masse til blant annet gay disco og gangster rap med suggererende toner.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.