ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Det er skikkelig driv i sauegjetingen. På et øyeblikk har boadercollien utført oppgaven. Så ligger det mange timers trening både av hund og sau for å gi gode resultater.

Den siste helgen i september var det mange aktiviteter på Ramme gaard. Været var mildt og fint, og folk strømmet til og tok inn den fine atmosfæren og deltok i mangfoldet.

Som en del av ØKOUKA i Oslo, feiret Ramme markens grøde med økologisk gårdsfest. Og det ble virkelig feststemning på gården. Blant mye annet var bålpanner tent, så man kunne grille og kose seg ved ilden, det var mulighet for selvplukk av grønnsaker eller man kunne bli med en tur i diligence-vogna med Ragnar Kjærnes ved tømmene. Emuer, griser, kuer, ender og sauer ble fôret med barn som tilskuere, og sauer ble gjetet hit og dit av bonden Andreas Eklund og boadercollien Ruth. Dessuten var selvfølgelig Ramme Kafé & Gårdsbutikk, Ramme billedgalleri, Ramme vognremisse og Havlystparken åpen.

Fløytesignal og finger-plystring

Vi beundret gjetingen og det fine samspillet mellom mann og hund. Med forskjellige fløyte- og plystrelyder ved hjelp av fingrene, fikk Andreas den lille saueflokken akkurat dit han ville. Det er fasinerende å se at hunden lystrer det minste signal. Og åpenbart tar i mot så forskjellige beskjeder. Tempoet er vanvittig. Hunden gir alt og løper fra den ene enden av jordet til den andre på sekunder. Sauene likeså. De får regelmessige pauser mellom slagene, og vi ser at Ruth får godt med ros.

Et økologisk mangfold preget helgen.

Konkurrerer i NM

Andreas Eklund forteller etter seansen at han har konkurrert i mange år, dvs. siden 2001. Neste helg skal han være med i sitt 10. norgesmesterskap. I 2019 gikk han av med seieren.
- Jeg har reist og konkurrert i alle kriker og kroker i landet her, forteller han. - Nå deltar han ikke fullt så mye. Men på Ramme har han ofte demonstrasjoner av gjetingen til stor begeistring for besøkende.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.