ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Stor stas var det da beboerne fikk besøk av høns på Vestby sykehjem. Det var lett å se at flere beboere koste seg og hadde et godt håndlag med dyra.

Tekst: Christine Berge
Foto: Marianne Lillebø

Det var silkehøna Hilda og dverghanen Melino på 7 uker, to av Eva Ströbergs høns som ble lånt ut til sykehjemmet. To snille, kosete og for anledningen nyvaskede høns.

Gudrun Eriksen strålte om kapp med sola da hun fikk høna Hilda på fanget. Den dyreglade beboeren er selv vokst opp med dyr og satt lenge og koste og små­pratet med Hilda på rommet sitt.

De to hønsene sirkulerte fra fang til fang på stuene og noen fikk hønebesøk på rommet. Noen av beboerne var litt skeptiske til å ta med høner inn. Men da de fikk klappe hønsene med de silkemyke fjæra ble tvilen fort borte. Det ble kos, klapp, småprating og an­ledning til å mate dyra.

Det kan være mye positivt med å få besøk av dyr på et sykehjem. Aktivitør Marianne Lillebø forteller det kan vekke mange minner å ha nærkontakt med et dyr. Mange av de eldre er vokst opp på småbruk eller med andre kjæledyr.

Hos beboer Frank Larsen vekket imidlertid hønebesøket minner om at han hadde hatt masse mus som barn som han avlet på, og han fortalte ivrig om museprosjektet sitt.

Marianne observerte også hvor godt håndlag beboerne hadde med dyra. Og det viste seg at de var tryggere og håndterte hønsene bedre enn de fleste pleierne, legger hun til med et smil.

Sykehjemmet som er delt i 3 poster, har alle hatt sin dag med hønebesøk. Det har vært en veldig fin opplevelse! Aktivitør Marianne forteller at sykehjemmet har en avtale med Eva Ströberg fra Vestby om hønebesøk. Ny runde med fjørfea blir etter sommeren igjen.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.