ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Risil banen
Foto: Christine Berg

Risil banen
Populær skøytebanen ved Vestbyhallen og Pepperstad, brukes blant annet av skolebarna på Bjørlien skole. Ved Risilbanen er det sitteplasser rundt en bålplass og det er lys om kvelden. Banen ligger på grusbanen i Risilveien ved Vestbyhallen.

Grøstad Stadion
Foto: Nils Ivar Breisland

Grøstad Stadion
En skøytebane ved Sole skog som ofte brukes av Vestby skole. Nils Ivar Beisland er en av ildsjelene som har sørget for skøyteis på banen i mange år. Grøstad stadion finner du i Soleveien 3, innerst i veien, og det anbefales å parkere ved Sole Skog barnehage om du kommer med bil.

Høgdabanen
Foto: Christine Berge

Høgdabanen
I Vestby nord på Randem finner vi Høgdabanen. Jan-Eddy Narozny er ildsjelen som har vedlikeholdt banen og holdt skøyteskole her i over 40 år. Ved banen er det hockeymål, bålplass og sittemuligheter og lys på kveldstid. Høgdabanen finner du ved Måneveien 23, like ved busstoppet Regnbueveien.

Haugertjernet
Foto: Lene Gundersen

Hølen
I Hølen er det en skøytebane ved Hølen skole.

Haugertjernet
Med avkjøring Torpveien nærmere Emmerstadbukta finner vi Haugertjernet, som har vært et populært ishockysted.

Høgdabanen
Foto Christine Berge

Kolåstjernet
Nord for Son sentrum finner vi Kolåstjernet som er en populær plass for å gå på skøyter. Bryter til lyskastere finnes på en lyktestolpe ved Gamle Kolåsvei. Nærmeste offentlige parkering er på Ørajordet parkeringsplass.

Breviktjernet
Foto Christine Berge-

Stavnestjernet
Finner du langs Kjøvangveien når du har kjørt forbi golfplassen mot Kjøvangen.

Breviktjernet
Ligger rett ved Brevik skole. Et populært sted for å gå på skøyter og flere frivillige er med på å måke og holde isen ved like. Bryter til lys finnes på stolpe ved bålplassen. Følg med på facebookgruppen Store Brevik Park – og annleggsgruppe for oppdateringer.

Strømbråten
Foto: Kenneth Terkelsen

Strømsbråten
En liten skøytebane som lages til på grusbanen ved Bjørkekollen barnehage i Son. Kenneth Terkelsen er en av de som skraper og vanner banen. Han forteller de har hockykøller og pukker til utlån. Klosterveien 1.

Utenfor kommunen

Årungen i Ås eller Vansjø ved Moss er populære og store vann for skøyting.

Vansjø
Foto: Mathias Reitan Nerhagen

Vansjø
En god start ved Vansjø er Lødengfjorden med parkering ved Rødsund bru. DNT Vansjø har en egen turskøytegruppe. Vansjø er et vann i bevegelse, og det er viktig å gjøre seg kjent med forholdene og ta med sikkerhetsutstyr som ispigger, kasteline og isstav ved ferdsel og langturer på en slik innsjø.

Kirkeparken
Kirkeparken er en populær skøytebane i Moss sentrum med stemningsfull musikk og lys.

skøytehaller
De nærmeste skøytehallene finner vi i Ski og Moss.

Skøyteis i Vestby kommune – en facebookgruppe der du kan holde deg oppdatert på skøytemuligheten i kommunen. Alexandra Thorvall Sørbye som startet gruppen oppfordrer til å bidra med snømåking og vil minne på at all ferdsel på is er på eget ansvar og husk sporløs ferdsel i naturen.

Ta forbehold om sikkerhet og istykkelse om du velger å ta turen til et tjern eller vann for å gå på skøyter.

Generelt bør istykkelsen være på minimum 10 cm stålis før man begir seg utpå.

Husk
også at istykkelsen kan variere, spesielt på store vann og vann med mye gjennomstrømning. Best sjekker man tykkelse med isborr eller isstav.

Les mer om issikkerhet på www.varsom.no/is/isskolen/

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.