ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Lekkert inngangsparti som blir lyssatt om kvelden.

Det er ikke bare håndballfolket som kan glede seg over en splitter ny flerbrukshall på Grevlingen. Nå ønskes både volleyball, innebandy, turn og mye annet velkommen til nok en idrettshall i Vestby.

Tom A. Ludvigsen åpner hallen.

Det var ingen grevlinger i taket, men likevel mye å glede seg over da kommunen inviterte til åpning av den nye flerbrukshallen på Grevlingen siste mandag i oktober. En stolt ordfører Tom Anders ­Ludvigsen kunne klippe snora og foreta den offisielle åpningen.

Flotte anlegg

Med et bredt smil og et nypusset ordførerkjede vel tilrettelagt på brystet, kunne Ludvigsen konstatere at idretten i Vestby har fått nok en lekegrind å boltre seg i. 75 millioner ­kroner har herligheten kostet, og hallen ble, riktignok etter noen justeringer og en ekstra anbudsrunde, levert til avtalt økonomisk ramme og før tiden av selskapet Metacon. Noe daglig leder Øyvind Bergersen var både stolt og glad for.

For ordføreren representerer imidlertid hallen nok en brikke i det som er et skikkelig multi-idretts tilbud i området ­Grevlingen. Fra slalåmløypa i vest til sykkel-løypa i øst.

– Dette er folkehelse så det synger etter, utbasunerer Ludvigsen entusiastisk, og legger fra seg saksa etter at båndet er klippet og det sveiper bakken.

– Her ligger skoler, barnehage, svømmehall, slalåmløype, sykkel- og joggeløype, lysløype, kunstgressbane, volleyballbane og naturskjønne skogsområder i yrende sameksistens. Kronet med den nye flerbrukshallen. Det kan ikke bli bedre, og ja, det er riktig det som ble sagt, det må være gøy å være leder for Vestby idrettsråd med så flotte anlegg som det vi nå har fått i kommunen.

Hallen framstår som lys og innbydende.

Fin lysløype.

Samfunnsregnskap i pluss

– Lager vi et samfunnsregnskap for alle disse anleggene, og kanskje stanser litt og spør hva det betyr for den vanlige innbygger i Vestby, sparer vi millioner av kroner på sikt innen andre sektorer fordi folk trives og får bedre helse. Dette er med andre ord en god investering for innbyggerne våre.

– Folkehelse er et viktig tema for de fleste kommuner, og i så måte ligger Vestby svært godt an. Det startet med et besøk av håndball-ledere i 2016, og i dag står hallen ferdig. Det har vært et godt samarbeid mellom fri­villige organisasjoner og det politiske miljøet i alle disse årene, og i dag tror jeg alle parter er fornøyde. Og i disse koronatider hvor kommuner sliter økonomisk og det hagler med lite hyg­gelige tilbakemeldinger, er det helt allright å være ordfører i Vestby.

En ung håndballspiller passerer og vender tommelen opp til ordføreren.
– Dette er flott, sier hun fornøyd og løper til ny skoletime.

Mye ros

Både prosjektleder Hans Ola Krog og leder av byggekomiteen Martin Ludvigsen fikk med seg mye skryt hjem. Krog overtok prosjektlederjobben i 2018 og har fullført arbeidet med hallen.

Prosjektleder Hans Ola Krog.

– Det har vært er morsomt prosjekt å jobbe med, ikke minst med tanke på et godt samarbeid med entreprenør og byggekomite, poengterer Krog. – Etter at budsjettet kom på plass har det gått raskt unna, og vi hadde kranseskål i januar 2020 etter at byggearbeidene startet i august 2019. Skogen ble hogd i fjor vår og kuttet til flis som ble lagt ut i løypenettet for sykkel og ski.

– I dag framstår hallen som en av de flotteste jeg har vært inne i, med lekre garderober, kiosk, smarte tekniske løsninger og tribuneplass til 240 personer. Et 135 kvm stort styrke­rom venter på å bli innredet med manualer og apparater, men kan likevel benyttes. Alt er universelt utformet, spilene på veggene i hallen gjør akustikken behagelig, og det vil garantert bli et flott møtested for både store og små idrettsutøvere i Vestby, spår Krog.

Fra venstre: byggekomiteleder Martin Ludvigsen, prosjektleder Hans Ola Krog, Metacons Øyvind Bergersen og ordfører Tom A. Ludvigsen.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.