ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Vesle Thorbjørn på litt over fire måneder og mamma Marie Håkonsen var storfornøyd med den nye helsestasjonen

Dagen etter at den nye helse­stasjonen i Vestby åpnet sine dører i Kulturkvartalets femte etasje, sto Vestby Nytt på døra. Da var det fortsatt luft i ballongene og nybakt bløtkake på bordet. Ut og inn av døra kom og gikk fornøyde småbarnsforeldre.

En smilende Gro Abrahamsen, fagleder for helsestasjonen, møter oss stolt og smilende på det vakre forværelset. Da er det allerede barn i lekekroken og en småbarnsmor har en liten fire måneder gammel baby på armen. Utenfor ligger tåka tjukk, men lyset strømmer likevel inn gjennom de store vinduene i femte etasje. Sammenlignet med lokalene helsestasjonen har flyttet fra må det være som å komme opp av katakombene og fram i lyset. Kulturkvartalet, som i seg selv er et tilbud til utvidet folkehelse, er blitt forsterket med helsefagligperson i toppetasjen. Ikke rart det er store smil i ansiktene på de ansatte.

En smilende og fornøyd fagleder Gro Abrahamsen kiunne ønske velkommen til en flott Helsestasjon

Stor økning

Gro Abrahamsen innrømmer at Helsestasjonen hadde ganske så trangbodde lokaler i kjelleren på Rådhuset.  Nå er ikke bare lyset med på å gjøre det langt triveligere for de ansatte, men også brukerne har fått en helsestasjon de nå sperrer øynene opp for.

– Skal jeg være ubeskjeden så tipper jeg vi har fått en av de flotteste helsestasjonene i Norge, hevder Abrahamsen fornøyd.

– Her har vi samlokalisering med fast­legene i Vestby, og dette var nok kanskje en av grunnen til at vi fikk lov til å disponere disse lokalene. Nå har vi fått konsultasjonsrom og møterom som er tilrettelagt for brukerne. Her har vi samlet mye helse på ett sted, og kan tilby alt fra svangerskaps­omsorg, jordmortjeneste, foreldreveiledning for småbarnsforeldre, og ulike tilbud til barn, ungdom og familier.

– Det er mange ungdommer som bruker helsestasjonen og for oss er det viktig med tidlig innsats. Mange ungdommer tar imot tilbudet om drop in timer, og det er en rekke spørsmål de kommer med. Hos oss får de svar på alt de lurer på, enten det er innenfor, rusproblematikk, psykisk eller seksuell helse. Jeg tror denne beliggenheten vil gjøre at besøket vil øke.

– Forebyggende arbeid er stikkord her, og med de nye lokalene ser vi også at politikerne legger vekt på gode helseforebyggende tiltak. Å være ansatt i en kommune som satser på helse er inspirerende for alle som arbeider her, og fra 2011 og til i dag har vi økt bemanningen fra 11 til 20 årsverk. Det sier jo også litt om behovet for nye lokaler.

Skaper liv

Gro Abrahamsen de nye lokalene vil være en vinn/vinn situasjon for både Vestby Kulturkvartal og Helsestasjonen.

– Våre brukere kommer fra hele kommunen og det vil bety at mange vil oppleve dette flotte bygget, og kanskje komme tilbake i andre settinger.
En som er helt enig med Abrahamsen er nybakt småbarnsmoren Marie Håkonsen. Hun har med seg vesle Thorbjørn på litt over fire måneder på armen, og er overbegeistret for den nye helsestasjonen.

– Her er det lyst og trivelig, og et langt bedre tilbud enn det jeg kunne ha fått om vi hadde blitt boende i Oslo, forteller hun. – Det har vært en trygghet for oss å få lov til å komme til helsestasjonen her i Vestby, også i de tidligere lokalene. Tilbudet har vært strålende på alle måter, og med de nye lokalene opplever jeg en tilstedeværelse som er helt fantastisk. Ikke minst har jordmortjenesten vært er trygghet for meg som førstegangsfødende og jeg har blitt ypperlig ivaretatt hele tiden. Det vet jeg det ikke hadde blitt på samme gode måte i Oslo.

– Svangerskapstjenesten er en viktig del av helsestasjonen, understreker Abrahamsen. – Vi har to jordmødre som følger opp brukerne.

– Vi hadde litt problemer med vekten til Thorbjørn og i den sammenhengen fikk vi veldig god og trygg oppfølging, forteller Marie.

Pappa som åpnet

De ansatte på Helsestasjonen synes det var litt ekstra stas at det var en småbarns pappa som var den første til å trå over terskelen til de nye lokalene i Kulturkvartalet. Og tilbakemeldingene fra brukerne har vært utelukkende positive, får vi vite.

– Det har utelukkende vært smil og rosende ord, og foreldre har blitt imponert over vakker utsikt og lyse lokaler. Konsultasjons-rom med lydtette dører, små fargerike sofagrupper, info-storskjerm på veggen og koselige grupperom. Nye lokaler vil også gi flere møteplasser for nettverksbygging, som er lett tilgjengelig for gravide, nybakte foreldre, småbarnsfamilier og ungdom. Det har blitt en annen hverdag, innrømmer hun.
Daglig leder ved Helsestasjonen, Mariann Hansen Thue, som på grunn av sykdom måtte holde seg hjemme på åpningsdagen, skriver i en sms til Påskemagasinet at å komme til estetiske vakre og tiltalende lokaler har en positiv innvirkning på alle.

– Det vil være med å skape en god atmosfære og gi økt trivsel for både barn, ungdom, foreldre og de som jobber her. Det gir også en signaleffekt om at kommunen verdsetter brukerne. Men som en av brukerne sa på åpningsdagen, så er det menneskene vi møter her som er viktigst.

– Vi gleder oss til å ta i bruk dette fantastiske bygget og til å fortsette å videreutvikle tjenestene våre, forteller Mariann Hansen Thue.

Fra v. prosjektleder Daniel Ellingsen, ordfører Tom A. Ludvisgsen og daglig leder Mariann Hansen Thue. Tre svært fornøyde ledere

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.