ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Båtsalget har skutt fart denne forsommeren. I visshet om at sommerferien i år vil bli avviklet «innaskjærs» har mange anskaffet seg båt. Det betyr en travel sommer i gjestehavnene langs kysten, og havnene i vårt distrikt er intet unntak.

Det kan bli mange båter på fjorden i sommer.

Både Son, Drøbak, Sætre, Oscarsborg og nabo i vest, Holmsbu, kan invitere båtfolket til sin gjestehavn.

Om av ulik kvalitet og størrelse. Med kvalitet mener vi tilbud det være seg toalettbesøk, dusj, strøm, vann, og wifi, noe alle gjestehavner tilbyr, i tillegg til omkringliggende fasiliteter.

Alle havner ligger plassert midt inne i kjernen av tettstedet. Med unntak av Oscarsborg som ikke ukjent består av en øy. Men med fast rutetrafikk inn til fastlandet og Drøbak. Son er kanskje den mest besøkte og største havna. Beliggende lunt inne i Sonskilen, med restauranter på rekke og rad langs kai-promenaden, og tettstedets mange tilbud i kort gåavstand, er gjestehavna i Son et populært møtested for båtfolket.
Regn med at det kan bli vanskelig å «stikke innom» i sommer, og det vil garantert være nødvendig å bestille plass på forhånd. Det kan gjelde svært mange gjestehavner denne sommeren. Son inviterer til et yrende liv for båtfolket, og har både hyggelige butikker og gallerier å besøke.

Det er Vestby kommune som driver gjestehavna, og det er et stort ønske å framstå som en havn for hele båtfamilien. Gjestehavna har normalt kapasitet til ca. 100-120 båter etter nåværende båtstørrelser, og det er 25 reserverbare gjesteplasser via bookingtjenesten dockspot.com. Disse plassene er merket med egne skilt.

Vakker øy

Gjestehavna på Oscarsborg ligger vakkert til på Kaholmene midt i Drøbaksundet. Havna ble åpnet i 2006 og har plass til ca. 110 båter. Mange båtfolk kommer ikke lenger ut fjorden enn til Oscarsborg og Drøbaksundet, noe som sier sitt om havnas popularitet.
Øya er et eldorado for familier, og tilbyr mange aktiviteter gjennom sommeren. Både Havnekroa og hotellets restaurant er populære spisesteder for båtfolket. Å rusle rundt på øya vekker historiske minner om senkingen av Blücher i aprildagene 1940. Selv om det militære nærværet er fraværende, er alle kanonene og et spennende museum med på å fortelle historien om oberst Eriksen og skuddene som senket det tyske krigsskipet.
Havna er familiedrevet av Per Otto Hansen og Rita Fredheim, og i 2014 ble nevnte Fredheim kåret som årets havnevert av bladet Båtens Verden. Festningen tilbyr omvisninger om sommeren, selv om arrangementer denne sommeren nok v il gå for halv maskin.

Populært på Sætre

Også Sætre ønsker å invitere båtturister til sin kommune. Cirka 50 båter er det plass til i denne havna, som ligger i Sætre sentrum med restaurant og butikker på kaia. Skulle det være fullt er Vestfjorden med Håøya og en rekke andre øyer populære plasser å legge til for båtfolket. Og helt gratis.
Drøbak gjestehavn ligger litt utsatt til når det blåser friskt fra sør og vest, og innkjøringen til havna krever oppmerksomhet. Men mange har funnet seg godt til rette i den vesle havna. Cirka 35 båter får plass, og med kafe Sjøstjerna et dreggekast unna hekken er rammen gitt. Det er bare noen hundre meter å gå til sentrum og torget, og i coronafri perioder er byen kjent for sine mange kulturarrangementer og restaurantstoler. Mange legger seg til i gjestehavna, napper med seg golfkøllene og er drar for å teste ut byens flott golfanlegg.
Er det fullt i gjestehavna har Drøbak båthavn en ordning med at alle ledige faste plasser om sommeren blir omgjort til gjesteplasser. Havna har vakt hver helg fra slutten av mai og gjester blir henvist inn på ledige plasser.

Inn Drammensfjorden

Et lite stykke inn i Drammensfjorden ligger idylliske Holmsbu. Med beskjedne 350 fastboende innbyggere opplever stedet en kraftig befolkningsvekst om sommeren av hyttefolk, båtturister og dagsbesøk. Stedet har en rekke hyggelige restauranter, gallerier og butikker, og antall gjesteplasser oppgis til cirka 50. Havna ligger midt i sentrum av Holmsbu.

Holmsbu:

Inntil 30 fot kr. 150,-.

30-40 fot kr. 175,-.

Over 40 fot kr. 250,-

 

Oscarsborg:

Inntil 27 fot kr. 230,-

28-38 fot kr. 270,-

39-49 fot kr. 330,-

50-59 fot kr. 410,-

60-69 fot kr. 500,-

70+ kr. 560,-

 

Son gjestehavn

Inntil 39 fot, kr. 325,-

40-49 fot, kr. 385,-

50-59 fot, kr. 435,-

60 fot og større, kr. 525,-

 

Sætre gjestehavn

Inntil 30 fot kr. 200,-

31-45 fot kr. 220,-

over 45 fot kr. 280,-

 

Drøbak gjestehavn

Inntil 19 fot kr. 131,-

20-29 fot kr. 201,-

30-39 for kr. 264,-

Gjestehavnen i Son er idyllisk.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.