ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Beklager vi ikke skrev med forbehold om endringer.

Lær deg å lage pizzadeig&brøddeig med surdeig workshopen  begynte allerede klokken 17:00 i dag fredag den 16. september. (Tidligere 18:00) Mye mer spennende er kommet på programmet, og andre endringer – så ta en titt!

PR: 17:30 16. Sept. 2022:

Kopiert fra deres facebookside:
Hold av datoen 16.-18. september⏰ I symbiose med @nattura.no og @roots.and.culture skaper vi 🌱Natur – & Håndverksfestival på Hauger Gård. 🌱En høstfest med fokus nordisk mat, natur og bærekraftig håndverk. Dere som kommer kan på forhånd melde dere på ulike kurs, eller bare hoppe mellom ulike verksteder hvor man får prøve å sveise, steke pizza, lage te og mat med ville vekster, brygge, røkte bier, bake med surdeig og mye mer…
Det blir teltcamp med bålplass i grevlingskogen: se beskrivelse og link i chatten…
Utover ettermiddagen blir det ikke mulig å fryse, festivalen er både ute rundt bål og inne i telt og låve. Når skumringen nærmer seg, bålet brenner og trollene lusker i skogen, vil det bli innslag av leken folkedans og tidløse visesanger. Kle deg likevel godt med varme sko og lag med ull, vi holder deg varm med bål, bar, dans og tull😂
Vi spør oss; hvilken betydningen har håndverk, og kunnskap om naturen, i vår tid? Skriv gjerne til oss…
Inngang hele helgen: voksne kr 250,- Barn under 12 år kr 100,- Gratis mat og gratis workshops:) Vi lager maten sammen på verkstedene/kursene: du får spise/smake: Farmen-Biancas tadisjonelle sveler. Lorenzos italienske Pizza/brød. Jacob Roots høstsuppe med urter og røtter. Fersk honning fra Hauger. Økoburger og grønnsaker fra Virgenes Gård. Og grønnsaker fra Linnestad gård i Ås. Alt gratis. Utover dette må du ta med egen mat/kaffe/frokost. Blir felles bål-frokost..
Inngang betales i baren på låven. Løpende påmelding på alle kurs og workshop- så vær tidlig ute!
Kursen variere noe i pris, men alle workshopene/verkstedene er gratis. Påmelding skjer når du kommer, vær tidlig ute, førstmann til mølla!
Musikk & dans på låven fredag 16. sept kl 1800-1200 cc kr 100,- Se program fredag kveld. 18 års aldersgrense.
Musikk & dans på låven lørdag 17. sept kl 1800-0200 cc kr 150,- Se program lørdag kveld. 18års aldersgrense.
En hyllest til nordisk håndverk med:
Kunnskapsformidling
Naturopplevelser
Kulturopplevelser
Teltcamp i skogen
Prøve – feile- mestre
Naturlig, folkelig og engasjerende
Samlende og oppløftende
Gode smaksopplevelser
Musikk og bar
Barnevennlig & voksenvennlig
God høst!
¤¤¤ PROGRAM FOR HELGEN ¤¤¤
¤¤¤ Fredag 16. sept kl 17-24 ¤¤¤
Baking, bar, musikk på låven, bål & Jam- og mye god mat
…Kl 1200-2400 ChagaBar. 18 år. Leskende drikke av div slag. også alkoholfritt selvfølgelig. Chris fra Spontane Dråper står i baren med naturvin fra småprodusenter fra Italia. Hva er naturvin? Naturvin er et begrep som brukes om økologiske og biodynamiske viner, som spontanfermenteres og ikke blir filtrert eller klaret, og med minimal tilsetning af sulfitt. Vinene er helt rene og blir ikke manipulert av produsenten – ren druejuice som får fermentere uten tilsatt gjær. Naturvin blir også beskrevet som ‘low intervention wine’ eller ‘naked wines’.
Vinene blir produsert i små volum (oftest mellom 1500-5000 flasker) og vinmakeren følger hele prosessen fra tidlig vår til innhøsting. Innhøsting er manuel og ikke maskinell.
Ofte blir ikke gress og ugress klippet mellom vinåkrene, og de lokale økosystemer, ville vekster, dyreliv og mikroliv gir gode forhold for en naturlig symbiose. Dette betyr mindre produksjon av druer, men et renere, villere og mere naturlig produkt.
Naturvinsbevegelsen er imot konvensjonell drift, sprøytemidler og manipulasjon av de naturlige forhold.
Kom i baren for en snakk om naturvin, og kjøp et glass eller en flaske italiensk håndverk.
Det blir mulig å kjøpe pet nat ‘Matin’ fra Marco Ludovico (Puglia). 2600 flasker produsert, bare 200 blir sendt til Norge. I tillegg viner fra ELIOS på Sicilia (Alcamo) samt verdens beste rosé ved navn MILTON fra Umbria med en årlig produksjon på bare 1500 flasker.
¤¤¤ WORKSHOPs FREDAG ¤¤¤
…kl 1700 Lær deg å lage pizzadeig & brøddeig med surdeig. Lorenzo Mers har mange års erfaring fra profesjonelle bakerier i europa. Sammen med Lorenzo settes pizzadeigen & brøddeigen for steking i vedfyrt bakerovn på lørdagen… ps mye italiensk sjarm! Myyye sjarm 😍
…kl 1700-2100 Bli med å dekorer et stooort høstfest-etegilde-takke-bord. Ta gjerne med dine deilig grøder, blomster, frø, brød, kake, ost, noe du ønsker å dele:)
¤ På låven fredag 16. sept kl 19-12 ¤
Musikk & dans på låven. 18 års aldersgrense.
….kl 21 Sarah Christine Bøhn. En artist på full fart ut i verden: Sarah Christine Bøhn (27) følger hjertet sitt og det banker for musikk. Drømmen er å turnere rundt i verden og formidle musikk….
Ta en kikk her: https://www.youtube.com/watch?v=DNv7J_aKAfs
…kl 22 Imagunis con Ivan. Denne duoen har mye musikalitet, erfaring og lidenskap.
¤¤¤ Lørdag 17. sept kl 12-02 ¤¤¤
Kurs, workshops & musikk- og mye god mat.
…Kl 1200-0200 ChagaBar. 18 år. Leskende drikke av div slag. også alkoholfritt selvfølgelig. Chris fra Spontane Dråper står i baren med naturvin fra småprodusenter fra Italia
¤¤¤ KURS LØRDAG ¤¤¤
…kl 1400-1500 Nybegynnerkurs i Birøkt & honningsmaking med Ragnar Nese. På Hauger Gård har Liv Anna & Ragnar noen av sine bikuber eller bifolk som det heter. De fyller opp kubene med deilig nektar.
…kl 1200-1700 Lær deg å legge varmkompost med Andrew Niday
Har du hage eller en interesse for planter så er du kanskje kjent med kompost. Når man driver i hagen så blir det nødvendigvis en del hageavfall, flis, løv, gress, ugress og annet snadder. Å lage kompost er en måte å få disse ressursene tilbake i kretsløpet. Det finnes mangfoldige metoder for å lage kompost, men det som kjennetegner en god kompost er at den yrer av liv, fra det synlige til det mikroskopiske.
Så hvordan lager man en god kompost? I dette kurset skal vi gå gjennom hele prosessen med å legge opp en varmkompost. Det vil bli en kort gjennomgang av teoretisk art innledningsvis, men dette er først og fremst et praktisk kurs så det er fordel å ha på seg klær som tåler jord. Vi kommer til å ta i bruk materialer som er tilgjengelig på stedet, og samle inn noen øvrige ingredienser fra omgivelsene før vi legger opp komposten. Det vil også bli en gjennomgang av ulike måter å anvende ferdig kompost. Dette kurset passer for alle, og er en ypperlig anledning for å få praktisk erfaring og læring med en av de viktigste elementene i hagebruket.
¤¤¤ WORKSHOPs LØRDAG ¤¤¤
…kl 15 “(Nesten) Alt kan gjæres” med Amund Polden Arnesen.
Brygger og fermenterer Amund går løs på gårdens gjærbare sukkerkilder og viser oss hvordan man kan lage smaksrik alkoholholdig drikker fra naturen. Det vil bli tips og teknikker om hvordan å bygge smak i gjæret drikk fra egen hage. Litt praktisk demonstrasjon blir det også. Alt levert med godt humør og litt gode historier. Les mer om Amund Polden Arnesen fra EIK & TID på www.eikogtid.no
…kl 12-1230 Fyring i vedfyrt pizzaovn med Kenneth Thomassen. Hvordan få jevn varme i ovnen? Når vet man når ovnen er klar for pizza og brød?. Man får også noen nyttige tips om man selv har tenkt å bygge en vedfyrt bakerovn.
…kl 14-17. Steking av pizza i vedfyrt bakerovn med Lorenzo Mers. Lær deg teknikker med ferdig gjæret deig som utgangspunkt. Fyring og varme, redskaper, steking, lufting, og ikke minst mye italiensk sjarm:)
…kl 12-17. Sveising med Ivar. Denne fabelaktige mannen har bøtter og spann med erfaring. Han har 50 år bak seg som lidenskapelig håndverker. Om du skal lære deg å sveise- gå til Ivar.
…kl 12-17. Urtevandringer med Jacob Roots. Kr 100, –
“Vi vandrer og utforsker det fantastiske mangfoldet av ville vekster som naturen byr på i det frodige landskapet. Vi bruker vandringene på å kartlegge hvor de ulike vekstene
befinner seg og høster inn de urtene som vil være relevant å forske videre på. Vi bruker urtene til te, suppe, pizzaen og brødene. Du vil få innsikt i hvordan de ulike urten kan brukes til ulike drikker og mat gjennom hele dagen.
Vi vil gå gjennom omlag 30 – 40 ulike ville vekster!” Les mer om Jacob her www.rootsandculture.no
…kl 12-17. Artsvandring. Lær naturens språk med biolog Sigrid Skrivervik Bruvoll.
Første steg i å bli kjent med et annet menneske er å lære navnet. Slik er det også i naturen: når vi har lært oss å kjenne igjen en art og huske dens navn, åpner vi døra for dypere kjennskap. Kanskje sender vi den bare en ekstra tanke neste gang vi passerer den i skogen – hei på deg, lille mattehutremose! Kanskje føler vi oss litt mer hjemme siden vi kjenner i hvert fall denne ene av alle de tusen individer rundt oss. Og kanskje tar vi steget videre og henter inn mer kunnskap. Hva betyr egentlig det latinske navnet, hva sier det om arten? Er denne soppen spiselig? Kan planten brukes til noe? Hva spiser egentlig det dyret, og hvor sover det om natta? Hva sier den laven om miljøet rundt oss?
Vi går en tur i nærmiljøet og dykker ned i skogbunnen, lærer noen nye navn, smaker noen nye smaker. Vi går samtidig igjennom ulike hjelpemidler for å finne ut hva en art heter, og hvor vi kan finne sikker informasjon om artene og om deres utbredelse. Barn og voksne, velkommen ut!
…kl 12-15 Våken drøm i skogen med Beatrice. Hvordan kan vi forankre vår tankeverden i vår væren med hverandre, i vårt forhold til naturen og det vi skaper? Hvordan kan vi stole på at vi finner vår plass i samspill med omgivelsene?
I denne stunden vil jeg gjøre det jeg kaller «våken drømming» for dem som deltar, hvor jeg synker inn i øyeblikkets opplevelser og egen forestillingsverden, knytter disse sammen og lar det ta plass i fri tale. Denne gangen vil fokus være båndet mellom den indre og ytre verden. Jeg har brukt mye tid i min egen verden av idéer, men setter i stigende grad pris på det konkrete i takt med at jeg bygger tillit til at det går an å binde idé og ytre virkelighet sammen.
¤ På låven Lørdag 17. sept kl 19-02 ¤
Musikk & dans på låven. 18 års aldersgrense.
Få å sette stemningen etter solnedgang på lørdag er vi veldig glade for å ha med oss musikerne:
Kl 22…Sheldon Blackman @sheldonblackmanmusic
Kl 21…Kristine Hovda: https://soundcloud.com/somefeather
Cc 150,- musikk lørdag 17. sept kl 1800-0200
¤¤¤ Søndag 18. sept kl 12-17 ¤¤¤
Workshops, jam & matprat
…kl 12 Fyring i vedfyrt pizzaovn med Kenneth Thomassen. Hvordan få jevn varme i ovnen. Hvordan vite når ovnen er klar for pizza.
… kl 13 – 14 Velkommen til malekurs for barn og ungdom med Julia hvor Vi lærer oss å male natur, blande farger, snakke om lys og skygge, perspektiv og generelle maleteknikker.
Vi skal male open-air landskap rundt Hauer. Pris: kr 150
…kl 12-15 Våken drøm i skogen med Beatrice. Hvordan kan vi forankre vår tankeverden i vår væren med hverandre, i vårt forhold til naturen og det vi skaper? Hvordan kan vi stole på at vi finner vår plass i samspill med omgivelsene?
I denne stunden vil jeg gjøre det jeg kaller «våken drømming» for dem som deltar, hvor jeg synker inn i øyeblikkets opplevelser og egen forestillingsverden, knytter disse sammen og lar det ta plass i fri tale. Denne gangen vil fokus være båndet mellom den indre og ytre verden. Jeg har brukt mye tid i min egen verden av idéer, men setter i stigende grad pris på det konkrete i takt med at jeg bygger tillit til at det går an å binde idé og ytre virkelighet sammen
Materialer ink. ( 1xA3 ark, pensel, palett og akrylmaling (vannbasert) som skal deles med andre barn)
Alder: fra 6 til ca 11 år
Ta kontakt for påmelding!
julchika@inbox.lv
99869825
…kl 14-17. Steking av pizza i vedfyrt bakerovn med Lorenzo Mers. Lær deg teknikker med ferdig gjæret deig som utgangspunkt. Fyring og varme, redskaper, steking, lufting, og ikke minst italiensk sjarm:)
…kl 12-17. Urtevandringer med Jacob Roots. “Vi vandrer og utforsker det fantastiske mangfoldet av ville vekster som naturen byr på i det frodige landskapet. Vi bruker vandringene på å kartlegge hvor de ulike vekstene
befinner seg og høster inn de urtene som vil være relevant å forske videre på.
Her kommer vi til å gå gjennom omlag 30 – 40 ulike ville vekster!” Les mer om Jacob her www.rootsandculture.no
…kl 12-17. Sveising med Ivar. Denne fabelaktige mannen har bøtter og spann med erfaring som håndverker. Om du skal lære deg å sveise- gå til Ivar.
I en eim av steinsopp og høy samles vi rundt håndverk, bål, musikk og deilige grøder. I en aura av taus kunnskap skal vi prøve og feile og nyte spennende håndverk. Vi skal yste, sveise, bygge, brygge, lære om jord og kompost og birøkt, om urters egenskaper på høsten, bake pizza i vedfyrt bakerovn…senere danser vi oss inn i natten slitne og lykkelig.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.