ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Hans & Hennes Hår

er på flyttefot

Etter 40 års frisering i Vestby sentrum, setter Anne-Karin Jacobsen kursen sydover til Moss, nærmere bestemt Jeløya.

Jacobsen levde sine første år i Ås. Hun og familien flyttet til gård i Vestby hvor hun tidlig var med og jobbet. Som 10 åring var hun i gang med kam og saks og friserte dokker og til slutt søsteren, som endte med en svært kort frisyre. Anne-Karin ler godt når hun tenker tilbake. Da veien videre skulle stakes ut, var hun likevel usikker, og endte som elev på sømlinja.
– Etter kort tid forstod jeg at jeg ikke ville bli skredder, minnes hun, og da jeg fikk anledning til å bli ryddepike ved en salong i Ski, ble jeg det.

Deretter ble det frisørskole i Bærum og læretid i Ski. Senere jobb i en eksklusiv salong på Skillebekk hvor Wenche Foss og andre celebriteter fikk fikset frisyren. Der lærte ungjenta mye, og tok med seg mye av lærdommen videre. Etter en toårsperiode tilbake i Ski hvor hun leide to stoler, endte hun med å se seg om etter eget lokale i Vestby da salongen i Ski skiftet eier.

20 år i annen etasje, 20 på gateplan
– Jeg etablerte meg i annen etasje her i Sentrumsgården, eller Mølleveien 3, som man ofte sier. Her lå Vestby fysikalske og en tannlege, og gårdeiere var Elsa og Odd Johansen som selv bodde i denne etasjen, og det var en Esso-stasjon og brannstasjon i første. Det er en annen historie, men artig å få med det på kjøpet.
– Det var mye å gjøre, og jeg jobbet på i salongen jeg kalte Alexis. Da jeg åpnet var jeg gravid i 8. måned. Som selvstendig næringsdrivende stod jeg uten økonomiske svangerskaps-ordninger (på den tiden), og begynte å jobbe veldig fort etter fødselen. Moren min passet datteren min, og vi fikk det til på et vis.
– Jeg var vant til å jobbe fra oppveksten på gård, og som selvstendig har jeg alltid jobbet hardt. Familien min har vært rundt meg og hjulpet ved behov, og det er jeg så takknemlig for, understreker hun.

– For 20 år siden flyttet jeg ned på gateplan og skiftet navn på salongen til Hans & Hennes Hår for å gi salongen en ny start, og har hatt det veldig bra med mange faste kunder og mange nye.

Nå tar hun med seg sakser, gode hårprodukter og mange av sine faste kunder og flytter inn i freshe og hyggelige lokaler på Jeløya. Navn og telefonnummer blir det samme. – Jobben har betydd mye for meg. Jeg fortsetter som frisør og trapper litt ned, men har ikke lyst til å gi meg enda. Kontakten en får med kundene gir veldig mye sosialt. Det er en utrolig koselig jobb, og en blir sittende med veldig mye menneske- og livskunnskap.

Kvalitet og god tid
Anne-Karins policy har hele tiden vært å gi kvalitet og god tid til hver enkelt kunde.
– Jeg forsøkte å ta med meg eksklusiviteten jeg erfarte på Skillebekk, både når det gjaldt interiør og håndtering av kundene. Dessuten liker jeg å være nøye. Hun ler høyt, og forteller om den aller første gangen hun klippet en kunde på skolen.
– To timer brukte jeg før jeg var ferdig! Jeg har fortsatt å være nøye, men bruker ikke så lang tid, altså, og har erfart at kundene er godt fornøyd.

Jeløya neste
Nå går altså veien videre litt sørover og over kanalbrua til Jeløya-siden, sentralt og rett ved sjøen.
– Jeg gleder meg veldig. Skulle jeg gjøre en forandring, måtte jeg gjøre det nå. Selv om jeg er blitt en voksen dame, er jeg stadig leken og ung til sinns og klar for nye utfordringer. Ønsket er å bruke litt mindre tid på jobb og litt mer på meg selv og på barnebarna.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.