Nå tilbyr SpareBank 1 Østfold Akershus gratis juridisk førstehjelp til alle kunder som trenger økonomisk og juridisk bistand til livets små og store valg.

I en tid hvor stadig flere gjennomfører banktjenestene digitalt, opplever Vestby-kontoret til SpareBank 1 Østfold Akershus at de aller fleste kundene fortsatt søker råd fra bankens rådgivere når de befinner seg i livets viktigste og vanskeligste situasjoner.

– Vi er mer enn en nettbank, og vi er til tider mer enn en bank. Vi ønsker å være rådgivere i alle livets faser, og hos oss skal kundene få hjelp til å takle små og store økonomiske utfordringer, forteller Martin Frøland, lokalbanksjef i SpareBank 1 Østfold Akershus.

Juridisk bistand skal oppleves som både trygt og smart når du skal ta stilling til store økonomiske spørsmål, som etablering av samboerforhold, eiendomskjøp og arveoppgjør.

Juss gjort enkelt

I SpareBank 1 Østfold Akershus sitt nye tilbud, som har fått navnet «juridisk førstehjelp», finner du nye tjenester og hjelpemidler, som blant annet enkle og moderne avtalemaler og veiledere for de vanligste juridiske problemstillingene.

Og best av alt, alle maler og veiledere er utarbeidet sammen med advokatfirmaet Legalis AS. – Med digitale kontrakter, veiledere samt mulighet for bistand fra advokat, får kundene en komplett pakke. De fleste har behov for juridisk bistand gjennom livet, og vi tror dette innovative konseptet kan være svært nyttig for mange av kundene, sier Torstein Bae, managing partner i Legalis.

Et tilbud til alle kunder

Tjenestene, kontraktene og verktøyene dekker alt ifra husleiekontrakt og testament, til kjøpskontrakt for håndverkertjenester og låneavtaler. – Juridisk førstehjelp er et tilbud til alle kunder, enten det er 18-åringen som skal kjøpe sin første bil, studentene som vil ha en husleiekontrakt eller for deg som skal skrive testamente eller fremtidsfullmakt, forteller lokalbanksjefen. Frøland forteller også at mange konflikter og situasjoner kunne vært avverget om man hadde hatt det juridiske på plass tidligere. – Av erfaring vet vi at mange har mye å tenke på når de befinner seg i livets vanskeligste faser. Ved å senke terskelen for bruk av samboerkontrakter, testament og fremtidsfullmakter, ønsker vi å bidra til at fremtidige økonomiske konflikter løses raskere, bedre og rettferdig for alle involverte, avslutter han.

Første konsultasjon gratis

Sammen med Legalis skal vi gi kundene våre gode råd og hjelpemidler, og gjøre det enklere å sette opp alt fra samboerkontrakt og testament til gode kontrakter for håndverkertjenester. Alt om «Juridisk førstehjelp» er tilgjengelig på våre nettsider under «Tips og råd». Dersom du trenger ytterligere juridisk assistanse kan du på henvisning fra din bankrådgiver få den første konsultasjonen hos Legalis gratis. Ønsker du å kjøpe advokattjenester inngås en egen avtale mellom deg og Legalis til rabattert pris.

Også for bedrifter

SpareBank 1 Østfold Akershus tilbyr også et tilsvarende konsept for bedriftsmarkedet med fokus på arbeidsrett, eiendom, oppdrag og selskapsrett. Les mer på sparebank1.no/ ostfold-akershus

Portrett

Mange konflikter og situasjoner kunne vært avverget om man hadde hatt det juridiske på plass tidligere, forteller lokalbanksjef Martin Frøland.

Her er kontraktene og veilederne som tilbys i Juridisk førstehjelp:

Kontrakter

 • Samboerkontrakt
 • Testament
 • Husleiekontrakt
 • Kjøpskontrakt av
 • håndverkertjenester
 • Låneavtale og enkelt gjeldsbrev
 • Fremtidsfullmakt

Veiledere

 • Flytte sammen
 • Fordele arv
 • Kjøpe bolig
 • Engasjere håndverkere, kjøpe bil og handle på nett

De fleste har behov for juridisk bistand gjennom livet, og vi tror dette innovative konseptet kan være svært nyttig for mange av kundene, sier Torstein Bae

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.