ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Turistsjef Mari Bareksten gleder seg til sommeren i Drøbak. Da kommer turistene som trekkfugler i flokker og det blir enda mer liv og røre i butikker, på torget, i gallerier, spisesteder og i de sjarmerende smågatene.

Når Sommermagasinet stikker nesa innom turistkontoret i vakre Båthavna i Drøbak, forteller Mari om frokostmøtet med alle festivalarrangørene dagen etter. En frisk sønnavind river i bardunene på seilbåtene langs Molo A, og utenfor vinduene arbeider to snekre med det som skal bli ny trapp inn til akvariet og turistkontoret. Nye, vakre turistbrosjyrer står utstilt på informasjonsdisken og de fleste av sommerens planer er lagt.

Skikkelig festivalby

–  Drøbak har blitt en skikkelig festivalby, og jeg gleder meg til å møte alle arrangørene, forteller Mari.
Da snakker vi opera på Oscarsborg festning, Sommerkonserter i Drøbak kirke, den etter hvert prestisjetunge Drøbakfestivalen, Gitarer ved fjorden og for ikke å snakke og Havnefestivalen på Sjøtorget. Årets Vreeswijk-konserter skuffer heller ikke i år, det gjør heller ikke sanggruppa Sans Egal. Disse blir å høre på Sjøstjerna Sankthans-helgen. Mye å bite i for musikkinteresserte, og mye som gjør Drøbak verdig et besøk eller tre i løpet av sommeren, skal vi tro turistsjefen rett.
 –  Som du skjønner går vi mot en spennende konsertsommer, og i tillegg er det en rekke andre arrangementer og aktiviteter publikum kan få være med på når de besøker Drøbak. Enten det er den rolige turen gjennom trange smug og forbi gamle, vakre hus midt i sentrum, galleribesøk eller friske fysiske aktiviteter langs kyststien mellom Skiphelle sør for Drøbak og Ramme gård i Hvitsten, forteller Mari smilende.

Noe for alle

–  Vi kan trygt si at det er noe for alle som velger å besøke Drøbak i sommer. Og i år tror jeg det er mange som velger kortreist ferie på bekostning av lange reiser til land med dårlig kronekurs. Her i Drøbak er kursen god, og selv de minste kan kose seg i landets nordligste sørlandsby.
–  I BUA, som ligger vegg i vegg med akvariet, har vi utlån av alt fra el-sykler til krabbefiskesnører, og en telttur til Håøya er fullt mulig med lånt utstyr fra oss, forteller Mari. – En stor og spennende nyhet i år er tilbudet om hytte-opphold på det familievennlige ferieparadiset Lågøya. En liten perle i Drøbaksundet som trafikkeres med Ruters hurtigbåt, og en øy som nylig ble kjøpt av Sparebankstiftelsen DNB. I løpet av sommeren vil det bli ferdigstilt 18 hytter for utleie i et samarbeid mellom Oslofjordens friluftsråd og DNT OSLO og Omegn.

Rolig tempo

På spørsmål om hva slags tilbakemeldinger turistene kommer med etter et besøk i Drøbak, svarer Mari at det er mange som er glad for at Drøbak inviterer til et rolig tempo, og at de kommer til en småbyidyll med gamle trehus og vakre hager, og som gir en herlig følelse av å være på ferie.
-  Det er liten avstand mellom attraksjonene, og kort vei mellom butikker, spisesteder og gallerier. Det meste er samlet i og rundt sentrum, og selv en dukkert i sjøen kan gjøres ved en tur i Badeparken som også ligger midt i sentrum. En ganske så unik perle som i seg selv er verdt et besøk, hevder Mari.
-  Av norske turister er det i hovedsak folk fra Oslo og fra kommunene og regionen rundt oss som besøker Drøbak, og vi snakker derfor om dagsturisme som er et viktig segment for Drøbak. Selv om det også selvsagt kommer både langveisfarende og utenlandske turister til Drøbak. Det gjelder for så vidt hele året, men selvsagt mest om sommeren. I fjor registrerte vi hele 52 nasjonaliteter i Drøbak.
-  Mange av de som aldri har vært her før blir positivt overrasket over utvalget av spennende unike nisjebutikker, ikke minst for kvinner og innen interiør. I tillegg er veldig mange begeistret for at vi har søndagsåpent, Drøbak har jo blitt hele Østlandets «Søndagsby».
-  Frogn har mange kvaliteter og er så utrolig variert, her er det både by, bygd og borg! Det er også masse å finne på utenfor Drøbak sentrum, med vinsmaking på Bringebærlandet, gårdsbutikken og selvplukk av grønnsaker hos Haneborg gård, Follo museum med alt det spennende som skjer der, flotte turer i Frognmarka eller et besøk på historiske Oscarsborg.
-  Og skulle det være noe er all nyttig informasjon å hente på nettsiden til turistkontoret eller ta turen innom oss på Turistinformasjonen i Drøbak, vi har åpent hver dag hele sommeren, legger Mari til.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.