ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Michell Langkerhorst styrer Garden Outlet i Vestby, og klarer ikke løpe fort nok nå før sesongen begynner

I lokalene som tidligere het Plantasjen blomstrer det som aldri før. Våren er i anmarsj og butikksjef Michell Langerhorst fyker rundt og innrømmer at det er fryktelig travelt.

Vi blir møtt av store bøtter med fargerike tulipaner og roser når dørene går opp for oss på vei inn i det lokalet. Utvalget av hagemøbler, redskaper, blomsterjord, planter og alt annet som måtte finne sin plass i en hage eller i en hagestue er formidabelt. Og det er før flere titalls plantetraller rulles inn i butikken.

Billig og mye

– Forskjellen nå som vi er blitt til Garden Outlet er pris og kvantum, forteller Michell. – Kundene skal merke at vi har gode priser, og at utvalget er stort. Noen for aha opplevelser når de kommer til oss og ser hva de kan få for pengene. Når alt annet stiger forsøker vi å senke prisene, legger han til.
Han har stukket nesa ut av det lille kontoret for et lite øyeblikk. Forlatt pc’n og en stor bunke dokumenter for å gi oss en liten kjapp omvisning. Vi ber om å bli guidet rundt blant planter og vårstemning. Primula veris avdelingen spraker av vårfarger. De grønne, høye plantene rundt oss er som en liten jungel og mengden krukker for de som skal fylle terrassen med blomster og hjemmedyrka tomater er betydelig. Det er fristende å vippe opp kjøpekortet.
– Vi skal alltid ha et utvalg som begeistrer, forteller Michell. – Det ser kanskje bra ut nå, men bare vent. Det er femti plantetraller på vei til oss med en mengde varer, og når vår-rushet setter inn skal vi virkelig framstå som en liten oase.
– Men for all del. De som starter med tidlig planting og vårarbeid har allerede besøkt oss. Vi har rikelig mengder frø og løk som allerede bør settes i potter innomhus. Og for de som har et egnet sted for å dyrke planter selv er tiden moden for en rekke sorter. Vi merker jo at mange er tidlig ut, og at de klargjør drivhus og vekstområder så fort snøen går.

Mange hobbydyrkere

Michell har merket godt at interessen for planter, blomster og hagestell generelt er økende. Det er en hobby stadig flere dyrker, i dobbelt forstand, og kunnskapen er stor hos mange kunder. Det er stadig nye trender som dukker opp, enten det er poding eller dyrking av f.eks. middelhavsplanter.

Da gjelder det å være i førersetet, og ikke minst kunne gi gode tilbakemeldinger til kundene. Kunnskap blant de ansatte er derfor viktig.
– Vi er nødt til å holde oss oppdatert på det som skjer, understreker Michell. – De ansatte blir kurset, og vi utveksler erfaring. Både mellom de ansatte og gode tips vi får fra kunder. Det er samtidig viktig for oss å ha det utvalget som er nødvendig slik at kundene får det de etterspør. Målet er alltid å ha fornøyde kunder, og kunder som kommer tilbake til oss.

Gode tilbakemeldinger

– En kundeundersøkelse i vinter viste at tilbakemeldingene vi fikk var veldig gode, og det nivået ønsker vi å ligge på. Vi er en forretning som må levere til ulike sesonger, og det stiller ekstra krav til oss.
– Det er ulike behov til ulike årstider, noe som gjør hverdagen både spennende og interessant. Nå er det planting innendørs og planlegging av vårsesongen som står i fokus, med alt hva det innebære. Senere er det full utendørs satsing på alt fra sommerblomster til grill og hagemøbler.
– Den gode kunde er han eller hun som fyller handlekurven og som kommer tilbake og forteller at det gror og blomstrer i hagen deres. At tips de fikk av oss virket, at plantene trives og at de opplevde å få mye for pengene da de besøkte oss. Selv etter 13 år i bransjen har jeg mye å lære, men det er en bransje som gjør meg glad selv om det er fullt kjør for tiden. Å selge glede er en god ting, forteller Michell stolt.

Ingen vår uten tulipaner mener Michell Langkerhorst

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.