ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Fjær i alle farger lå strødd utover bordene og småpraten gikk livlig i storstua på Vestby Sykehjem i anledning det tradisjonelle Vinterverkstedet.

Den frivillige gjengen fra Gledes­sprederne sammen med aktivitør Marianne Lillebø sto for arrangementet den 4. februar. Fastelavnsris, kaffe og vafler sto på programmet. Elever fra 1. klasse Helse og Oppvekst på Ås videregående skole satt sammen med beboerne, pratet og ga en hjelpende hånd til de som trengte det med å feste fjær på bjørkerisene. Alle fjærene var det Vestby Sanitetsforening som hadde bidratt med. 

-Får vi med disse? Du verden, vi blir så bortskjemte, sier beboer Reidun Olsen når hun få høre hun kan ta med seg fastelavnsriset hun har fått hjelp til å lage av Sondos Almohamad. Begge smiler og Sondos forteller hun synes det er hyggelig å samarbeide med beboerne på sykehjemmet.

Alle elevene har på seg t-skjorter der det står Livsglede for eldre. Og det ser ut til at både de eldre og de yngre koser seg.

Gledessprederne sørger for glede

-Det som er koselig er å se de gamle koser seg! forteller Arne Bergersen, den eneste mannlige medlemmet av Gledessprederne. Den frivillige gjengen på 14 medlemmer fra Gledessprederne har ordnet i stand vafler og kaffe og alt det praktiske for anledningen. Gledessprederne sørger for mye liv og glede på sykehjemmet med sine faste hyggekvelder hver andre uke med levende musikk, kaker og kaffe og aktivitetsverksteder som høst-, påske-, sommer- og juleverksted, og den store sommerfesten for beboere og pårørende. Uten Gledessprederne hadde ikke hverdagen på sykehjemmet vært helt den samme. -Det betyr så mye for de eldre, forteller Gledessprederne Bjørg Anfinsen og Bjørg Hagen.

Fornøyd med eldre­omsorgen

Beboer Marie Elida Pettersen sitter sammen med Maren Pettersen og lager fastelavnsris. Marie benytter anledningen til å skryte av eldreomsorgen i kommunen. -Vi har det så bra med Vestby eldreomsorg. Jeg er veldig glad for at jeg har hjemmet mitt her. Det er så mange pene blide damer som hjelper oss med det vi ikke greier selv. Hun peker på t-skjorten til Maren. -Dere kommer med livsglede! Og avslutter med at hun er svært glad for den vakre buketten.

Elev Maren Pettersen synes selv det er både kjempebra og kjempehyggelig at de er med på arrangementene sammen med beboerne på sykehjemmet.

De eldre og ungdommen har nytte og glede av møtene

Kontaktlærer for faget Yrke og Kommunikasjon Anne Cecilie Ristvedt forteller at Ås videregående skole samarbeider med sykehjemmet og pleier å være med på flere av sykehjemmets arrangementer, i tillegg har elevene praksis her. -Etter arrangementet skal elevene reflektere over hvordan de har kommunisert, forteller læreren. Viktige stikkord er å lytte, vise respekt og tålmodighet.

Fastelavn og fastelavnsriset
Fastelavn er opprinnelig benevnelse på tiden før fasten som varer frem til påske. I år er fastelavnssøndag den 23. februar. Fastelavnsboller med krem og fastelavnsris er tradisjonelle i forbindelse med fastelavn. Fastelavnsriset av bjørkekvist stammer opprinnelig fra hedensk vårfeiring der overgangen fra vinter til vår ble markert, og der fastelavnsriset var et symbol på fruktbarhet. Norske Kvinners Sanitetsforening lager og selger fastelavnsris hvert år. Kilde: Wikipedia

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.