ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Koronatider eller ei; Frivilligsentralen rusler og går. Den er rett og slett en uunnværlig del av samfunnet. Et bindeledd. En møteplass. En sosial arena mellom alle menneskene i kommunen.

Enten det er å gå tur i fellesskap, tilbringe litt tid med kaffekoppen og en nydelig, gratis vaffel (overskuddsrøre gitt av organisasjoner) sammen med andre, lære seg å hekle og delta i et meningsfylt prosjekt, så er det gledes- og dermed også helsefremmende. Hvem som helst kan bli med, alt fra heklere, strikkere, og/eller andre skapere, Både drevne og helt nybegynnere. Pratere er også velkommen…

En dag er det meg, en annen dag er det deg som er frivillig eller mottager. Noen ganger kan du gi hjelp. Rundt neste sving er det du som trenger et bidrag på en eller annen måte. Og Frivilligsentralen er lutter øre og gjør hva de kan ved hjelp av sitt frivillige mannskap.

Nå som samfunnet har åpnet litt for at vi kan møtes, inviterer sentralen på kaffe og vafler, og gjerne etter at du har blitt med på en fellestur i området. Hver tirsdag i det siste har en gjeng og to gått tur i skogen eller langs vei. En litt lengre og med raskere tempo enn den andre. Å komme seg ut er det viktigste, og her kan de fleste delta. Etter turen benker turgåerne seg rundt bordene i god avstand til hverandre, inne i det hyggelige lokalet i Støttumveien, andre utenfor i det grønne.

TV-aksjonen 2020 – Prosjekt sjødyr

Det siste prosjektet som akkurat er satt i gang hos sentralen er hekling og strikking av små, søte sjødyr. Disse skal bli bidrag til NRKs store innsamlingsaksjon i oktober til WWF og kampen mot plast i havet. Bli med på årets største og mest meningsfylte dugnad! Heidi Augustson, vikarierende leder av sentralen, sier at de så vidt er i gang, men at de har mange tanker om hvordan de små sjødyrene skal brukes i en “happening” i tiden før tv-aksjonen. Både nybegynnere og viderekommende er i gang med nåler og pinner.. Vi ser hvordan små, koselige dyr i knalle farger blir tryllet frem mellom fingrene rundt bordet.

At dette prosjektet vil glede både små og store er vi sikre på. De små vil få anledning til å få dyrene på kroken når aksjonen nærmer seg, og deres foreldre til å bidra økonomisk under fiskingen. Dette igjen blir nokså sikkert flotte bidrag til det viktige dugnadsarbeidet med å sloss mot plasten i havene.

Heidi  Christine Augustson, vikarierende leder av sentralen, sier at de så vidt er i gang, men at de har mange tanker om hvordan de små sjødyrene skal brukes i en “happening” i tiden før tv-aksjonen.

Utlån av el-sykkel

Vi snakker med Christine Fellie Johannessen som har lånt seg en elsykkel og skal ut på turer i år. Damen er generelt glad i å sykle, og ser frem til å kunne ta seg lengre turer i sommer. Hun planlegger turer innover til Oslo, sydover til Moss og kanskje med ferja over til Horten og tenker hun kan få til en rimelig ferie i de fine områdene vi har i vår landsdel. Syklene går langt før de må lades opp igjen. De lades også opp når man trår manuelt. Er vi heldige, får vi referat fra turene etter hvert. Mange ville sette pris på å høre om erfaringene på dette fremkomst­middelet. Det er også tanken bak utlånsvirksomheten, at man skal få teste en sykkel før man even­tuelt går til skrittet å kjøpe en såpass dyr sykkel.

Her ser vi Leah Reyes, kontormedarbeider ved sentralen, leder Heidi Augustsson og Christine med en av de flotte syklene (les mer om Elsykkelbiblioteket på vestby.frivilligsentral.no).

Elsykkelbibilioteket

Elsykkelbibilioteket

Aldersgruppe: For alle

Hva er Elsykkelbiblioteket?
Elsykkelbiblioteket er et tilbud til kommunens innbyggere som ønsker å teste ut hvordan det er å eie en elsykkel.

Hvem driver Elsykkelbiblioteket?
Elsykkelbiblioteket drives av Vestby Frivilligsentral og er delvis finansiert gjennom midler fra tilskuddsordningen «Klimasats».

Så da kan jeg låne en elektrisk lastesykkel når jeg skal storhandle?
Nei, Elsykkelbiblioteket er ikke en bysykkelordning, men et tilbud til dem som vil teste et hverdagsliv der elsykkelen er det viktigste transportmiddelet. Begynn med å sykle til jobben hver dag, for eksempel. Eller la bilen stå og erstatt den med en elektrisk lastesykkel for levering og henting av ungene, eller når du skal i butikken.

Hvor kan jeg låne elsyklene?
Det blir opprettet et eget Elsykkelbibliotek hos Vestby Frivilligsentral der du kan reservere elsykkel eller sette deg på venteliste. Er elsykkelen du ønsker ledig, vil du få beskjed om det umiddelbart. Er den ikke ledig vil du settes på venteliste og få beskjed når det er din tur.

Kan hvem som helst låne elsykkel?
Vi vil at du bor i Vestby kommune, er over 18 år og kan vise gyldig nasjonalt lånekort og legitimasjon. Du kan kun låne sykkel hvis du ikke har benyttet deg av tilbudet før.

Hvor lenge kan jeg nyte elsykkelen?
Låneperioden er inntil 3 uker.

Hva skjer om elsykkelen blir skadet eller stjålet?
Under lånetiden er det du som låner som er ansvarlig for elsykkelen. Sjekk om dine forsikringer allerede dekker reparasjon av skader/erstatning, hvis ikke kan det bli både trist og dyrt om noe skulle skje. Ved utlån skal den være i god stand, så risikoen for at det skulle skje noe verre enn en punktering er minimal. Normal slitasje regnes ikke som skade.

Koster det noe?
Det er gratis å låne elsykkel, men for å få låne den må du betale et depositum på 1000 kr. Dersom du leverer elsykkelen i samme stand som du fikk den, og unngår å levere den for sent, får du depositumet ditt tilbake ved levering.

Hva skal dette være godt for?
Sykkelandelen i Vestby kommune er lav, og vi ønsker derfor å legge til rette for at flere kan ta sykkelen fatt. Elsykkel kan være et godt alternativ for deg som ønsker å erstatte noen av dine bilturer, eller som ikke ønsker å ha bil i det hele tatt. Men så var det dette med kostnaden da, en «skikkelig» elsykkel er for mange en kostbar investering, så vi ønsker å gi folk muligheten til å teste ut om dette er et transportmiddel som fungerer i hverdagen og som virkelig kan erstatte bilen eller familiens bil nr. 2.

Går det virkelig så lett som folk skal ha det til?
Med elsykkelen går motbakkene som en lek, du får støtte av en el-motor opp til en fart på 25 km/t. Det betyr at du enkelt sykler 6-7 km på ett kvarter. Sykkelturen blir komfortabel, du tråkker selv, men slipper slitet i kneikene. Du kan bare nyte turen! Helseeffekten blir heller ikke borte. Undersøkelser viser at folk som kjøper elsykkel, sykler oftere og lengre turer enn før. De lar flere og flere ganger bilen stå, og velger elsykkelen, også på handleturer. Ikke bare øker omfanget av mosjon gjennom økt sykkelbruk, det er også en tendens til mer annen trening, altså en smitte-effekt. Så selv om elsykkelen kan være kostbar i innkjøp, kan den bli en lønnsom investering.

Sykkel 1 med lavt innsteg , sykkel 2 og 3 med medium innsteg,  sykkel 4 med høyt innsteg

Sykkel 5 og 6

Denne komfortable elektriske lastesykkelen frakter deg, ungene, bikkja, handleposene osv. raskt fram.
Mye av hverdagens bilbruk kan erstattes av utslippsfri og arealeffektiv transport.
Bare å parkere bilen hjemme!
Elsykkelen kommer med sittebenk og belter til to barn. 

Disse syklene har Frivilligsentralen til utlån.

Om du har lyst til å prøve, send en mail , sett deg på venteliste, følg Frivilligsentralen på Facebook. Sist gang det kom en ledig sykkel, ble denne lånt ut raskt for det er et populært tilbud. For ikke lenge siden var det ingen som sto på venteliste, det går i bølger, så gi ikke opp om du ikke får lånt denne gangen (men er du heldig, får du det og…). man kan låne sykler hele året. (Syklene har vinterdekk på vintertid, samt en vannfast sykkelveske, om det skulle regne..).

Elsykkelbiblioteket vil være betjent hele sommeren. Epost vedr. sykkelutleie vil bli besvart fortløpende, men vi vil ikke være tilgjengelig på telefon.

(23.juni 2020)

Hvit Elsykkel

(23.juni 2020)

Visste du at du kan låne en elsykkel gratis i Vestby i 3 uker for å teste om det er noe for deg?

(Fra Vestbyportalen på Facebook)

Kommer du til å orke å sykle til jobb hver dag? Vil det være verdt investeringen? Prøv det i 3 uker og kjenn det på kroppen. Elsykler både med og uten lastekurv.

Rimelig bra miljøtiltak synes jeg 😁 sjekk ut frivilligsentralen i Vestby for mer info. (mail/telefon:64952560. Elsykkelbiblioteket vil være betjent hele sommeren. Epost vedr. sykkelutleie vil bli besvart fortløpende, men vi vil ikke være tilgjengelig på telefon.)

Og skal du først kjøpe en sykkel, er jeg sikker på at @sport1vestby vil hjelpe deg med det.

#elsykkel

#utno

#miljøtiltak

#liveterbestute

#vestby

#vestbykommune

#vestbyportalen

#son#hvitsten

#hølen

#mittvestby

#viken

#vestbynytt

#handlelokalt

En frivillig reparerer saker og ting som er levert inn til sentralen og som skal selges i bruktbutikken “Godset”. Et meningsfylt arbeid, sier han.

Verkstedet

I et lite verksted ved siden av huset som rommer frivilligheten møter vi en bidragsyter som sier han stortrives med å reparere ting og møbler som skal selges på Godset. Han har gjort seg mange tanker om hva som er viktig å gjøre i livet. Å trives med sine sysler må være det viktigste, har han kommet frem til. Det er ikke vanskelig å se at karen trives ved snekker­benken i det lille verkstedet. Vi tar ordene hans med oss og tenker at mange vil ha nytte av å tenke over den tanken.

Det kommer mer på denne siden…følg med :)

Berit Sandvig – Takker for seg

STILLING LEDIG – VESTBY FRIVILLIGSENTRAL SØKER DAGLIG LEDER – FAST

Se mer på hjemmesiden til Vestby Frivilligsentral og følg dem på Facebook. 

 

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.