ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Kulturdøgn i Soon kunne like gjerne ha blitt kalt Frivillighetens festival. Både på scenen, bak scenen, ved tappekranene og langs festivalbordene står og går det frivillige som sørger for at du får noen uforglemmelige augustdager i Son.

fargerik konsertscene

En rekke lokale band inntar scenen på Kulturdøgn Soon

– Og i år har vi ikke korona-helvete hengende over hodene våre, forteller en alltid optimistisk og engasjert Kai Dybedahl. Kreativ ildsjel bak festivalen og en av fire styremedlemmer som sørger for at alle brikkene er falt på plass i god tid før fredag 12. august når festivalen åpner. For så å holde på til søndag ettermiddag.

Avhengig av de frivillige

– Vi er jo helt avhengig av de frivillige, poengterer Dybedahl. – Hele festivalen er basert på frivillighet, og det er nesten rørende å oppleve hvor positive folk er. Siden det er gratis å komme inn på alle arrangementene er det et “must” å få folk til å bidra. Tipper vi blir rundt 10 band på scenen som skal spille folk glade og i god sommerstemning.

– Her blir det både kjente travere fra musikkmiljøet i Son og unge fremadstormende musikere som får en mulighet til å vise seg fram på en skikkelig utstyrt scene denne helga. I fjor var det flere tusen innom selv om vi hadde koronaskjerping, noe vi slipper i år. Så langt har jeg aldri hørt et vondt ord om denne festivalen, og mitt stalltips er derfor at det vil bli skikkelig trøkk i år, og at det blir full gjestehavn og massevis av folk i sentrum.

Lokale korpsentusiaster blåser liv i Kulturdøgn Soon

Mange små scener

Dybedahl forteller at det blir ulike arrangementer på ulike steder i Son. Alt fra kunstutstillinger til konserter. Klassisk musikk og pop hånd i hånd. Bidragene kommer fra både amatører og profesjonelle.

Programmet finner du her.
Se mer på Kulturdøgn Soon sin facebook-side.

– I likhet med alle andre frivillige synes jeg det er gøy å gjøre noe for fellesskapet. Skape lokal identitet som det så fint heter.

– Og din lønn er en klapp på skulderen, og kanskje litt lønn i himmelen.

– Litt usikker på om det blir noe lønn i himmelen, men jeg er også en av de frivillige og er fornøyd med det. Dette er fjerde året vi arrangere festivalen. Ett år måtte vi avlyse på grunn av korona, som så mange andre måtte gjøre.

– Derfor er det litt ekstra gøy i år når vi ikke lenger må tenke på begrensninger. Nå er det full trøkk som gjelder, og for mange av oss er det årets happening. Og at det er gratis er viktig å poengtere. Det betyr at alle kan komme inn. Her er det ikke forskjell på noen. Alle er velkommen.

– Det klarer vi fordi kommunen har vært vennlige økonomisk, og det samme gjelder Sparebank1 og DnB Stifelsen. I tillegg til lokalt næringsliv, forteller Dybedahl.

tenkende mann

Kai Dybedahl, en av flere ildsjeler bak Kulturdøgn Soon

Trenger skjenkere

Line Enerhaugen er ansvarlig for frivillige på serveringsiden. Et svært viktig aktivum under festivalen.

– Det første året gikk det i vafler og kaffe, men vi måtte raskt oppgradere tilbudet til salg av øl og vin. I fjor måtte vi derfor brått omskoleres alle vaffeldamene til å skjenke og servere øl. Det var et lite kultursjokk for enkelte, men med en rask brifing og stå-på-humør løste de oppgavene på en suveren måte. I år vil nok flere av de samme “vaffeldamene” bli bedt om å ta seg av ølserveringen, forteller Line.
Hun tror det blir langt mer folk i år enn i fjor, og alle som ønsker å være frivillig må gjerne ta kontakt med henne på telefon 90834984.

– Vi lager gode vaktrutiner og arbeidsinstrukser og gir alle frivillige en god brifing på sine arbeidsoppgaver, slik at de føler de kan løse det de er satt til å gjøre på en god måte.

– I år har jeg en god følelse for at vi får sol og pent vær, så jeg håper folk er tidlig ute med å besøke festivalen slik at det blir gode ettermiddager på de ulike arenaene.

– Og med et profesjonelt vaktselskap i ryggen, skal alle føle seg både trygge og velkomne, avslutter hun.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.