ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

I desentralitetens tid satser de på å være mest mulig lokale.

To menn sitter med Til Salgs skilt utenfor en gammel bygningDaglig leder Kenneth Hareide inviterte til en kopp kaffe og en hyggelig prat på kontoret i Son. Det hele startet våren 2002 og da som et underbruk til Foss & Co i kontoret i Drøbak kan Hareide fortelle. Nils Arne Gottenborg var daglig leder den første tiden, Martin Bauer kom inn på samme tid. Sistnevnte har altså vært med hele tiden. Erik Didriksen og Michael Pindsle har kommet til i det siste.

Historiene sitter løst om hvordan de har opplevd bransjen og jobben sin. De er begge svært opptatt av at de har lokalkunnskapen som er nødvendig for å kunne gi kundene sine de beste rådene. Hareide har vokst opp på Vestby på Randem/Høgda og kjenner derfor svært mange i kommunen. Han fikk med seg ungdomsskolen på en ny Risil ungdomsskole – som nå er revet da den ble ansett som for gammel… Bauer bor i Moss, men har blitt svært godt kjent i kommunen i løpet av disse 15 årene.

Mange kommer innom

De opplever at mange kommer innom kontorene for å slå av en prat. Det kommer stadig folk i fra Quality Spa & Resort Son og hyttefolk. Bauer forteller om noen som bare kom innom, for så å kjøre dem til en hytte som de kjøpte. Mange som kommer i fra Oslo til Son blir overrasket over hvor fint det er i Son, og kjøper hytte eller bolig der. De opplever også at de har en stor tillit i forhold til  kjøpere/selgere og har formidlet hytter og boliger til flere generasjoner i samme familie. Så da kan vi snakke om familiemegler! Det er en viktig tillit å ta med seg videre. Det som også er en del av meglerbransjen er skilsmisse og dødsfall. – Mange salg er ikke bare av den hyggelige sorten, som Hareide uttrykker det.

Boligsalget

Det fine med denne jobben er at ingen hverdag er lik. Boligsalgene er ulike og det er forskjellige behov vi skal imøtekomme for kjøperne forteller Bauer. Det vi ser er den store forskjellen fra da vi begynte for 15 år siden til i dag, er at boligene omsettes raskere nå enn før. Det kan komme av at det er knapphet på boliger på grunn av for lav boligbygging, og at det er færre boliger på markedet som følge av at prisnivået i Vestby er relativt gunstig. Foss & Co har opparbeidet en database med hva folk ønsker seg av hytte/bolig. Noen har ventet i 7-8 år på hva de vil ha, før de har bestemt seg.

Prosjektbaserte boliger

De ønsker å komme inn så tidlig som mulig når de skal selge prosjektbaserte boliger. De vil gjerne være med i prosessen ett år i forveien før de begynner å selge leilighetene/boligene. Nesten alt salg de har er i Vestby kommune samt noe i randsonen til kommunen. Markedet i Vestby og Son er stort nok. Med over 17.000 mennesker i kommunen kan vi helt klart si oss enig i det.

Mange fritidsboliger i kommunen

Vi har to mil med vestvendt kystlinje i kommunen, hvilket er en av de lengste kystlinjene i hele Oslofjorden. Her finnes det allerede mange fritidsboliger, men siden deler av disse områdene er ikke utbygd, så det burde være noen muligheter enda. Nå er det satsning på gang i Krokstrand med hensyn på fritidsboliger, og det er plass til fler.

 

Hva er viktig ved boligsalg?

– Hva er det som er viktig når det gjelder boligsalg? Generelt sett så er det lett å glemme å oppgi korrekt informasjon om nabovarsel, gangsti, hvor boden står etc. I det hele tatt så er informasjonsplikten veldig sterk i forhold til salg av eiendom. Vi forstår ikke helt at noen tør å risikere å selge uten megler når du tenker på at ”hver 5 boligsak” kan ende opp i en klagesak. Når det først ender opp i en klagesak kan det bli veldig dyrt. Jobben vår blir derfor å sikre selger og kjøper, og gjøre jobben grundig slik at alle blir fornøyde. Loven sier at du kan klage innen 5 år. Skulle varmtvannsberederen gå etter to år så er nok ikke det nok til å bli en klagesak. De fleste klagesakene kommer gjerne rett etter kjøp, siden blir det færre klager ettersom tiden går.


Viktigst for dere som eiendomsmeglere?

– Hva har vært det viktigste for dere i løpet av disse 15 årene? Det at vi kan få lov til å være lokale meglere og ikke jobbe i en storby. Her kjenner vi mange, og er på hils med folk. Det betyr mye for oss å kunne gi våre kunder pålitelig, trygg og god informasjon. I løpet av 15 år har vi solgt ca. 2000 boliger. Det har vært alt i fra prosjekterte boliger, eneboliger, fritidsboliger og tomter. Vi synes det er viktig med nærhet til kunden og da vil vi være mest mulig lokale, der andre meglere velger en mer sentralisert tilstedeværelse.

To menn med til Salgs skiltVestbykontoret

Vestbykontoret ble etablert i februar 2013. De valgte kontoret etter lang tids vurdering. Det som ble viktig var beliggenheten. Med dette kontoret fikk de enestående eksponering ut mot Vestbyveien. De har investert i godt synlig led-display og vi kan trygt si at alle i Vestby vet hvor de holder til. Med dette nye kontoret fikk de også felles data og sentralbord. Siden den tid har de i gjennomsnitt vært 4 personer som har rullert på å være på disse kontorene.


Vestby sentrum

Nå blir det fortsatt viktig at Vestby sentrum fremstår som ”et levende sentrum” for at folk velger å flytte til Vestby. Det har på mange måter vært det som har manglet litt for at folk utenbygds har valgt å flytte til kommunen, i følge Hareide. Med Ikea på plass i tillegg, så blir sentrum et enda mer attraktivt område for publikum. Så vi går noen spennende år i møte.


Son sentrum

Med mange gode tilbud i kommunen, lett pendlervei, gode oppvekstvilkår for barnefamilier, nye og moderne skoler, som lokker til seg motiverte og engasjerte lærere, skaper dette grobunn for et godt lokalmiljø. Bor man sentralt i Son så har man gangavstand til mange flotte tilbud i Son sentrum, skoler, tennishall, slalåmbakke og badestrand. Ikke mange andre steder i landet kan tilby så mange gode tilbud i gangavstand…

 

Dersom du er på jakt etter bolig eller megler, trenger råd eller hjelp, finner du det lett ved å klikke på knappen under. (Ikke laget enda)

 

 

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.