ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Børsum-bygningen fra 1747 er en hemmelighet for mange. Denne jula skal den brukes.

Maren Kjølberg og Aleksander Breiby Herseth er klar for julaktiviteter i skolestua.

Skal du oppleve skikkelig god, gammeldags julestemning er Follo museum i Drøbak stedet. Alle helger i desember er stappfulle av spennende juleaktiviteter, både for store og små.

Maren Kjølberg og Aleksander Breiby Herseth er nærmest barnslige opptatt av jula, og garanterer en stemningsfull og spennende førjulstid på Follo museum nær sagt i hele desember. Og det både for store og små tobeinte.

Familiehygge

Det er ingen hemmelighet at de minste ungene stortrives med å besøke Follo museum. Det er nesten ikke en dag uten at det leker unger i området, også de dagene vaffelpressa ikke skulle være i drift. Lekeapparatene frister de minste, og foreldre og besteforeldre vet alltid at de kan besøke muséet dersom de skal slå i hjel noen timer sammen med de minste.

– Og i år venter vi mye folk her, forteller Kjølberg.

– Vi så det da vi arrangerte Halloween i år. Massevis av mennesker selv om det var en ukedag. Neste år lager vi kanskje en vri slik at vi får enda flere besøkende, men det er en hemmelighet. Nå konsentrerer vi oss om gammeldags jul i julepyntede bygninger.

– Ja, for her skal det pyntes, skyter Aleksander inn. – Vi skal skape førjulsmagi så det virkelig synes. Her blir det både bondejul, arbeiderjul og jul ved fjorden. Ingen er glemt i år. Og julepynten den skal ungene få lov til å være med på å lage.

Maren Kjølberg og Aleksander Breiby Herseth er klar for julaktiviteter i skolestua.

Deilig hjemmebakst

– Vi er så heldig at vi får vår egen julebakst-kjerring på muséet i år, forteller Kjølberg. – Unni Hansen, en ikke ukjent Drøbak-kvinne og svært dyktig på hjemmebakst, har faktisk tilbudt seg sine tjenester. Det er vi veldig glade for, og hun vil sørge for at takka blir varm. Her blir det både lefsebaking og lomper å by på. Og på den gamle skolestua fra Holstad vil det blir bakt krumkaker, så her går det unna, legger Aleksander til.

– Husflidslag både fra Ås, Vestby og Frogn vil være representert på muséet denne jula, og nytt av året er litteraturkveld.

illustration: pixabay

Juleeventyr for de små

– Her vil jeg sitte og fortelle eventyr av H.C. Andersen i beste Per Aabel stil, Prøysen vil selvsagt være med, det samme vil Astrid Lindgrens verden være, ja selv Disney og Donald Duck vil komme innom. Det blir både spennende om koselige eventyr, lover eventyrforteller Aleksander.

– Det vil også bli aktiviteter som å kjøre med hest og vogn, lage stearinlys, sette sammen fuglekasser, hoppe i høyet og så får vi besøk av både spellemannslag og kor. Så her blir det sang og julemusikk, og selvsagt er museumsbutikken åpen med massevis av fine julegaver å kjøpe.

– Vi får veldig gode tilbakemeldinger fra de som besøker oss, forteller Kjølberg. – Muséet er blitt et yndet sted å besøke for mange, og vi har godt samarbeid med Frogn kommune. At det skjer mye i helgene tro jeg folk flest setter pris på, og vi registrerer besøk fra familier som har reist noen mil for å komme hit. Allerede i september passerte vi fjorårets besøkstall, så dette året vil slå alle rekorder. Er det rart vi smiler og gleder oss til jul, avslutter Maren og Aleksander.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.