ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Ordfører Tom Anders Ludvigsen ble overbevist da han la seg ned på den siste benken. Hvile og massasjebenken. – Kroppen min trenger mer Feelgood, og med åpningstid allerede fra klokka 07:00 kan jeg begynne arbeidsdagen her, humret han. Bilder av store lavendel-åkre pryder veggene. Apparater i lilla og rikelig med lys inn fra Mølleveien 3, gjør lokalene inn­byde og trivelige. Du fikk en feelgood følelse med en gang du entret lokalet så og si.

 

Må bli bra

Og ordføreren, med noen kilo for mye plassert rundt buken, var ikke i tvil.
– Dette er stedet for meg. Kanskje jeg til og med tar med meg kona. Her kan jeg prestere på mitt nivå uten å måtte lage et eget treningsprogram, skifte tyngde på vekter, stresse mellom ulike apparat-øvelser, og kanskje til og med punge ut for egen personlig trener.

– Her gjør apparatene i utgangspunktet grovjobben. Det er som du sier, en slags el-sykkel effekt. Apparatene jobber i tre tyngdegrader og du følger automatisk med og vil gjerne legge inn litt ekstra med krefter for å få opp farta. Men apparatene holder deg igjen slik at at styrken du bruker omdannes til kraft som sendes tilbake i kroppen og effekten blir maksi­mal uansett hvilke motstand du velger. Dette var bra.

Ordføreren sitter på et lilla farget ro-apparat

Fra venstre Tom Anders Ludvigsen, Anita Agnemyr og Solveig Onstad foran nytt Feelgood senter i Vestby

Hoppet i det

Bak Feelgood-prosjektet i Vestby står damene Solveig Onstad og Anita Agnemyr.
– Vi formelig hoppet ut i det, innrømmer de. – Jeg hopper av jobben som sykepleier i Asker kommune, forteller Solveig.
Hvor hun de siste årene har vært rådgiver i helseinfor­matikk.
– Nå er det slutt med rapporter og prosjekter. Nå er all oppmerksomhet rettet mot å hjelpe andre til å få bedre helse. Det kjennes godt. Og spennende.
Anita merket første symptomer på sykdommen Bekhterev allerede som 25 åring, og innrømmer at hun har hatt en del helseplager opp gjennom årene. For fem år siden bestemte hun seg for å endre kosthold og næringsinntak, noe som hjelp, og for ett år siden var datteren ferdig utdannet som pesonlig trener (PT).
– Det var hun som satt meg igang med trening, og som mente det ikke var nok bare å gå og lufta bikkja. Allerede etter første gang med Feelgood ble jeg hekta. Det var nesten så tårene trillet. Etter noen ganger kjente jeg bare hvordan “vondtene” forsvant.

Ordføreren og to damer utenfor Feelgoodsenteret

Fra venstre Tom Anders Ludvigsen Anita Agnemyr og Solveig Onstad foran nytt Feelgood senter i Vestby.

Åpner to steder

– Og nå åpner vi både her i Vestby og i Svelvik. Da er det til sammen 42 Feelgood-studioer i Norge. Dette er et prosjekt vi virkelig tror på, og selv om det akkurat nå er koronatid og kun en til en tilbud, tror vi det vil ta helt av når hverdagen kommer tilbake slik vi er vant med fra tidligere, forteller de ivrige damene.

Litt av inspirasjonen har de fått fra Rygge, der Dagfinn Enerly driver et Feelgood senter samme med kona Mona. Dagfinn Enerly ble som kjent lam fra livet og ned etter en ­ulykke på fotballbanen i 2005, og selv om han fortsatt er lenket til rullestolen har Feelgood-apparatene betydd mye for hans fysiske og psykiske helse.
– Men er det ikke nok treningssentre allerede?
– Nei, ikke som dette. Dette er noe helt annet. Mange opplever det som en høy terskel å entre et treningssenter. Hvis du ikke føler deg vel og tilpass, og du kanskje har noen utfordringer, som de fleste jo har, er det ikke bare å tre på seg tightsen og rusle inn på et treningssenter med speil langs veggene. Det er denne målgruppen vi skal nå. Husk at 70% av befolk­ningen er inaktive.

Maskinene hjelper deg

– Og hos oss hjelper de 12 maskinene deg. De får deg i gang. 40 minutter tar det å komme gjennom hele programmet, og du bruker tre minutter på hver maskin. Hver maskin har tre ulike inn­stillinger. Lett, medium og tung, og hele kroppen blir ivaretatt. Det er øvelse for alle muskler, og de siste maskinene masserer kroppen din. Da ligger du på ryggen midt ute i lavendelåkeren, sier Solveig og Anita smilende.

– Føler du deg litt overvektig, har du en skade eller en betennelse i en muskel, litt nedsatt førlighet, bruker du gåstol, kjenner du deg utbrent, eller hva det måtte være som gjør hverdagen litt ugrei, så er Feelgood tingen for deg. Her er alle velkommen og det er svært få som ikke får glede av et Feelgood opphold.

– Og at det er lav terskel for å begynne, og du ikke behøver å være redd for å gjøre feil eller bli overbelastet, gjør noe med psyken. Livskvaliteten ble bedre, du sover bedre, det blir gøy å trene og selvsagt får du nyttig instruksjon av oss som jobber her. Dessuten… å betale 6000 kroner året for økt velvære og bedre helse, er jo nesten gratis, understreker Solveig og Anita. Som står klar for å tegne medlemskap for alle som måtte ønske det.

Klart til åpningen av Feelgood Vestby

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.