ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Utenfor klubblokalet i Garderveien 90

Klubblokalet er innredet med blant annet sittegrupper, biljard og en Mustang Fastback som du kan se i bakgrunnen. Bilen har støvet ned over 20 år i en garasje på Pepperstad.

Det har vært flere som har vært i lokalene opp gjennom årene i Garderveien 90, som eies av Gunvald Andersen. I andre etasje er Follo Mustang Klubb. Lokalet er delt i to med klubblokale med sitteplasser, biljardbord, kjøkken og en Mustang Fastback 1967 (samme type bil som i filmen «Burning»). I den andre delen er det vinterlagring av 5-6 biler. Der er det også klubbmedlemmer som mekker på sine biler, fortrinnsvis Mustanger.

Jostein Aaslund forteller at de har holdt til i lokalene i to år. De flyttet inn i januar 2022. Follo Mustang Klubb ble etablert av Leder Bjørn Erik Walle og nestleder Jostein Aaslund i 2019. Det hele startet med at disse to herrene fra Ås kjørte rundt i distriktet og kom i kontakt med folk som hadde samme interesse, dermed var det gjort og de startet klubben.

Klubbkvelder
De har klubbkvelder hver torsdag med normalt 5-15 medlemmer som dukker opp. Det dukker opp flere på våren og sommeren. – Du blir ikke skutt hvis du du dukker opp med en Boble eller Amerikaner, skyter Jostein inn. Det er mange som er interessert i gamle biler.

Billig bil for amerikanerne
Når Mustang kom så var det en billig bil for amerikanerne. Det var omtrent som når Volkswagen kom til Norge, billig og god hil. Mustanger med V-8 motorer og som hadde sportspreg og ga mye lyd fra seg var viktig for kjøperne de første årene. Så kom drivstoffkrisen på 70-tallet som gjorde at bilprodusentene måtte ty til mer drivstoffvennlige biler. Resten er en vedvarende drivstoffhistorie vi alle kjenner.

People’s Choice
Det store treffet de har på våren er alltid siste lørdag i april. I 2024 blir det lørdag den 27. april. Der samles entusiastene. I fjor var det ca. 100 besøkende biler.
– Det som er spennende ved disse treffene er People’s Choice. Ved inngangen får du en stemmeseddel som du kan bruke på å stemme på den fineste bilen. Premien er heder og ære som betyr mye for den som vinner, kan Jostein fortelle. Med dette arrangementet får klubben inntekter fra mat og drikke samt loddsalget med flotte gevinster.

Diverse treff
Det er også et treff på Elverum som heter Street Length som er en rullebane på 201,3 meter (en kvart mil). Der kjører to og to biler om gangen fra hele Norge om kapp på raskest tid. Det er også et opplegg på flystripa på Gardemoen. Dette er et helt uformelt opplegg hvor man får prøvd seg på bane. Målet med disse arrangementene er å skape et godt bilmiljø. Andre aktiviteter som de har gjort har vært innsamling til barnekreft. Da var også til stede med ca 80 biler ved åpningen av Vestby Kulturkvartal. I sommersesongen (mai – september) samles motorfolket utenfor Tyrigrava. På mandager er det veteranbiler, tirsdager Amcar, onsdager MC og torsdager europeiske/asiatiske biler.

Nestleder i Follo Mustang Klubb Jostein Aaslund, leder for Norsk Mustang Klubb Richard Bugge Andersen og leder for klubben i Follo, Bjørn Erik Walle

Eier av Ford Mustang Fasback 1967, Henning Moseng og Richard Bugge Andersen. Richard gir oss inngående informasjon om Chassi-nummeret til Mustanger. Mustangen er av samme type (gul) som er brukt i Burning-filmene

Vinter er ingen hindring for klubbmedlemmene

Kjører Mustang hele året
Bjørn-Egil kjører en 20 år gammel Mustang hele året. I og med at dette intervjuet ble gjort før julaften så røper han at han skal kjøre til fjells med juletreet på taket. Det blir lett humring av «dette bildet i hodet» rundt bordet.

Flere jubiléer i 2024
I 2024 blir det flere jubiléer. – 17. april 1964 lanserte Henry Ford Mustang i New York. 22.000 Mustanger ble umiddelbart snappet opp av ivrige bilkjøpere. Da blir det 60 år siden første Mustang så dagens lys. 17. april 1994 ble Norsk Mustang Klubb (NMK) stiftet. Det er totalt ca. 4.500 medlemmer i klubben. Dermed kan NMK skilte med 30 år på samme dato. Den som ble registrert som nr. 1 i klubben var Richard Bugge Andersen, som undertegnede fikk hilse på.

En av de mest aktive klubbene i landet
Richard er veldig opptatt av lokale klubber, som Follo Mustang Klubb. Klubben blir for ordens skyld 5 år på samme dato, onsdag 17. april, og er en av de mest aktive i landet, kan Richard fortelle.

Han er en svært entusiastisk kar som virkelig kan det aller meste om bilen og miljøet rundt om i klubbene. Da blir det mye å feire i det nye året med Mustangen, som er en av Norges mest populære bilmerker.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.