ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

brannmann ved siden av brannbil

Daniel Solli, branninspektør/informasjonsrådgiver i Follo Brannvesen IKS her foran arbeidsplassen sin på Korsegården brannstasjon. Follo Brannvesen IKS skal være i full beredskap hele jule- og nyttårshelga.

– De nye Ladevettreglene som ble lansert i høst, er inspirert av Fjellvettreglene. Brann i tekniske anretninger har økt betydelig de siste årene, sier Daniel Solli, Branninspektør/informasjonsrådgiver ved Follo Brannvesen IKS.

brnnmenn og brannkvinner ved brannbil

Daniel Solli til venstre er her sammen med sine kolleger og brannkonstabler ved Korsegården brannstasjon.

«Det brenner- ring 1-1-0»  FOTO: Follo Brannvesen IKS.

– LADEVETTREGLENE er laget i samarbeid med DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap), Brannvernforeningen og Brannvesenet. Reglene er laget for å ivareta brannsikkerheten når man lader feks mobiltelefoner, iPader, PCer, tannbørster, klokker og ikke minst de nye el-sparkesyklene. De fleste lader disse anretningene innendørs, men dersom batteriet eller gjenstanden er skadet, må du ikke lade dem! Vær våken og til stede når du lader, presiserer Daniel Solli. Han anbefaler folk å gå inn på nettsiden www.sikkerhverdag.no for mer informasjon.

Høysesong for branner i hjemmet

Vinteren er høysesong for branner, hvor desember og januar er årets mest brannfarlige måneder. Daniel sine kolleger, noen fra Korsegården og noen fra Vestby brannstasjon (MOVAR IKS) er denne dagen klare til å rykke ut med brannbiler til en planlagt brannøvelse nær Gjersjøen. Hva som møter dem er usikkert. Men det som er sikkert, er at brann­sikkerhet er viktigst. Brann utvikler seg veldig fort. Tester viser at det kun går 4-5 min fra antenning til et rom blir helt overtent. Daniel trekker fram de viktigste punktene folk bør huske på.

«Brannøvelse» i regi av Follo Brannvesen. FOTO: Follo Brannvesen IKS.

«Røykdykking» i regi av Follo Brannvesen. FOTO: Follo Brannvesen IKS.

varmeovn brent (tatt fyr)

Ingen tildekking av varmeovn – unngå brann! FOTO: Follo Brannvesen IKS

Julegaver og nyttige tips

– Komfyrvakt er årets julegavetips fra oss i Follo Brannvesen IKS. De er riktignok kostbare, men veldig nyttige! Jeg anbefaler også røykvarsler og/eller slokkemiddel (brannslokkingsapparat) som julegave.

– For de som ikke klarer å løfte et brannslokkingsapparat, kan Slokkespray, som er en liten sprayboks 30-40 cm høy, brukes isteden. Den er fin for eldre og for de med dårlig bevegelighet og fåes kjøpt i jernvareforretninger, forklarer branninspektøren. – For dem med nedsatt hørsel kan kommunen komme med løsninger, feks «Visuell Varsling», en liten lampe som begynner å blinke ved brann. Den kan legges under hodeputa og begynner å riste dersom alarmen går om natta.

Distriktstypiske trekk

Follo Brannvesen IKS dekker fem kommuner og har brann­stasjon på Korsegården, Ski, Oppegård, Enebakk og Nesodden. Politiets nasjonale beredskaps­senter (PNB) ligger på Sofiemyr i Oppegård, ikke så langt unna. – Distriktet vårt har noen ­ekstra utfordringer. Vi har en stor motor­vei, Oslofjordtunnelen og ­Oslofjorden, og så er vi i ferd med å få en ny tunnel mellom Ski og Oslo. På boligsiden har vi økt tilflytting hit, med mye nybygg. Trehusbebyggelsen i Drøbak er utsatt. NMBU, universitetet i Ås og de nye veterinærbygningene med dyr og med kjemi­kalier brukt under forskningsarbeid, samt veterinærinstituttet må vi passe ekstra på. Dette året, fra 01.01.21-16.11.21 har det vært 46 boligbranner i hele Follo, med brann i bygning, tilløp til brann og pipebrann. På landsbasis er tallet 2804 boligbranner, sier Daniel og henter fram statistikker på nett.

katt

Kart over de fem brannstasjonene i Follo Brannvesen IKS sitt brann-distrikt. FOTO: Daniel Solli.

Branntrygg jule- og nyttårsfeiring

Beredskapen i Follo Brannvesen er godt ivaretatt, også på høytidsdager. Julaften og nyttårsaften er 25 personer på vakt, fem hver på de fem brannstasjonene i Follo Brannvesen IKS. – Dersom du lurer på noe, kan Korsegården brannstasjon, hvor jeg jobber, kontaktes på tel 64 85 10 00, men ved brann ring 110.
Vi har også nettside, facebook-side og epost-adresse, som folk kan bruke, sier Daniel. Han har vært ansatt som branninspektør/informasjonsrådgiver i Follo Brann­vesen IKS siden 2016 og minner oss alle i tiden framover om å slå av julebelysningen dersom vi ikke er hjemme og unngå å dekke til belysningen med pynt.

På vegne av de ansatte ønsker Daniel Solli alle innbyggere i Follo en trygg, brannsikker jul og et brann- og skadefritt godt nyttår!

Sett deg gjerne inn i ­FYR­VERKERI-REGLENEdenne nettsiden, oppfordrer han.

«Komfyrvakt». FOTO: Follo Brannvesen IKS.

  1. Sjekk at RØYKVARSLERNE fungerer.
  2. Lovverket krever at alle boliger skal ha visse typer SLOKKE­MIDLER, enten et pulverapparat eller en hus-brannslange, evnt kjøpe en mindre SLOKKESPRAY som kan brukes ved ­mindre branntilløp.
  3. Vær påpasselig med ­LEVENDE LYS.
  4. Det elektriske systemet i huset må ikke bli overlastet.
  5. Anskaff deg gjerne en KOMFYRVAKT
  6. Gå nøye gjennom SJEKKLISTEN under:

Brannbilene ved Korsegården brannstasjon er gjort klare til å rykke ut og venter på at brannfolka skal kjøre dem ut til ny brannøvelse i distriktet.

Korsegården brannstajon, sett fra lufta. FOTO: Follo Brannvesen IKS.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.