ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

FNs frivillighetsdag 05.12.2023

Bildetekst: Roar Isaksen, Stiftelsen Camp Norway

De frivilliges innsats er helt avgjørende for at samfunnet skal fungere. Moss kommune har virkelig sett viktigheten av dette og de ble belønnet som årets «Frivillighetskommune i 2022». De har ansatt en egen frivilligkoordinator og har et flott samarbeid med frivillig sektor.

Frivillig arbeid bidro med en verdiskapning tilsvarende 78 milliarder kroner i 2018 (SSBs satellittregnskap for frivillig sektor 2020).

Kongen har nevnt hvor viktig frivilligheten er i nyttårstalene i 2017 og 2021. Statsminister Erna Solberg i sin tale. Ordfører Tom A. Ludvigsen har nevnt hvor viktig frivilligheten er i festtaler. Det skrives Stortingsmeldinger på hvor viktig frivilligheten er, men det er vi som gjør noe som utgjør frivilligheten!

Vi er derfor utrolig glade for at vi i dag kan åpne dette turmålet i naturen på Tørfest. Det gjør vi i samarbeid med grunneier, på Tørfest gård, DnT, Oslo – Moss. Vestby Historielag, Vestby Turlag, og vi i Stiftelsen Camp Norway. Stor takk til Sparebankstiftelsen DNB, det er de som har bidratt med penger til gapahuk og toaletthus.

Det er tilrettelagt en vei for bevegelseshemmede fra veien og opp til turmålet. Når det blir litt varmere i været vil vi tilpasse plassen sammen med andre brukere slik at den tilfredsstiller behovet til alle brukerne.

Det er i dag egen bålpanne bålpanne med grillrist og ved på stedet.

Til sommeren kommer også geitene opp og bidrar til å holde kulturlandskapet i sjakk, samtidig som de blir en attraksjon for besøkende.

Det har kommet 60 000 Ukrainske flykninger til Norge, i tillegg til flere andre land. Vestby kommune har tatt imot ca 150 i 2023, neste år kommer det ca 140 stk.

Vi har derfor et ansvar for å integrere disse, vi er derfor kjempeglade for den hjelpen vi har fått fra Ukrainere som bor i Moss til byggingen av gapahuk og toaletthus her på Tørfest. (Se bilde nedenfor)

Vi har også planer om å engasjere flykningene i Vestby kommune til våren, med aktivitetsdager i naturen i samarbeid med Vestby turlag, Vestby Frivilligsentral og flyktningene selv.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.