ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

CargoNet sine godstog. Vinterbildet er tatt i Hökedalen like ved Ed.

På Østfoldbanen kjøres det nesten daglig godstog mellom Oslo og Malmö/Trelleborg. Nå skal det kjøres flere tog.

Godstogselskapet CargoNet, tidligere NSB Gods, kjører nesten hver kveld et tog med containere og semihengere fra Alnabru til Malmö og Trelleborg i Syd-Sverige. Fra Malmö transporteres gods med godstog til eller gjennom Danmark over Øresundsbrua. Fra Trelleborg sendes gods med ferge til Sassnitz i Tyskland. I motsatt retning kjøres nesten hvert døgn et godstog med semihengere og containere fra Trelleborg og Malmö til Alnabru i Oslo.

Etterspørselen etter godstransport med tog mellom Oslo og det europeiske kontinentet gjør at CargoNet planlegger å kjøre et godstog daglig i hver retning om morgenen fra Alnabru og Trelleborg. Rute­tidene skal tilpasses korrespondanse med ferger og godstog, og gi en raskere transport mellom Oslo og det europeiske kontinentet. På godsterminalen på Alnabru lastes gods om mellom godstogene. I følge CargoNet sine egne nettsider er det et omfattende arbeid som skal gjøres for å øke kapasiteten i godstransporten.

CargoNet sine godstog. Bildet er tatt i Vestby.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.