ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Selv om vi alle har denne medfødte evnen til å ta avgjørelser basert på vår intuisjon, vet ikke alle hvordan de skal skru opp volumen på den indre stemmen. For mange drukner den intuitive stemmen i støyen fra hverdagstankenes grubling og bekymring. Vi lytter derfor heller til andres råd enn å søke ekspertråd i vårt eget indre.

Alle mennesker er født med intuitive egenskaper. Noen er genetisk mer intuitivt begavet, mens andre har fått intuisjonstrening i fødselsgave gjennom utfordrende oppvekst­forhold som f.eks. omsorgs­svikt, lite tilgjengelige eller uforutsigbare omsorgspersoner. Som en overlevelsesmekanisme er det naturlig at barnet tar i bruk det intuitive sanseapparatet for å få dekket grunnleggende behov under uforutsigbare forhold. Det er forsket på at de særlig sensitive og følsomme har et naturlig talent for intuisjon.

Hva er intuisjon?

Det foregår mange prosesser i hjernen. Intuisjon er en av flere psykologiske funksjoner som alle mennesker har. Intuisjon kjennetegnes ved at den fremstår som en umiddelbar innsikt uten bruk av refleksjon, erfaring eller resonnement. Du bare vet det. Du bare kjenner det på deg. Du merker det som en kroppslig fornemmelse, stemme i holdet eller du ser det for deg med ditt indre øye.

Intuisjon kjenne­tegnes ved at den fremstår som en umiddelbar innsikt uten bruk av refleksjon, erfaring eller resonnement.

Mens venstre hjernehalvdel tar seg av de de logiske oppgavene, er høyre hjernehalvdel opptatt av skapende og kreative aktiviteter. Det betyr at mens venstre hjernehalvdel er opptatt med akademiske fakta og detaljer, språk, matematikk og tall, er høyre hjernehalvdel aktiv gjennom bilder, musikk, dans, kunst, spontanitet og fantasi. Når høyre hjernehalvdel er aktivisert, flyter informasjonen fritt mellom hjernehalvdelene. Dermed kan hjernen sette sammen all tilgjengelig informa­sjon med glimtene fra underbevisst­heten. Høyre hjernehalvdel opplever dette som intuisjon eller en helhetlig innsikt. Kreativitet og intuisjon går hånd i hånd. Aktiviteter hvor du er kreativ og lar fantasien få fritt spillerom er superfin intuisjonstrening.

Hvordan er intuisjon nyttig?

Vi lever i et samfunn som stadig er under forandring. Alt går så fort, og det er så mange ting å forholde seg til. Når du har vært borte ett par uker på ferie fra jobben, så kan du være sikker på at det er innført nye rutiner eller systemendringer du må sette deg inn i når du kommer tilbake. Samtidig skjer det store omveltninger i verden rundt oss som påvirker vår hverdag. Det er mye å bekymre seg over. Det er mye som krever av oss at vi skal være i forkant og alltid pålogget.

Den indre stemmen vil kunne veilede deg om når der er tid for å handle og når er det tid for å hvile. Den kan bistå deg når du trenger å beskytte deg mot inntrykk for omgivelsene som gjør deg sliten og tapper deg for energi. Den kan veilede deg inn på et spor som gjør deg mer tilfreds og gir deg påfyll av energi, indre ro og glede.

Hvem er du?

Filmen Runaway Bride (1999) handler om en brud, Julia Roberts, som har det med å løpe fra sine kommende ektemenn – allerede ved alteret. Hun sier til Richard Gere som er brudgom nr 4: «Jeg flyktet fra vårt bryllup fordi jeg foran alteret forsto at skulle jeg lykkes i et ekteskap med den jeg elsket, måtte jeg forstå hvem jeg selv var først.» Hun innså at hun fram til hun møtte sin drømmemann, hadde vært en person som tilpasset seg alle sine kjærester i frykt for at de ikke skulle elske henne. Hun visste ikke hvem hun selv var, hva hun likte eller hva hun ville. Derfor ble hun overmannet av frykt og løp sin vei.

Dette tenker jeg er en velkjent problemstilling for mange av oss. Samfunnet, jobben og familien krever av oss at vi skal tilpasse oss. Noen ganger i livet opplever vi at vi kanskje tilpasser oss så langt bort fra den vi egentlig er, at det gjør vont i sjelen.

Å følge den indre stemmen er en måte å leve innenfra og ut. 

En måte å leve i pakt med den du er.

Dersom du lytter, vil din intui­sjon kunne fortelle deg hvem du er og hva du er dypest sett. Du vil kunne forstå hva som er viktig for deg utfra dine verdier og hvilke valg som dypest sett er bra for deg. En måte å bli kjent med seg selv. En måte å sette seg selv først. Du vet at når det skurrer et eller annet sted inni deg, så vet du at noe er feil.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.