ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

18. august fikk Fagskolen i Viken, avd. Vestby, besøk av vår nye forsknings og høyere utdannings minister, Sandra Borch fra Senterpartiet. Sammen med oss andre som var invitert, fikk hun fikk en orientering om fagskoleutdanningen. Denne er fysisk plassert rett ved Vestby videregående skole og lett tilgjengelig, bare få hundre meter fra Jernbanestasjonen vår. Se kart

Kanskje vi kom litt brått på årets studenter siden dette var deres andre skoledag? De var allikevel både positive og nysgjerrige på oss. Ledelsen ved avdeling ga oss en grundig orientering om hva innretningen på denne utdanningen er.

Kravet for inntak er fullført svennebrev innen et fagområde, og som samtidig er aktuelt for arbeidslivet.

Ledelsen understreket denne koblingen mellom arbeidsliv og utdanning. Studentene i Vestby har bakgrunn i fra tekniske fag som rørlegger, snekker eller elektrikerutdanning. Hensikten med dette tilbudet er å gi studentene ett tilbud som er nært knyttet til det behovet som melder seg innen deres spesifikke fagområder. Slik får de en etterspurt tilleggsutdanning som er nært knyttet til opp­dragsgiveres ønsker og behov.

 

Utdanningen, som er et godt påfyll av kompetanse, finansieres av fylkeskommunen eller staten avhengig av fag­områder.

Andre steder rundt om i landet finnes det flere avdelinger, som dekker andre fagområder som for eksempel helsefag. Det de har til felles er at de skal legge vekt på praktiske og oppdaterte løsninger.

 

Varigheten på utdanningen er i fra seks måneder til to eller tre år.

Den gir rett til stipend og lån fra lånekassen. Hvis du er enda mer interessert i opplysninger om dette tilbudet, finner du informasjon om Fagskolen i Viken HER.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.