Kokken Lene Christin Fahlstad, gift med daglig leder Tom Stian Rinden, og Evy Thune på terrassen.

Evy Thunes kakebakeri ligger i flukt med Fru Thune Spiseri i Drøbak City. Kakebakeriet er en unik attraksjon i senteret hvor du kan beundre kakepynting på nært hold. Kaker til dåp, konfirmasjon og bryllup trylles frem.

man sitter med kaffekopp

Senterleder Ragnar Sørlie er svært fornøyd med Evy Thunes tilstedeværelse og betegner henne som “krydderet” ved det innholdsrike senteret med flere gode, gammeldagse butikker.

To personer ser på kaker

Madelen Meyer Pettersen og Evy Thune beundrer resultatet.

Det er alltid en fryd å besøke Evy Thune. Hun har trappet ned på sine arbeidsoppgaver og har hele 6 personer ansatt som kokkelerer og baker i tillegg til en daglig leder. Likevel er det hun som holder etablissementene sammen. Under vårt besøk, stikker senterleder Ragnar Sørlie innom for en Latte,
og han sier det sånn når vi spør om han synes Evys ånd preger senteret:

Krydrer senteret

Det er nesten umulig å finne en driver som Evy. Hennes unike tilstedeværelse og hennes konsept er et krydder for hele senteret, sier Sørlie, synlig tilfreds med unikumet. Det finnes mange gode kjeder, men dette konseptet er helt spesielt. Sørlie understreker at Thunes personlighet og at hun tør å by på seg selv, er suverent. Han snakker videre varmt om viktigheten av synergier i et senter, og at Evy er er sterk pådriver.

For den aktive dama er det helt naturlig å snakke med alle og å lage gode forbindelser og bygge broer. Når hun holder strikkekafé, er det naturligvis garn fra Bogerud litt lenger bort i senteret som kommer i fokus. I showrommet vis-a-vis spiseriet er det pyntet og satt opp en catwalk til arrangementet “Planlegg ditt bryllup”, og der finnes f.eks. duker fra Princess og Kid og en utstilt brudekjole fra designeren Elin Henriksen Billing i Drøbak. Regelmessige arrangementer er morsomme og verdiskapende, og vi har en mistanke om at Thune elsker dem alle. Fra “Afternoon Tea” med servering av nydelige kaker og morsom underholdning av Tor Erik Gunstrøm til det nært forestående “Far-i-kål” nå på høstparten.

En annen spesialitet er glutenfri bakst. Og når Evy sier at varen er glutenfri, er den det. Hun har selv cøliaki og må være superstreng med å holde glutenfri baking totalt adskilt fra hvete og hvetestøv. Dette gir tillit hos kunder som kommer langveisfra pga. dette.

Kakebakeriet

Evy har drevet bakeriet flere steder, blant annet hjemme i sin egen Villa Solbakken. Det fungerte ikke så bra, for denne jenta er sosial. Veldig sosial.
– Å drikke en kaffekopp alene, er oppskrytt, smiler hun. I Drøbak City har kakesalget tatt helt av, og her står altså hun og hennes konditorer og “snart-ferdig-med-læra-konditor” på utstilling når de pynter de bunnene som er bakt tidligere på døgnet. De pynter etter alle kunstens regler med krem-kruseduller i delikate farger og fantasifull pynt av sukkerpasta.

-Nå går jeg akkurat tom for krem, sier Evy der hun er i avslutningen og på toppen av en konfirmantkake i pastellfarger. -Da jukser vi litt her, fortsetter hun, og dekorerer lekkert med makroner i matchende farge og en ørliten bukett brudeslør hvor stilken blir innpakket i plastfolie. Lekkert!

Madelen Meyer Pettersen som er den snart ferdige konditoren, er virkelig en kunstner som fikk beskjed på skolen at hun burde bli konditorer og ikke kokk som hun hadde tenkt. Hun har talent! Vi beundrer bl.a. et knallgrønt froskepar med slør og det hele som får plass på en bryllupskake Evy gjør finishen på. “Her går det unna”, sies det ved pyntedisken hvor flere kakebunner står på vent. Hele 14 kaker skal være ferdig i dag, røper hun.

Om kakene er gode? Kunder kommer i alle fall tilbake fra Hakadal, Sætre, Vestby, Drøbak og omegn og vil ha en kake som er ”like god som sist”. En kar som arrangerer oktoberfest for 10. gang sammen med kamerater er Dagfinn Danielsen. Vi stopper han der han forsiktig bærer en stor, lekker kakeeske og får vite at han opprinnelig er en ekte trønder fra Trondheim. Og hva slags kake har han i esken? Jo, en trøndersk romkake, selvfølgelig.

kakedyr løve elefant giraff

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.