ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Sykehuset Kalnes har i flere år vært sykehuset for innbyggerne i Vestby kommune. Likevel er det ikke gjort mye for å få til et kollektivtilbud mellom Vestby kommune og sykehuset.

Busslinje VY3 kjører hver time mellom Oslo bussterminal og Sarpsborg. Den stopper ved sykehuset Kalnes, men den stopper ingen steder i Vestby kommune. Siden jeg skrev om kollektivtilbudet til Kalnes for et par år siden, eller rettere sagt mangel på sådan, har det ikke blitt så mye enklere å ta seg fra Vestby til Kalnes og tilbake med buss. I hvert fall hvis man bor innen gangavstand fra busslinje 540 mellom Vestby og Moss. Denne busslinjen går også om Hølen og Son.

Det raskeste og enkleste alternativet til Kalnes er buss nr. 540 til Nesparken holdeplass i Moss og buss VY3 derfra til Kalnes. Reisen fra Vestby ­stasjon til Kalnes tar 1 time og 36 minutter. Dette inkluderer 22 minutter ventetid på Nes­parken i Moss. Begge buss­linjene har avgang hver time på hverdager. Når man skal reise fra Kalnes, er overgangstiden på Nesparken knapp. Kun tre minutter. Dersom en buss er forsinket, er det en time å vente på neste buss.
Det er mange som av ulike grunner ikke kjører bil. Noen har ikke råd til å ha bil. Andre oppfyller ikke helsekravene for å ha førerkort. Andre er ikke gamle nok. Ikke alle har rett til pasienttransport med drosje. Mange er henvist til offentlig transport. Mange har ulike helseutfordringer, selv om de ikke har rett til drosje. For mange er det ekstra slitsomt å måtte forholde seg til offentlig kommunikasjon med flere bytter underveis, og hvor man ikke alltid kan regne med korrespondanse.

I Vestby kommune er det flere som arbeider på sykehuset ­Kalnes. Disse er helt avhengige av bil for å komme seg til og fra arbeid. Ikke alle familier har råd til å holde to biler. I så fall er man helt avhengig av at ektefellen kan klare seg uten bil til og fra arbeid hvis man selv jobber på Kalnes. Det tar en drøy halvtime å kjøre fra Vestby til Kalnes, mens offentlig kommunikasjon tar i beste fall halvannen time en vei. Tre timer med reising og venting. Hvor lenge skal vi i Vestby kommune være nødt til å leve med dette?

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.