ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Mange har spurt meg om en liste over noe av det beste innen grønnsaker og frukt som vi med fordel bør spise for å bedre ta vare på vår egen helse. Det finnes så mange alternativer, men her er ihvert fall noen av mine favoritter.

Hvitløk, brokkoli, kål, hvit og rød og ikke minst rosenkål, spinat, rødbeter, oliven, reddikker, asparges,  grønne bønner, bønnespirer, squash, gulrøtter, agurk, poteter, tomater, epler, bananer, pærer, mango, druer, appelsiner, blåbær, solbær, plommer og mandariner. Dette er bare noen av de mange valgene vi har.

Forebygge med mat

Selv er jeg så heldig at kona liker å bruke morter eller jucer for å bedre kunne blande grønnsakene inn i den maten vi spiser. Kanskje det tar litt mere tid, men du og du så deilig det smaker. Dessuten spiser vi rikelig med fisk og sjømat. Det er en del mat og drikke som det også kan være greit å styre unna, f. eks alt som inneholder sukker, og ikke minst rask ferdigmat. Hvis du vil vite mer om dette, søk på The Food revolution Network, så kanskje du finner ett og annet som du synes er interresant om både mat og helse?

I årevis har det vært mange bransjer som har snakket om forebygging, ikke sant? Ikke minst forsikrings selskapene. De vil at vi skal forebygge mest mulig for å unngå brann og ulykker. Veidirektoratet kommer med lover og regler for oss i trafikken, og oppfordrer oss til å kjøre etter forholdene der vi ferdes, uansett vær eller føre. Et stort antall sikkerhetstiltak har etter hvert blitt satt i verk og det er veldig bra.

Men hva så med oss selv? Er det virkelig helt likegyldig hva vi spiser og drikker?  Flere og flere forskere hevder noe helt annet. De mener at det er en klar sammenheng mellom hva vi spiser og drikker, og de ulike sykdommene vi etterhvert kan risikere å få.  Antallet mennesker som har fått f. eks. altzheimer har mildt sagt eksplodert. Hva kommer det av? Ikke langt bak kommer diabetes, hjerte og kar sykdommer,  for ikke åsnakke om kreft.

Medisiner bare lindrer

Men de finnes jo så mange bra medisiner, blir vi fortalt. Det er sikkert mye riktig i det. Så sitter vi kanskje der da, hos fastlegen vår. Kan du hjelpe meg doktor?, spør vi. Det litt trasige i dette er at legene så sjelden ber oss ta mer ansvar selv. Alt for ofte hører de på symtomene våre, kikker på dataskjermen, og finner en pille eller to som passer til symptomene våre og som sikkert kan hjelpe oss litt. Det er bare det at de medisinene vi får en resept på som regel bare lindrer litt, men ikke hjelper mot årsaken til at vi har blitt syke. Dessuten har mange av disse medisinene en god del ubehagelige og kanskje også farlige bivirkninger.  Vi har sannsynligvis et av verdes beste helse system i Norge, men er det nå helt sikkert at vi ikke bør oppfordres til å ta mer ansvar selv for at vi har blitt syke?

Slik det er nå har helse blitt  en stor forretning, sier Ty Bollinger og med ham flere hundre forskere og leger. Legemiddelselskapene vil gjerne selge mest mulig av sine produkter og ikke er de spesiellt billige heller. Det vet nok vårt helesdirektorat en del om når de ser hvordan det står til med de utgiftspostene de har.

Egen uaktsomhet

Hva så med vår egen uaktsomhet når det gjelder vår egen helse? Det er klart at det er vi selv og vår famile og våre venner som får svi hvis vi blir alvorlig syke, for å uttrykke det slik. Dessuten er det ikke så lett å vite hva vi skal tro, siden det hagler med gode råd når det gjelder både dette og hint. Men kjære leser, tror du ikke at det kan være en sammenheng mellom  et mindre bra valg av mat og drikke som gjør oss syke? Det må jo ha skjedd noe spesiellt siden så mange mange flere av oss får altzheimer, diabetes og kreft? Hvis vi får den forferdelige beskjeden om at vi eller en av våre nærmeste har fått kreft, burde dette sannsynligvis vært oppdaget for flere år siden. Det kan være så mange grunner til det, men hva hvis du får vite at en daglig dose hvitløk kan være et godt valg. Hva med litt brokkoli, og litt frukt, spinat, bønnespirer, rødkål og asparges? For ikke å snakke om tomater og rosenkål. Godt er det også. Hvis vi er enda flinkere med å spise rikelig med frukt og grønnsaker kan vi kanskje leve bådre lengere og bedre som de sier i sine serier på internet, Ocean Robbins, Trevor Howard, Ty Bollinger  og mange andre. Sjekk det opp selv kjære leser. Informasjon i massevis finnes. Det er bare å ta seg litt tid til å ta seg en titt. Og husk, det er deg og dine nærmeste de gjelder. Følg med, det kommer flere artikler om vår helse etter hvert.

 

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.