ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

 

For ett år siden, da Dag Oppegaard og Knut Chr. Hallan samlet en gjeng på 14 stykker og stiftet Soon Automobil Club, var det ingen som engang drømte om at det var så stor interesse for biler i Son.

I dag er det blitt 70 medlemmer, og flere står på søkerlisten for medlemskap.

– Det var jo ikke meningen at dette skulle bli for seriøst, sier gutta til Vestby Nytt. Vi ville jo bare etablere et sosialt nettverk blant entusiaster i og nær Son. Nå kan vi med sikkerhet si at det er nesten 100 entusiastbiler i Son og Omegn.

Hva er en entusiast-bil?

– Det begrepet er ganske løst, med det mener vi biler som er litt utenom det vanlige og som man har et forhold til. Vi favner over et spekter fra Peugeot Pick Up fra 1960 årene og Volkswagen boble til Ferrari, Lamborghini og Corvette Sting Ray. A- Fordene er sterkt representert og Alex på Kystkultursenteret er med sin Opel Blitz lastebil fra 1951, sier Oppegaard.

– De som er medlemmer må eie eller disponere en entusiastbil. I tillegg må man bo eller ha en tilknytning til Son og omegn. Klubbens formålsparagraf sier at klubben skal være et sosialt nettverk og sosial møteplass hvor entusiaster med stor bilinteresse kommer sammen i ny og ne.

– Vi har ingen President eller formann, intet styre eller noen kontingent. Det er heller ikke møteplikt, sier Knut Chr Hallan.

Han er redd for at dette skal bli for krevende og vil holde aktivitetene på et nivå vi kan håndtere. Det kan lett bli for alvorlig, legger han til.

Hvor ofte møtes dere?

– Vi møter den 3. torsdagen i måneden unntatt rett før jul og i fellesferien. Når det er bart og fint, kjører vi en tur til et avtalt sted. Om vinteren holder vi oss inne. Årets første møte er allerede gjennomført. Da møttes medlemmene i Askim der en samler og entusiast åpnet dørene og fortalte om sin hobby.

I februar kommer Tom Norli fra Buick klubben og holder foredrag om Kongehusets biler. Møtet vil holdes på Kystkultursenteret, som vi håper kan bli en permanent møteplass, sier Hallan.

I mars har Soningene Otto Backe og Terje Baardseth lovet å kåsere fra årets Rallye Monte-Carlo Historique og Porschesenteret åpner dørene.

I april blir det ”sesongåpning” og vi kjører og besøker landets fineste Lamborghini-samling. Programmet er fullt videre utover våren. De som kan være interessert anbefales å gå inn på Soon Automobil Club’s hjemmeside på facebook, og ta kontakt med Klaus Owesen Lein, som holder kontakt med medlemmene.

Klubben er åpen for både kvinner og menn i alle aldre så lenge de kan være med på mottoet i klubben: ”Livet er for kort til å kjøre kjedelig bil”

Følg og lik Son Automobil Club på Facebook så får du med det hva som skjer….

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.