Dinosaur

ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Sparebank1

Det er en lettet Terje Gustavsen som gir beskjed om at “I dag åpner vi Eventyrfabrikken”. Det er midt i juli, og endelig kan lekelandet i jungelmiljø ta imot store og små.

Dinosaurer på veggen

Håndmalte veggene dekorert av øst-europeiske kunstnere.

De siste 14 dagene før åpning, var det knallhard innsats som resulterte i åpning midt i felles­ferien. Terje Gustavsen er begeistret på telefonen, og sender en spesiell, takk til RO-leder for plan, bygg og geodata, Jack Hatlen i kommunen som stilte opp for dem, bl.a. på en lørdag, med å hjelpe fabrikken i mål. Gustavsen gleder seg til et forhåpentlig stort innrykk, og ber oss bl.a. legge merke til de håndmalte veggene dekorert av øst-europeiske kunstnere.

Pangstart

dame sklir

Medeier Linda Andersson kan endelig puste ut i de eventyrlige omgivelsene.

-Vi hadde ikke regnet med en så stor oppslutning, sier medeier Linda Andreasson da vi kommer på besøk. -Åpningsdagen og en av de første dagene da det regnet, var det helt fullt. De nyansatte fikk virkelig kjørt seg. -Eventyrfabrikken er beregnet til å kunne romme 1000 personer på de totalt 10.000 m2, pluss arealene i høyden. Hun sier videre at de har kjempet for å bli ferdig i 7 måneder og at det er en stor lettelse å ha kommet i mål. En “barnesykdom” som at et ventilasjonsanlegg ikke har levert optimalt i et par rom har vært negativt, men ellers virker det å gå som smurt.
-Eventyrfabrikken i Vestby er det største lekelandet som er bygget innendørs i verden, sier medeieren, men vi har bare gått ut med at det er størst i Europa.

Sunne aktiviteter

jente i en radiobil

Ronja Marie (8) har besøkt Eventyrfabrikken i Sarpsborg siden hun var liten, forteller moren, Kine. Hun er tydeligvis ikke lei.

Å leke rundt i dette fargerike eventyret gjør garantert barna godt. Her får man mye mosjon “på kjøpet”.
-Vi synes det er skjønt å tenke på at barna ikke er i nær­heten av en skjerm så lenge de oppholder seg i vårt lekeland, sier Andreasson.

– Vi ser barn som klatrer og sklir – i full fart – opp og ned, hopper blant fargerike baller, spiller fotball i egen bane, kjører radiobiler og mye, mye mer. De storkoser seg blant de enorme dino­saurene som ruver litt fryktinn­gydende, men spennende og over de bitte små menneskene. Foreldre sitter og slapper av eller følger spent med på sin krabat som veksler mellom å være høyt og lavt.

Bursdagsrom

I kaféen finnes noe for enhver smak; slusher, kaffevarianter, salater og småretter, middager, pannekaker, is og kaker. Det dufter dessuten deilig popcorn, noe som i seg selv gir en god stemning.

I en egen avdeling finner vi hele 10 ulike bursdagsrom man kan leie og feire sin dag. Det som ble booket først, var disco-rommet, forteller Linda Andreasson, og viser oss videre bursdagsrom for prinsesser, superhelter og Frost-tilhengere; flotte rom med tematisk riktige innredninger for hvert tema. Her passer det å skyte inn et stort “hipp, hurra” for den nye, flotte attraksjonen vi har fått i Vestby.

Mor, far og ett barn på fars skuldre

Familien fra Drøbak på snart 4 (termin om 1 uke) synes det er gøy i lekelandet. Christine, Christophe og lille Alexander.

En rekke unge mennesker er og er i ferd med å bli ansatt. Marte og Victoria er kjempefornøyd med jobben og sine kolleger. Det er også lekelandsjef Christina Andersson.