ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

“Alle gamle, alle unge har en dag som er sin”. De eldre i syd og nord i kommunen har for andre året feiret sin dag på Vestby Arena i regi av Eldrerådet. Markeringen er kommet for å bli!

Nydelig lapskaus sponset av det private næringsliv og marsipankake fra Vestby kommune, servert ved bordene, var med på å gi gjestene en svært så hyggelig dag.
-I år gjorde vi det litt annerledes enn i fjor, selv om dagen var en suksess da også, smiler Hilde Feragen, politisk representant fra Høyre i rådet. -Vi ville at gjestene bare skulle sitte ned og kose seg og slippe gå frem og tilbake og forsyne seg denne gang.

Eldrerådet

Med seg på laget har Feragen kommunens representant, Christin Westby, fra pensjonistlagene lederen Erik Såheim, Inger Kristiansen og Steinar Andersen, og Arjo van ­Genderen, politisk representant fra Venstre. Videre deltok flere frivillige velvillig. Kommunen hadde dessuten sponset buss, men pensjonistene, kom i egne biler. -Det sier kanskje litt om hvor spreke dagens pensjonister er.

Kulturell overraskelse

Underholdning, allsang, ­deilig servering og gode samtaler rundt bordene. Her møttes ­pensjonister fra alle kanter av kommunen, enten de var tilknyttet den ene eller andre foreningen. Lars Klevstrand var den store kulturelle overraskelsen for dagen, og han hadde Erik Bye som tema. Erik Bye som ifølge Klevstrand hadde drømt om å bli både pilot, pianist og poet, og som ihvertfall ble en poet til gangs, har etterlatt seg en rekke musikalske perler. Flere av dem ble spilt og sunget av visesangeren og publikum denne dagen. Erik Bye er vel igrunnen ensbetydende med god stemning.

Talene var det leder av helse og omsorgsgruppa, Bente ­Antonsen, og leder av eldre­rådet, Erik Såheim som holdt. Arrange­mentet ble holdt sammen av Lasse Hovd. Det kostet en femtilapp å være med på kalaset, og da fikk man et knall rosa bånd med nummer på rundt håndleddet og ble automatisk med på trekning av flere fruktkurver de kunne takke lokalbutikkene for.

Mann smiler

Den nye seniorkontakten, Arne G. Paulshus, var til stede og presenterte seg selv.

Seniorkontakten

Den nye seniorkontakten, Arne G. Paulshus, presenterte seg selv og fortalte om sitt arbeid. Han er tilsatt i kommunen i 50% stilling og har kontor i Speiderveien hos Hjemme­tjenesten. Han samarbeider tett med demenskoordinatoren samme sted. I disse dager er han i ferd med å kontakte alle personer over 80 år med brev og besøk for å kartlegge deres status og forebygge slik at flest mulig kan få bo hjemme lengst mulig. Vestby er en foregangskommune som har ansatt en seniorkontakt, i første omgang i en halv stilling, men Eldrerådet jobber for at stillingen skal økes.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.