ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Samarbeid på kryss og tvers ga en særdeles ­vellykket opplevelse for flere hundre skoleungdom i 5., 6. og 7. klasse både foran og bak scene.
Foto: Tuva og Hege Krogseth

oppstilling på scenen

Arrangementet som var lagt under Den kulturelle skolesekken, og dermed ble holdt på dagtid, leverte både når det gjaldt musikk, dans, lys, lyd og ga topp stemning i et lokale tilnærmet et kulturhus når det gjaldt .

Philco Fiction

Blåsere, strykere, trommiser og dansere fra Vestby kulturskole og Follo folkehøgskole var i seg selv en opptur. Bandet Philco Fiction var det store trekkplasteret. Bandet består av Andreas Lønmo Knudsrød, Turid Alida Solberg, Goran Obad og Bjarne

Christian B. B. Gustavsen. De sier selv at det er litt vanskelig å plassere sin egen musikk i en sjanger, men sier de lager elektropop influert av sjangre som RnB, soul, jazz og Hip Hop.

Bandet var godt supplert av ungdommene under flere av låtene, og konserten ble et fyrverkeri av musikk og dansere i fargerike kostymer. Folkehøyskolen deltok forøvrig med representanter fra sin filmlinje og dokumenterte hele arrangementet.

Kule kulisser

Elever med valgfaget sal og ­scene fra ungdomsskolene deltok med opp- og nedrigging av den store scenen, lyd og lys sammen med profesjonelle teknikere. Det ligger mye lærdom i å jobbe sammen med profesjonelle. Elevene deltok også ned å montere og demontere effektfulle og dekorative kulisser som fylte salen på begge sider av scenen.

Nærmere 700 elever på konserten

Andreas Lønmo Knudsrød, som er musiker i bandet og musikklærer ved kulturskolen, hadde idéen om å bruke Philco Fiction i skolekonserter og i samarbeid med kulturskolen. Idéen ble videre­utviklet og endte opp i dette gedigne og flotte arrangementet som samlet nærmerer 700 elever fra alle skolene i Vestby i stedet for å holde flere konserter på de forskjellige skolene.

De medvirkende kulturskole-elevene hadde øvd med sine respektive musikklærere i ukene før happeningen. De hadde øvd med bandet, og de totalt 30 danserne hadde en felles dansehelg med hiphop-instruktør.

Åpen generalprøve

Kvelden før konsertdagen ble det holdt generalprøve som var åpen for alle. Også lokal­politikere, samarbeidspartnere i kultur­skoler, Den kulturelle skolesekken, i fylkeskommunen, foresatte og søsken til medvirkende elever fra kulturskolen og danserne med flere var invitert, og mange hadde tatt imot invitasjonen.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.