ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Drøbakfestivalen trekker lokalbefolkningen i store skarer til Badeparken hvert år. Festivalkoordinator Eline Risvik hevder bestemt at kommunens innbyggere har trykket festivalen til sitt bryst og føler en sterk tilhørighet til både Badeparken og festivalen.

Og mye taler for at årets festival ikke er noe unntak. Til tross for stadig nedrevne plakater rundt om i kommunen går billettsalget strykende. Og ser vi nærmere på artistene kan det virke som om det noe eldre publikummet nok blinker seg ut fredag, mens de unge vil foretrekker lørdag. For de som sluker det meste av musikk er imidlertid begge dager gode dager.

Vår festival

  • Det virker som om festivalen blir betegnet som «vår festival» av lokalbefolkningen, forteller Eline. – Jeg får stadig tilbakemeldinger på hvor hyggelig og intimt det er i Badeparken, og at det er blitt en kulturell møteplass mange møtes for både å høre på god musikk og ha det hyggelig sosialt sammen.
  • Det kommer mange vennegjenger som setter av denne helga for å være sammen på Drøbakfestivalen. Det i tillegg til at vi har fått til et ypperlig samarbeid med deler av det lokale næringslivet og kommunen, gjør at veldig mange føler en slags identitet og tilhørighet til festivalen. Det er vi faktisk ganske stolte over, og vi håper og tror at festivalpublikummet legger igjen noen kroner i ulike butikker og restauranter i Drøbak.

En totalopplevelse

  • Vi forsøker å legge opp til at det blir mer enn en konsertopplevelse for publikum. Snarere en totalopplevelse med god mat fra et variert utvalg av foodtrucks, hyggelig barer for både øl, vin og drinker og god infrastruktur på alle måter. Det er et stort arrangement, og mye som skal klaffe, men etter 13 år har vi ganske så god oversikt over hva publikum forventer. Hovedsaken er selvsagt en spennende og variert line-up, noe jeg mener vi har fått til i år.
  • Årets festival er lagt en uke fram i tid i forhold til i fjor, det tror jeg også er et pluss. Nå blir vi ikke forstyrret av Sankthans helga. Festivalen er snarere en forsmak på sommeren.

Eline er klar over at ting etter hvert koster mye penger. Det gjelder også alt som har med en musikkfestival å gjøre. Derfor er det viktig at folk føler de får noe igjen for inngangsbilletten, slik at det er vår festival de vil huske, og ikke minst komme tilbake til.

  • Og kanskje folk bør legge festivaler inn i sommerbudsjettet og spare de dyre utenlandsturene til senere. En sommerferie hjemme i Drøbak er ikke å forakte, sier Eline med et smil.

Flere frivillige

Alle festivaler er avhengig av en god tropp med frivillige. Det gjelder også Drøbakfestivalen. Eline forteller at det ser ganske så bra ut i år, men at de alltid er klar for å ta imot flere dersom noen er interessert i å ta i et tak. Det er god stemning blant de frivillige, og alle som er med på laget føler en stor tilhørighet.

  • Det er bare å ta kontakt, oppfordrer hun. – Det er mye som skal gjøres og vi er veldig takknemlig for alle som vil være med. Vi drømmer jo om at alle billettene blir utsolgt, og det har vært festivaler hvor vi har måttet vurdere å stanse billettsalget fordi det rett og slett har vært så stor etterspørsel.
  • Derfor er det ingen grunn til å vente med å kaste seg over datamaskinen og sikre seg en billett til en festival som kanskje er en av de vakreste og mest intime i vår region. Vakre Badeparken med sola dalende ned i Vestfjorden, høy stemning, aldri noe bråk, koselige mennesker, herlig musikk, ja det kan nesten ikke bli bedre, hevder Eline Risvik optimistisk.