ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Mange er nysgjerrige på hva som foregår i lokalet til gamle Hølen Kafe. Det er fortsatt muligheter for en kopp kaffe med Devils Choice. For å få litt innsyn tok vi kontakt med klubben for å høre om de er åpne for å informere lokalmiljøet om hvordan de driver klubben.

Vi ble invitert en mandag kveld som er en familiedag med barn, ungdommer og foreldre samt andre medlemmer med felles middag og sosial sammenkomst etterpå. Litt skuffende lurte vi på om en MC-klubb var blitt en forkledd speidergruppe. Vi ble tatt imot av 2 representanter, Geir og Barek. Nå begynner det å ligne noe. Geir forklarer at klubben er en forening med forvaltning av klubbens verdier hovedsakelig bygningen.

VIKTIG MED GOD ORGANISERING

Både Geir og Barek er ivrige og åpne for å svare på spørsmål. Vårt problem ble å oppdage hva de ikke svarte på. Vi fikk forklart at klubben blir drevet og organisert på en velfungerende måte. Det foreligger avtaler ved kjøp, betaling og vedlikehold av huset samt vedtekter. Ingen ønsker en krangel i en MC-klubb om penger eller hvordan klubben skal driftes. Geir og Barek forklarer om bakgrunnen for etableringen i Hølen. Klubben ble opprinnelig stiftet og holdt til på Kambo. På spørsmål om hvordan man stifter en MC-klubb så var svaret greit at det starter ofte med at noen kamerater har felles interesser for mekking av motorsykler. Etter hvert vil det ofte være en fordel å organisere virksomheten i en klubb og/eller forening. Klubben ble stiftet i 1992 med tilhold på Kambo, og de kom til Hølen i 1999 der de i år feirer 20-års jubileum for klubbhuset i Hølen. Klubben var ikke den meste ønskete kjøperen av kafeen som var ble avviklet pga omlegging av E6. Noen mente at bygget egnet seg best som klubbhus til et golfanlegg i området. Med en fleksibel kjøpsavtale kunne lokalet overtas med en kontantsum og resten i månedlige avdrag.

IKKE DEN BESTE STARTEN

I samarbeide med lokalbefolkningen er det blitt arrangert quiz-sammenkomster i 6 år. Vi tok kontakt med en av de nærmeste naboer for å høre om det har vært noen klager eller grunnlag for uoverensstemmelser. Tilbakemeldingen var tvert i mot positiv. Det eneste man kunne høre var noe mer trafikk av sykler på sommeren. Vi bør nevne at klubben hadde en årsfest med skjenkebevilling kort tid etter overtakelsen, og at det i denne forbindelse skjedde en tragisk hendelse. De forklarer at to deltakere på festen kom i krangel, og at en falt ned trappen utenfor bygget og døde. Det ble en politisak og var en tragedie for klubben og de som kjente de impliserte. Etter denne hendelsen har det vært rolig i klubben da flere politisaker vil være helt ødeleggende for klubben.

GODT SAMARBEIDE MED NABOER OG LOKALBEFOLKNING

Flere i nabolaget har vært innom klubben og deltatt på sammenkomster inne og ute på sommeren. Mange var skeptiske i startfasen da klubben fikk negativ medieomtale. Etter hvert som folk ble kjent med medlemmene og høre om deres yrker og sosiale liv, har alt roet seg. Noen har reagert på en støyskjerm som består av betongelementer. Barek forklarer at de har sammenkomster ute om sommeren og at det er mye tungtrafikk og støy på veien. Da de kom over vel 40 m støyskjerm fra anleggsarbeid i Oslo helt gratis, kun med transportkostnader måtte de benytte tilbudet.

INTERESSERT I KLUBBEN?

På spørsmål om hvordan man kan bli medlem var det naturlig nok en prosess for å vurdere om man passet inn i klubben, da det ofte kan være snakk om mange års vennskap. Her må kjemi og interesser forenes. Det er bare å banke på døra når det er folk her eller sende mail til post@ dcmoss.no. Dagens medlemmer har ofte med seg barn og til og med barnebarn som kan leke sammen på mandagen og ved felles turer i samarbeide med andre klubber rundt i landet. Tydeligvis ingen problemer med overnattinger med samarbeidende klubber.

TUNGT VEDLIKEHOLDSARBEIDER

Når det gjelder virksomheten fremover var de opptatt av byggets vedlikehold. Selv om det er blitt malt, er det ikke utført tyngre vedlikehold på 30 år. Utskifting av panel og sjekk av isolasjon er viktige oppgaver for klubben. Det skal bli interessant å se oppdateringen av bygget. De har fordeler av medlemmer med bygg kompetanse.

Vi ser 6 medlemmer sitte henslengt i baren

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.