ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Full sal og god konsertstemning under Hilde Louise Orchestra – konsert i 2019.

Barnekoret tenger flere frivillige ledere!

Ikke siden høsten 2019 har aktivitetene i Son kulturkirke gått som normalt. I mars 2020 braket det løs med nedstenging og frem til forsommeren i år har pandemien satt begrensninger, om ikke lovpålagte så i form av endret atferd. Det ser ut til at det er blitt vanskeligere enn før å få oss opp av godstolen.

– Ja, det ville vært deilig med en pandemifri høst, sier Svein Gran, en av de mange frivillige i Son kulturkirke. Vi er jo ikke laget for å surre rundt alene. Vi må ut å treffe mennesker, få opplevelser sammen, nye impulser.

Kulturkirken har hatt jevnlige konserter siden starten i november 2014, og arrangørene håper høstens konsertprogram kan kjøres uten avlysinger. Over 10 000 publikummere har besøkt konsertene på disse årene.

– Vi får mange gode tilbakemeldinger fra lokalbefolkningen, som setter pris på å ha dette konserttilbudet i nærmiljøet. Konsertene våre holdes i perioder av året hvor det ikke er så mange andre konserttilbud i Son, sier Gran.

– Er det noen av høstens konserter du vil trekke frem?

– Åpningskonserten «På Steingrunn» tror jeg blir et kjært gjenhør for mange som var unge på 70-tallet. Det ligger en enestående allsidighet i diktskatten etter Rudolf Nilsen. Kjærlighetsdikt, humoristiske dikt, og politiske dikt som får nytt liv med nye toner. Konsertene kjøres for fulle hus i Oslo og med Pål Moddi Knutsen med på laget kan kanskje også en ny generasjon få et forhold til Rudolf Nilsens diktning.

– DIALOG- arrangementene har også vært populære. Hva foregår her?

– Disse arrangementene er et bidrag til å skape et aktivt og godt lokalsamfunn. Demokratiet er avhengig av enkeltmennesker som tenker selvstendig, kan formulere meninger og gi uttrykk for dem. Det morsomme er at vi får tak i foredragsholdere fra øverste hylle uten å måtte betale skjorta. Folk som brenner for noe elsker å formidle det videre. Mange steder må man betale for å høre på folk som dette, men her er det gratis. Det liker jeg, sier Gran. Vi har et budsjett på rundt 45 000 kroner og det får vi inn på kanelsnurrer og litt ekstern støtte.

– Men hvorfor navnet DIALOG?

– Etter foredraget åpner vi for innlegg fra salen. Spørsmål og egne meninger. Det kan bli ganske spennende noen ganger. Vi vet aldri hva som kommer.

– Kulturkirken har også startet opp kafé. Tar dere opp konkurransen med kaféene i Son sentrum?

– Nei, på ingen måte. Tirsdags-kaféen på formiddagen er et sosialt tilbud til alle som vil treffe mennesker. Vi serverer kaffe og vafler og her kan man mingle uten å skulle kjøpe noe. Og det er ikke bare pensjonister som er hjemme på formiddagen. De fleste har behov for avbrekk fra hverdagen og steder hvor en kan treffe venner og nye mennesker.

– Son kulturkirke er vel også en kirke, ikke bare sosiale møteplasser?

– Ja, bevares, men de sosiale møteplassene er et viktig element i kirka. Hvordan kan vi tro på en Gud som har skapt mennesket, om vi ikke gir det menneskelige rom? spør Gran. Mange kommer hit som ikke nødvendigvis deler en kristen tro eller er enig i alt Den norske kirke står for – og det synes jeg er fint. Flere har tatt på seg ulike oppgaver med å drifte sosiale og kulturelle aktiviteter. Her trenger vi hele tiden frivillige, det er bare å melde seg.

– Hvordan er det med de mer kirkelige aktivitetene?

– Vi har kveldsmesser hver onsdag gjennom hele året, barnesanggrupper hver torsdag og gudstjenester ca. en gang i måneden. Vi håper å få til et ungdomsarbeid i løpet av høsten. Kirken forvalter et dyrebart håp, håpet om at kjærligheten er sterkere enn all jævelskapen. Det håpet må vi holde høyt, avslutter Gran.

For mer informasjon klikk på ISSUU sin link til bladet og les side 12-13

 

 

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.