ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Flere steder i landet har idrettsklubber arrangert Byttehelger med kjøp og salg av brukte ski og brukt sportsutstyr.

Vintersportsutstyr for flere millioner kroner står lagret i kjellere og garasjer til nordmenn uten å bli brukt. «Byttehelgen» som er et samarbeid mellom idrettsklubber over hele Norge, Sparbank1 og Skiforbundet har oppfordret folk til å finne fram utstyret så det kan få nye eiere.
Flere har levert inn utstyr til Vestby Idrettslag som arrangerte salg av brukt sportsutstyr 16. november foran Vestby Storsenter. ­Under et telt satt opp for anledningen fikk alt fra langrenn -og slalomutstyr til snowboard, rulleskøyter, akebrett, hjelmer og skøyter nye eiere.
-Denne var for stor! Denne var kul! Merete Riekeles og datteren Alma Andrea prøver slalom -og skøytehjelmer. Alma likte spesielt godt en rosa hjelm. – Vi er her for å finne slalomski og støvler til begge gutta som ikke er med. Lillesøster Alma Andrea fungerer som prøvekanin. Mulig vi kjøper en hjelm til Alma også, forteller moren.
Merete liker godt bruktmarkedet, det er økonomisk, men miljøtanken er også viktig, synes hun. -Vi forbruker enormt mye, så da er det kjempefint vi kan ta i bruk det som allerede er brukt. Merete og familien pleier å arve, men slalomutstyr har de aldri hatt før. Vi vet ikke om gutta liker slalom, så da er det fint å ikke bruke for mye penger på det. For to par slalomski og to par støvler betalte de kun 315 kroner tilsammen. Noen av hjelmene familien så på kostet bare 10 kr.
Det trenger altså ikke være dyrt med skiutstyr. Mange foreldre bruker tusenvis av kroner hvert år på barnas sportsutstyr og idrettsaktiviteter. Flere velger også å la vær å introdusere barna for enkelte idretter fordi det er for dyrt.
Så lenge utstyret fungerer har det ikke noe å si om det er nytt eller brukt. «Det er jo den som står på skia som vinn -utstyret kan jo itj gå ta seg sjøl!» har langrennsløper Niklas Dyrhaug uttalt i forbindelse med Byttehelg-arrangementet.
Terje Becker er med er på Bytte­helgen med de to minste barna Hermine og Teodor og ser etter slalomutstyr og skøyter. De ender opp med skøyter til barna. -Vi betalte 150 kr for skøytene til sammen i tillegg til et par skistaver. Han har ikke kjøpt noe til seg selv. –Det er barna som vokser og trenger nytt utstyr!
Leder for Vestby idrettslag Arild Kristensen er ­fornøyd med dagen. –Vi har fått inn bra med utstyr og det selges unna. –Det ser ut til å være et behov som blir møtt. Tidligere har Vestby IL hatt bruktmarked i forbindelse med Vestbyløpet på vårparten. Men i dag foran Storsenteret har det vært mye mere folk. Primus motor og nestleder i Idrettslaget Hallgeir Lødøen hjelper folk med å finne riktig hjelm og skiutstyr. 25 prosent av dagens inntekter går direkte til foreningen. Bare i løpet av den første timen har folk handlet sportsutstyr for 7.465 kr. -Det er mer trøkk her enn vi hadde regnet med. Han håper trenden med å kjøpe brukt også vil gjøre at flere vil gi brukte julegaver i år.
Skiutstyr er dyrt, det er økonomisk fornuftig å levere inn og kjøpe brukt, synes Botan Abubaker, Dina Therese Dahl og Kristoffer Andreassen fra SpareBank1 og Eindomsmegler1 i Vestby. De er med og hjelper til på Byttehelgen. Helgen før var de på Byttehelg i Drøbak. –Vi håper dette kan bli en god tradisjon fremover!

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.