ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Det er ikke lett for unge voksne å komme inn på boligmarkedet. Løsningen for Håkon Schjolden (23) og Tone Birgitte Tvedten (22) ble å pusse opp og flytte inn i kjellerleiligheten i huset til farmor. En ordning alle parter er veldig fornøyde med.

Det unge paret fra Vestby har vært på flere boligvisninger.

Men det var vanskelig å finne noe de hadde råd til. Flere objekter ble solgt over takst og noen av eneboligene de tittet på hadde behov for mye oppgradering.
-Dette er første leiligheten vi har sammen forteller Tone og Håkon om den nyoppussede kjellerleiligheten i huset til Håkons farmor. Håkon har bodd hos faren og Tone har leid sammen med venninner i Vestby før de flyttet inn sammen i leiligheten. Begge er i full jobb, Håkon arbeider som biloppretter i Ski og Tone jobber i dyrebutikk.

Paret har pusset opp alt selv, med god hjelp fra Håkon sin handy far Øyvind Schjolden.

– Vi begynte å pusse opp før sommeren og har brukt 3-4 måneder, forteller Håkon.

Vi sparer penger og farmor får hjelp og selskap

-Vi er veldig fornøyde med at vi har fått en slik mulighet, forteller Tone. Paret sparer penger og Håkons farmor får hjelp til blant annet hagearbeid og snømåking.

Vi hilser på farmor Unni Schjolden (76) oppe i stua hennes.

Hun er kjempefornøyd med å ha fått ungdommene i huset. – De er så greie og rolige begge to og jeg får masse hjelp. Når du ikke er hundre prosent lengere er det veldig fint at det er noen her, forteller Unni.
Unni og mannen bygget huset på en tomt ved Osloveien i 1968. På 90-tallet ble kjelleren omgjort til leilighet av Håkons foreldre med stue, kjøkken, bad og soverom. Etter noen år flyttet foreldrene til eget hus. Kjellerleiligheten på ca 50 m2 ble stående ubebodd og ble kun brukt til oppbevaring de neste 25 årene.

Pusset opp det meste selv og kjøpte brukte møbler

Tone og Håkon ønsket å pusse opp leiligheten før de flyttet inn. Leiligheten hadde blant annet et eldre trepanel og teppegulv. Paret tenkte de ville pusse opp soverommet, og ellers bare male og legge nytt gulv i resten av leiligheten. – Men da vi begynte var vi i gang. Og det ble rivning av panel og hele det gamle kjøkken i stedet for bare maling. Vi gjorde litt mer enn planlagt. Men til gjengjeld er vi 10 ganger mer fornøyd, forteller de begeistret.
-Hadde vi ikke hatt Håkons far til å hjelpe oss og gi oss råd underveis hadde oppussingen tatt mye lengere tid. Og vi hadde sett mange instruksjonsvideoer på YouTube, smiler det unge paret. Faren hjalp til med oppussing av soverommet, deretter klarte Håkon og Tone det meste selv. Hele det elektriske anlegget måtte fornyes, noe de fikk hjelp til av Tones bror som er elektriker.

Håkon og Tone har revet gammelt panel og tapet på veggene, og lagt nytt panel eller malt. I stua og soverom har de fjernet gammelt teppegulv og lagt laminat med beskyttelseslag under.

Den gamle kjøkkeninnredningen fra 90-tallet ble revet, og Håkon har satt inn nytt kjøkken fra IKEA. Badet er i fin stand og bare dusjkabinettet ble byttet ut.

Det meste av byggevarer er kjøpt lokalt i Vestby på Megaflis og Bauhaus. Tone forteller at paret har vært spesielt fornøyde med servicen og all hjelpen de har fått på Megaflis. Utenom senga fra Jysk og sofaen fra Bohus er alt av møbler i leiligheten kjøpt brukt på finn.no. –Vi har spart mye på å kjøpe ting brukt.
Totalt med oppussing, strøm og alt av møbler, inventar og utstyr har den nye leiligheten kostet dem 65.000 kr.

Tone Birgitte Tvedten, Unni Schjolden og Håkon Schjolden i stua til Unni.

Huset i Osloveien ble bygget av Unni og mannen på 60-tallet.

Gammel tapet er revet, vegger er malt og nytt kjøkken er montert av Håkon.

SOVEROM før og etter.  Alt gammelt panel, veggteppe og et innebygd skap ble fjernet (Foto: Privat). Plassen er godt ut­nyttet. Nye vegger, nytt gulv og taket er malt. 

Stua i Håkon og Tones kjellerleilighet har fått nytt veggpanel og nytt gulv. Sofa er ny, ellers er alle møbler kjøpt brukt.

Håkon, Unni og Tone på farmorens terrasse.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.