ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

I Vestby kommune har vi flere flotte korps som spiller på 17. mai

Vestby skolemusikkorps, Såner skolekorps, Ås og Vestby Musikkorps, Hvitsten trommekorps og Soon etter Frokost spiller opp og fordeler seg i togene i Vestby, Son, Hølen, Garder og Hvitsten. Vi har pratet med de to skolekorpsene som begge er 70-årsjubilaneter.

Vestby skolemusikk

Nytt tilbud – aspirantkorps for voksene

Tone Ervik Lea har tatt over som styreleder etter Arne Jacobsen i jubileumsåret. Hun har en gutt i korpset som spiller klarinett og har selv begynt i det nye tilbudet aspirantkorps for voksene. Det nye korpstilbudet er både for voksene som har spilt tidligere og for de som har hatt det som barndomsdrøm å spille i korps. Voksenkorpset startet etter jul og øver en gang i uken på korpshuset på Bjørlien. Korpset låner bort instrumenter, og Tone oppfordrer voksene til å melde sin interesse! Aspirantkorpset for de voksene skal fungere som en ressurs for barnekorpset eller som rekruttering for de andre voksenkorpsene.

Ønsker nye medlemmer velkommen

-Vi ønsker oss også flere medlemmer i barnekorpset, forteller Tone. Vi er et lite korps og ønsker å bli større igjen! Med korpsspilling og trommekurs på SFO har de fått rekruttert flere nye unge aspiranter. Fortiden teller korpset 17 medlemmer pluss voksenkorpset. Korpset øver på Korpshuset på gamle Bjørlien skole hver onsdag. -Vi har fokus på å ha det gøy på øvelsene, og at både foreldre og barn skal ha det hyggelig sammen. Korps gir mye glede og samhold. Og du lærer å mestre et instrument. Å spille et instrument kan også forebygge demens, forteller Tone.

70 år og Tusenfrydstevne

Korpset be stiftet i 1954 og fyller 70 år i år, dette skal markeres til høsten forteller Tone. Før det blir det Tusenfrydstevne på slutten av sommeren, der pleier det å være kjempestemning.

Loppemarked på Prestegården

Tone kan med glede meddele at det populære loppemarkedet på Prestegården vil finne sted igjen, helgen 15. og 16. juni. Korpsets viktigste inntektskilde, der pengene går til instrumenter, uniformer og aktiviteter. Innsamling av lopper blir 4.,6. og 11. juni fra kl 18 på Prestegården.

Såner skolekorps

Gøy med Distriktsmesterskap

Espen Rønneberg-Giertsen er styreleder for korpset som spiller i Son og har medlemmer fra Son, Brevik og Hølen. Han forteller stolt om korpsets deltagelse i Distriksmesterskapet i Fredrikstad, der korpset kom på en 2. plass blant 11 korps i sin divisjon.

Korpset har for tiden 17 medlemmer i hovedkorpset, 10 i junior og 3-4 aspiranter, og fortiden ingen drilltropp. Espen forteller om et generasjonsskifte der nå 8 eldre medlemmer som er ferdig med videregående skole og korpsperioden har sluttet. Nye medlemmer ønskes velkommen!

Klassekorps

Et nytt og vellykket korpsprosjekt er klassekorps på 3. trinn på Hølen skole. I musikktimen øver barna å spille på korpsinstrumenter. Det blir ingen individuell undervisning slik som medlemmene i selve korpset får, men de får øvd på å spille sammen og skal ha en liten intimkonsert på 17. mai. Deretter kan de fortsette som aspiranter i korpset.

70 års jubilant og 17. mai

Korpset hadde 70-årsjubilem i fjor høst med en jubileumskonsert i Hølen. Nå ser de frem mot blant annet korpstur og Tusenfrydstevne. Men først er det fokus på 17. mai med øvinger og marsjtrening. På selve 17. mai blir det spilling ved flaggheising ved minnelunden, ved Solhøy eldresenter, i Hølens og Sons barnetog.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.