ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Reinert Hersleth er både stolt og glad for å kunne mottat Vestby kommunes Byggeskikkpris for 2022 for Såner

Såner brannstasjon kunne like før jul motta Vestby kommunes byggeskikkpris. Det var ordfører Tom Anders Ludvigsen, for anledningen ikledd sitt ordførerkjede, som overrakk diplomet og plakett til vinneren. Bygget er tegnet av arkitekt Stein Halvorsen, og Hersleth Entreprenør har vært totalentreprenør.

Utdelingen av kommunens byggeskikkpris er en årlig begivenhet i Vestby, og er ment å være en hederspris for bygninger med tilhørende anlegg, som bidrar til å heve og utvikle den allmenne forståelse og holdning til god byggeskikk i kommunen. Byggeskikkprisen kan tildeles personer og virksomheter, private eller offentlige. For å få byggeskikkprisen må forslaget ha fått ferdigattest.

Utpekes av en jury

Vinneren tildeles en plakett med innskrift som skal settes på eller i bygningen samt et diplom. Diplomet tildeles byggherre eller eiere av prosjektet, og eventuelt arkitekten. Andre som juryen vurderer å ha spilt en viktig rolle i byggeprosessen kan også tildeles diplom. Diplomet er tegnet av Akin Duzakin, illustratør og barnebokforfatter bosatt i Son. Juryen kårer en vinner, og prisen skal deles ut på siste kommunestyre før jul, som i år var den 11. desember. Først da vil vinneren bli offentliggjort.

De nominerte kandiatene for 2022 var:
1. Såner brannstasjon.
2. Padelbanen på Sole.
3. Boligfelt i Liaveien på Brevik.

Byggeskikkpris blir utpekt av en jury, og juryens medlemmer for prisen 2022 har bestått av: Bente Andersen (Ap), leder, Rune Bjørseth (Ap), politisk representant valgt av kommunestyret, Ingrid Rutherford (Vestby kunstforening) og Jørn Svendsen (Vestby historielag). Referent og sekretær for komiteen har vært June C. Ormstad (bygningssjef, Vestby kommune). 

Her er begrunnelsen

Juryens begrunnelse for kåringen er som følger:

Såner brannstasjon er utformet med utgangspunkt i tradisjonelle landbruksbygg med langstrakte volumer med saltak og stående rødmalt trekledning. Det er prosjektert med stor omhu, både i form av tilpasning til terreng, kulturlandskap og omkringliggende bebyggelse. Materialvalgene bringer utsiden inn, hvor de organiske materialene forsterker følelsen av å være i kontakt med omkringliggende landskap. Veggene som hovedsakelig er kledd med finer gir et moderne, lunt og naturlig preg. Store glassflater slipper mye lys inn og gir godt med utsyn i flere retninger. Kontorlokaler og oppholdsrom i 2. etasje legger til rette for et godt arbeidsmiljø. Utrykningsfunksjonen i 1. etasje er organisert for maksimal effektivitet og funksjonalitet, samtidig som miljøhensyn ivaretas.

Gjør meg stolt

Reinert Hersleth, administrerende direktør i Hersleth Entreprenør AS, legger ikke skjul på at han er en smule stolt av å være med på to av de tre prosjektene som er nominert og over selve prisen. Han er imidlertid raskt ute med å gi mye av æren til Stein Halvorsen arkitekter AS som har tegnet bygget.

- Det er klart det er kjempegøy for oss som entreprenør å få lov til å være med på dette. Det er nettopp slike signalbygg vi stortrives med å bygge, og det har jo blitt noen etter hvert. Dette er monumentale bygg som ofte betyr mye for mange. Vi har vært med på prosjekter som Såner kirke, Son kulturkirke, Frogn kirke, Flerbrukshuset Smia i Frogn, Politihuset på Ski og lokale skoler, for å nevne noen. Dette har gitt oss solid kompetanse på offentlige bygg, en kompetanse vi tar med oss inn i nye prosjekter.

- Det er helt andre krav til slike signalbygg sammenlignet med boligene vi bygger, og derfor er det også spesielt utfordrende for alle håndverkerne som er inne i byggeprosessen. Svært lite er standarder, og få ting er rett opp og ned. Det gjelder for både innvendige og utvendige arbeider. Det stiller ekstra krav til alle involverte, og gir oss mange nye håndverksmessige utfordringer. Det gjør at vi må tenke litt annerledes og utfordre oss selv, noe som igjen gir ny og nyttig kompetanse vi kan ta med oss videre til andre prosjekter, forteller Hersleth.

Blir lagt merke til

- Det er klart vi blir lagt merke til når vi får slike priser, ikke bare fordi bygget står der, men fordi det er bygg som offentligheten bruker og har et forhold til. Det ligger litt i bakhodet når vi jobber med slike prosjekter at vi vil gjøre det så bra at vi kanskje mottar en pris. Samtidig er selvsagt fallhøyden større dersom vi ikke lykkes slik vi håper. Men det gjør oss ekstra skjerpet, og det synes vi er gøy.
- Vi ønsker absolutt å ta på oss denne type bygg. Det utfordrer oss litt ekstra som bedrift, i tillegg til at det er gode referanser å ha på CV’en når vi legger inn anbud på nye prosjekter. Det viser på en god måte hva vi har kompetanse på.

- Hva nå videre for 2024?

- Vi er heldige som har hele 2024 og et stykke inn i 2025 sikret med oppdrag. Vi har jobb til alle og faktisk er vi på jakt etter flere medarbeidere. I en tid hvor det er mange permitteringer i vår bransje, er vi tilfredse med å sikre arbeidsplassene våre, oppsummerer Reinert Hersleth fornøyd.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.