ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

ANNONSE

Trond Martin Norheim  sjekker om noen har logget seg inn på BUA’s nettside og ­reservert utstyr. Han er frivillig gjennom Frivilligsentalen i kommunen. Her i Drøbak er vi en gjeng frivillige som fysisk betjener utlån­sentralen, og har delt det inn i vakter et pr dager i uka.  Tordag er stedet betjent noen timer på dagtid, og tirsdag sitter vi her noen timer på kvelden.

Om BUA

Mangler du en slalomhjelm til poden i påsken? Da kan du få lånt den på BUA. i Drøbak.Ikke bare det. For de som ­mangler en sovepose for overnatting på hytta, ligger det flere til ulån i BUA. Det samme gjelder flotte tursekker og fiskeutstyr. Skøyter er det mange par av, men kanskje er isforholdene ikke optimale ­akkurat nå…

Utlån i kortere eller lengre periode

BUA er et helnorsk prosjekt som tilbyr utleie av fritidsutstyr til folk i alle aldre. Selv i rike Norge er det ikke å forvente at alle har alt tenkelig utstyr hengene i skap og kjellerboder. Da er det greit å låne i en kortere eller noe lengre periode. I utgangspunktet leier man for en uke av gangen, men det er ingen begrensning for hvor mange ganger gjenstander kan lånes ut til hver enkelt.

Hva finner vi på BUA?

Utlånstilbudet finnes i en rekke av landets kommuner, men det er ulikt fra kommune til kommune hva BUA kan tilby av utstyr. For Drøbaks del er tilbudet under oppbygging og foreløpig er det endel vinterutstyr i tillegg til rednings­vester og fiskestenger.

Når sommersesongen tar til er det å forvente at redningsvester til utlåns vil bli populært, noen telt, hengekøyer et STUP brett og krabbefiskestenger for de minste er også mulig å leie. Målsettingen er gradvis å styrke BUA med nytt utstyr etterhvert som budsjettene tillater.

Hvordan se utstyret du kan låne

Trond Martin jobber som frivillig

På en stol i lokalene på Sjøtorget sitter Trond Martin Norheim og sjekker om noen har logget seg inn på BUA’s nettside og ­reservert utstyr. Han er frivillig og gjør en god jobb i samarbeid med Fri­villigsentralen i kommunen.

– Alle som skal låne noe må lage en profil på nettsiden til BUA, forteller Trond Martin. – Det er ingen heksekunst, men det er ­viktig å ha logistikken i orden slik at vi til enhver tid vet hvor ­utstyret befinner seg.

– Når du har registrert deg kan du se hva vi har av utstyr og reservere det på nett. Så tusler du ned til stedet BUA holder hus og henter tingene du har reservert. Her i Drøbak er vi en gjeng frivillige som fysisk betjener utlån­sentralen, og har delt det inn i vakter et pr dager i uka. Tordag er stedet betjent noen timer på dagtid, og tirsdag sitter vi her noen timer på kvelden.

Lån truger i Hammerfest og paraply i Bergen

– Skulle det droppe noen innom som ikke har vært og bestilt på nettet fikser vi det, men vi anbefaler å reservere på forhånd. BUA i Drøbak er ikke bare for de som bor i kommunen. Finnes ikke tilbudet i egen kommune, og du bor i Ås eller Vestby, er du hjertelig velkommen til å låne av oss, understreker Norheim.
– Det geniale er at reglene er de samme for hele landet, og bare du leverer tilbake utstyret der du lånte det kan du gjerne låne truger i Hammerfest og paraplyer i Bergen selv om du bor i Frogn. Og alt er gratis. Men dersom du ødelegger eller mister noe av det du låner må du erstatte det, legger han til.

Se hvor du kan låne utstyr rundt om i landet her…

Hvordan lage en låneprofil?

Her kan du se hva du kan låne helt gratis hos oss.
Husk å registrere deg som lånetaker først. (klikk på logg inn og registrer deg)

BUA Drøbak på Facebook

Påskemagasinet 2020

Forside Påskemagasinet 2020

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.