ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret
ANNONSE

Venninnene Vilje og Lisa prøver kjoler til skoleballet på Ås ungdomsskole

Unge håpefulle jenter med foreldre og venninner møtte opp på Prestegården i Vestby til årets bruktsalg av ballkjoler arrangert av Vestby Bygdekvinnelag.

Det populære arrangementet som ble holdt for fjerde år på rad 12. november trakk ungdommer helt fra Fredrikstad til Oppegård. De fleste på jakt etter en ballkjole de kunne bruke på årets skoleball.


Det var lang kø da dørene åpnet for salgsstart og jentene ble ­sluppet inn i puljer. Inne i Preste­gårdens lokaler hang prinsessekjoler med det ene skjørtet større enn det andre på rekke og rad. ­Yttersko måtte pent tas av for å ta hensyn til kjolene. Bak provisoriske prøverom ble det styrt med tyllskjørt og paljett-topper ble snørt igjen i ryggen av ­foreldre ­eller hjelpsomme damer fra Bygde­kvinnelaget.

115 kjoler var levert inn for salg, i tillegg til 10 kjoler som var donert fra fjorårets arrangement kunne leder for Vestby Bygdekvinnelag Trude Skage Andersen forteller oss. Hun talte 150 par sko i gangen etter første timen av salget.
-Kjempebra tiltak og veldig bra organisert, forteller Elisabeth, mor til en av ungdomsskole­jentene. -Det er et stort behov for et slikt bruktsalg. Den billigste nye ballkjolen hun og datteren hadde funnet i en butikk kostet 2700 kr. Hun satte også pris på at det var et eget venterom for salg av kaffe og kaker.

Det var i sin tid Karin Grimsrud som tok initiativ til å starte tradisjonen med salg av brukte kjoler etter at hun så barnebarnas ballkjoler hengende i skapet i flere år etter at de var brukt.

Dyre kjoler som kanskje bare er brukt en gang fikk i løpet av kvelden på Prestegården en ny lykkelig eier. Tilsammen ble det solgt 46 kjoler. Nye kan slike kjoler koste mange tusenlapper, på bruktsalget kunne vi finne kjoler ned i 200 kroner. Gjenbruk er ikke bare penger å spare for selger og kjøper, det er også miljøvennlig med gjenbruk og inn i tiden. ­Selgeren hadde satt prisen på kjolene selv, og Bygdekvinnelaget fikk 10 prosent kommisjon.

Trenden med å kjøpe og selge brukte ballkjoler finner vi nå over hele landet.

Underhuset Fritidsklubb i Drøbak var en av de som arrangerte en lignende kjøp og salgskveld på Smia i Drøbak i oktober.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.