ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

Nå er valgkampen i gang. De politiske partiene som stiller lister, har utarbeidet sine programmer som de går til valg på. Partiene har stands på torg, gågater, utenfor butikker, osv. I avisene skrives det leserinnlegg, og du står fritt til å skrive motinnlegg dersom du er uenig med noe en annen har skrevet.

I valglokalet går du inn i et avlukke og trekker for forhenget, etter at du er blitt registrert. Du finner fram stemmeseddelen for det partiet som du ønsker å gi din stemme til. Hvilket parti du stemmer på, forblir din lille hemmelighet. Er det noe du lurer på, tar du kontakt med en funksjonær i valglokalet. De hjelper deg gjerne.

Ikke alle er så heldige. I mange land kan man miste rettigheter, bøtelagt, fengslet, torturert og til og med henrettet, dersom man har ytret seg kritisk til landets makthavere. Forsvinninger forekommer ofte. Folk som makthavere anser som brysomme blir bare borte, og ingen vet hvor det er blitt av dem. I en del land avholdes såkalte ”valg”, men de stemmeberettigede kan bare ”velge” det partiet som de politiske lederne har valgt for dem.

Vi håper at flest mulig bruker stemmeretten sin ved valget. Dersom du ikke har anledning til å stemme på valgdagen, kan du forhåndsstemme. Du behøver ikke være enig i alt et parti står for, for å kunne stemme på det partiet.

Du kan stemme på det partiet som du er mest enig med, eller minst uenig med. Og det er lov å stemme blankt.

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.