ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Egenannonse Mediasenteret

I disse dager er mange av de klassiske ro-, motor- og seilbåtene på plass ved bryggene ved Kystkultursenteret. Båtene er blitt vedlike­holdt og pusset i løpet av våren. Nylig er Års­møtet avholdt og det meldes om flere aktiviteter og behov for flere medlemmer. Kystlaget har ca 25 medlemmer, 12 båter i havnen og 221 følgere på sin Facebook side.

Tilbakeblikk fra 2014 -Sally III Soon Water Kystlag Sallys venner

ungdommer dugnad

 2 måneders trebåtpuss denne våren har vært interessant læring for Oscar og Petur, to syttenåringer fra Son. (Arkivfoto fra Vestby Nytt nr 5. 2021 – Kystlaget satser på ungdommen)

Ungdomsprosjektet ” Hygga” ble ikke ferdig i fjor sommer, en nydelig klassisk kravellbygget snekke fra 1937. Nå er en nyoverhalt 2 sylindret Marna motor installert og prøvekjørt og båten er klar for sesongen med ungdommer fra Son om bord.

ungdommer restaurerer båt

Ungdommene Petur og Oscar restaurerer båt ( link til facebook video)

Seilbåt 99 åring

Sally III Foto: Knut Chr. Hallan

Skjærgårdskrysseren ” Sally III” er også klar.

Båten hadde 100 års jubileum i fjor og ble grundig pusset opp. Båten har nye seil og kystlaget har en el-påhengsmotor tilgjengelig til Sally. Men vi mangler folk så den kan brukes mer. Kystlaget er på jakt etter en erfaren seiler som mangler båt og som er glad i gamle klassiske trebåter.

Er du de vi søker? Å være hovedansvarlig for båten mens den er på sjøen i sommerhalvåret krever litt entusiasme, men det er gratis tilgang til en lekker seilbåt med god historie.

Og du står ikke alene. Vi pusser båten på dugnad, sjøsetter og tar opp båten i fellesskap. Og det er mange som vil seile mannskap. Men vi mangler en fast skipper. Siden damer er underrepresentert, hadde det vært hyggelig med en kvinnelig skipper. Til dagsturer eller lengre turer, til trebåtfestivaler, f.eks den som skal være i Sætre i Hurum nå i juni. Det kreves ikke regattadeltagelser, men at den seiles i blant.

ungdommer dugnad

Soon Warer Kystlag- ungdom ombord i hundreåringen Sally

klassisk trebåt dugnad

Av med presenningen for Sally

Plakat med informasjon om Octava

Vi har fått fast skipper på 102 åringen ” Octava” og hun er flottere en på lenge. 

seilbåt

Octava: Foto:Reidar Jensen

Hverdagslykke- Knurr- Får hjelp av Christiian

På onsdager seiles de fleste av båtene ved bryggene, jeg nevner 3 klassiske Knarr’er, en IOD og en 9 meter.

Klassiske trebåter ved havna

Museumshavna 2021. Tre Knarr

I år kommer nye bryggeskilt, som forteller litt om båtene. Nevnes skal også ” Koggen”, som etter avtale tar med folk på småturer. Uten korona­restriksjoner ser vi frem til en fin ny sesong.

Vestby Historielag: Kaptein Koggen Son Kystkultur senter Klasse 1 A Skole 2017

Frivillig støtteabonnementTegn et Frivillig støtteabonnementBestem beløpet selv

Du har nå lest en artikkel fra en av våre magasiner! Vi publiserer stadig nye artikler og utvider innholdet her på våre nettsider, i tillegg til de flotte magasinene vi distribuerer. Hvis du liker det du ser og leser setter vi pris på om du kunne tenke deg å tegne et støtteabonnement.

Dette kan du lese mer om ved i klikke på knappen under.